Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 20 /22:15

Pirmas „Eurovizijos“ atrankos etapas: žvilgsnis į užkulisius ir komisijos simpatijos Migloko

Pirmajam nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos filmavimui visą dieną repetavo ir ruošėsi 12 dalyvių. Prieš filmavimą vieni atlikėjai portalui LRT.lt sakė, kad jiems svarbu klausytojams nešti žinią, o viena atlikėja prisipažino, kad dalyvauti ją pastūmėjo „magiškos jėgos“.
„Eurovizijos“ atrankos vedėjas Giedrius Masalskis ir pirmo filmavimo viešnia Ieva Zasimauskaitė
„Eurovizijos“ atrankos vedėjas Giedrius Masalskis ir pirmo filmavimo viešnia Ieva Zasimauskaitė / J.Auškelio/LRT nuotr.

Tarp nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių – ir scenos naujokai, ir jau ne pirmą kartą konkurse jėgas bandantys muzikantai.

Po visų pasirodymų dalyvius komisijos nariai įvertino ir išrikiavo taip:

Migloko – 12 balų

Grupė „MaNNazz“ – 10 balų

Gebrasy – 8 balai

Twosome – 7 balai

Grupė „Glossarium“ – 6 balai

Matas Legeika – 5 balai

Grupė „Filtered tools“ –4 balai

Aldegunda ir Šarūnas Mačiulis – 3 balai

Gabrielė Ždanovičiūtė – 1 balas

Simona Klušienė ir Rūta Statkevičiūtė – 0 balų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Migloko „Rožės“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Migloko „Rožės“

„Twosome“: muzikoje nėra svarbūs tik žodžiai

Dar prieš filmavimą po repeticijos sutikti grupės „Twosome“ nariai pasakojo, kad savo pasirodymu labai pasitiki. Pernai skirtingomis pasaulio kalbomis nuotaikingą dainą uždainavę grupės nariai sako, kad žiūrovu ne mažiau nustebins ir šiais metais – atliks dainą pavadinimu „1000“.

„Šiuolaikinė visuomenė per daug žiūri į abstrakčius ir materialius dalykus. Norime parodyti, kad muzikoje nėra tiek svarbūs žodžiai. Daug svarbiau jausmas, kurį gauna žmonės, kai transliuojame dainos žinutę tiesiai į širdis. Tiesiog jaučiame muziką ir norime savo jausmais pasidalinti su kitais“, – sako grupės narys Zigmantas Baranauskas.

J.Auškelio/LRT nuotr./„Eurovizijos“ atrankos akimirka
J.Auškelio/LRT nuotr./„Eurovizijos“ atrankos akimirka

Jam pritarė ir kitas grupės narys Paulius Šinkūnas: „Žiūrovai turi pamatyti patį pasirodymą, išgirsti dainą ir jei supras, ką norime pasakyti, tikslas bus pasiektas. Juolab, kad pakartosime tūkstantį kartų. Esame įsitikinę, kad šią dainą galės dainuoti visi – priedainį uždainuos iš karto. Mums svarbiausia eiti į sceną su kažkokia mintimi.“

Rūta Statkevičiūtė: „Eurovizija“ – žinutė Europai

Rūta Statkevičiūtė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje savo kūrybos atliks dainą „Paradox“: „Šį kūrinį parašiau praėjusių metų lapkritį. Kaupiausi, bet vieną dieną žodžiai tiesiog sprogo, prisėdau prie pianino ir parašiau. Iškart žinojau, kad galiu su ja eiti į „Euroviziją“.

Tiesa, atlikėja kalba visai negalvojanti apie konkurenciją – mąsto apie žinutę, kurią sieks perteikti jos pasirodymą stebėsiantiems žmonėms.

„Mano tikslas – atnešti žinutę. Nemėgstu žodžio „konkurencija“, kitus dalyvius vadinu kolegomis. Stengiuosi negalvoti, nes tas mąstymas apie kitų pasirodymus nutolina nuo maniškio. Einant į sceną reikia galvoti ne apie konkurentus, o apie kūrinį. „Eurovizija“ – tai žinutė Europai“, – teigia atlikėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Statkevičiūtė „Paradox“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Statkevičiūtė „Paradox“

Anot R.Statkevičiūtės, dainos kūrimas ir rengimas vyko labai sklandžiai: „Galvos skausmas buvo tai, kaip pakeisti tas vietas kūrinyje, kurias norėjau, kurios skambėjo lėkštai. Tačiau procesas ėjo lengva vaga.“

Dainininkė tikina visai neplanavusi apie konkurso atrankas, tačiau kūrinys pats pastūmėjo: „Tai buvo mano paauglystės svajonė. Tikiu šia daina.“

Migloko: mane paskatino magiškos jėgos

Po repeticijos atlikėja Migloko pripažino, kad ją į nacionalinės „Eurovizijos“ atrankas pastūmėjo artimieji. Į sceną dainininkė žengs su daina „Rožės“.

„Mane į šį projektą pastūmėjo magiškos jėgos. Tikrai nebūčiau sugalvojusi dalyvauti, tačiau taip jau nutiko. Artimieji paskatino, o aš sutikau. Kodėl gi ne?“ – svarsto ji.

Migloko kalba dar visai negalvojanti apie laimėjimą: „Man smagu dalyvauti. Kaip bus, taip, būsiu patenkinta. Šis konkursas – pirmas. Niekada nesu dalyvavusi panašiuose.“

Pasak jos, „Euroviziją“ stebi nuo vaikystės, o praėjusių metų didžiausio Europos dainų konkurso nugalėtoja Netta Barzilai atlikėjai paliko didžiulį įspūdį.

„Man tai visiškai nauja patirtis, tad labai įdomu. Praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurso laimėtoja man labai patinka, klausau jos muzikos, nes Netta – nereali“, – išduoda Migloko.

„MaNNazz“: šis konkursas turi kalbėti muzika

Grupė „MaNNazz“ siekia į atrankas atnešti naujų vėjų, todėl žada nustebinti savo pasirodymu. Atrankoje jiedu atliks kūrinį „Blind Bird“.

„Po repeticijos jaučiuosi labai gerai, viskas sekėsi puikiai. Baimę tikrai jaučiu, kūrinį atlieku pirmą kartą“, – tikina grupės solistė Kamilė. Jai pritaria ir sutuoktinis, scenos partneris Bogdanas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Grupė „MaNNazz“ „Blind Bird“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Grupė „MaNNazz“ „Blind Bird“

Atlikėja sako, kad „Eurovizija“ – kur kas daugiau nei blizgučiai ar ryškios šviesos: Aš remiuosi Salvadoru Sobraliu, kuris kalbėjo muzika. Norėtųsi, kad „Eurovizija“ nebūtų vien apie blizgučius, o daugiau apie muziką. Sieksime, kad mūsų klausytojams nebūtų nuobodu.“

Prieš renginio filmavimą sutuoktiniai žadėjo padaryti du jiems svarbius dalykus: „Eisime pavalgyti ir pasimelsti. Mes tikintys, galvojame, kad kaip bus, taip bus. Stengsimės padaryti, kiek galime, o visa kita priklauso jau ne nuo mūsų.“

Audrius Petrauskas: šiemet kovosiu su savo kūrybos daina

Audrius Petrauskas, į nacionalines atrankas žengiantis trečią kartą, pasirodys „Gebrasy“ vardu. Jis pasirinko dainą „Acceptance“.

„Trečias kartas „Eurovizijoje“, bet pirmas – su savo kūrybos daina. Šis pasirodymas skirsis nuo kitų. Anksčiau turėjau geras dainas, bet tai nebuvo mano tekstai. Šį tikrai išjausiu geriau“, – tikina atlikėjas.

Pirmojoje atrankoje A.Petrauskas žada pasirodyti vienas: „Dar visų planų nespėjome įgyvendinti, turime idėjų, tačiau šį kartą bandysime atskleisti dainą ir žiūrovą su ja supažindinti.“

Paklaustas, ko šiemet tikisi, A.Petrauskas pripažino, kad pirmiausia – simpatijų: „Šie metai labai įdomūs, nes ateinu su savo daina. Pirmas kartas po daug laiko, kai mano kūryba išeina į viešą erdvę, nežinau, kaip tai bus priimta. Tikiuosi, kad patiks ir kovosiu dėl aukščiausio rezultato.“

Užkulisių akimirkos:

Pirmosios atrankos dalyviai

  1. Matas Ligeika „You came here to fly“ (m. aut. M. Ligeika; ž. aut. M. Ligeika ir G. Liseckaitė)

  2. Simona „This day begin with love“ (m. aut. K. Jablonskis; ž. aut. R. Margalikas)

  3. Grupė „Filtered tools“ „Survival“ (m. aut. D. Sabaliauskas; ž. aut. E. Tamulionienė)

  4. Rūta Statkevičiūtė „Paradox“ (m. ir ž. au. R. Statkevičiūtė ir F. Blakk)

  5. Šarūnas Mačiulis „Traukinys“ (m. ir ž. aut. Š. Mačiulis)

  6. Aldegunda „I want your love“ (m. ir ž. aut. G. Asačiovaitė-Main)

  7. Gabriela Ždanovičiūtė „Home is in your heart“ (m. ir ž. aut. A. Johnsen, T. Reil, J. Reil ir Ch. Wortley)

  8. Migloko „Rožės“ (m. ir ž. aut. A. Bieliauskas ir Loko)

  9. Twosome „1000“ (m. ir ž. aut. P. Šinkūnas ir J. Stanislovaitis)

  10. Grupė „MaNNazz“ „Blind Bird“ (m. aut. K. Kielaitė – Sienkievič ir D. Zalieckas; ž. aut. K. Kielaitė – Sienkievič)

  11. Gebrasy „Acceptance“ (m. aut. A. Petrauskas, Al. Lipnevic ir J. Podskokov; ž. aut. A. Petrauskas)

  12. Grupė „Glossarium“ „Anyone“ (m. aut. T. Kaminskas ir L. Gubanovas; ž. aut. S. Šivickas)

Pirmos atrankos akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento