Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ generalinės repeticijos metu buvo iškilęs pavojus San Marino atstovams

Nors 65-oji „Eurovizija“ jau baigėsi, jos atgarsiai netyla. Paaiškėjo, kad prieš konkurso finalą San Marino nacionalinis transliuotojas (RTV) buvo išreiškęs protestą prieš Europos transliuotojų sąjungą (EBU). Pasirodo, generalinės repeticijos metu šalis ne tik patyrė techninius nesklandumus, bet ir buvo iškilęs pavojus atlikėjos Senhit ir šokėjų fiziniam saugumui.
San Marino atstovai Senhit
San Marino atstovai Senhit / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nors „Eurovizija“ jau išrinko laimėtoją, o San Marinas sulaukė komisijos ir žiūrovų balų, tačiau ne viskas iki pat finalo vyko sklandžiai.

Kaip rašo wiwibloggs.com, prieš pat didįjį šeštadienio vakarą visi finalistai susirinko į generalinę repeticiją, o vos tik San Marino atstovė Senhit su šokėjais užlipo ant scenos, prasidėjo nesklandumai – kilo techninės problemos, kurios sukėlė pavojų šalies atstovų saugumui.

Pasirodo, kad platforma, ant kurios stovėjo atlikėjai, pernelyg greitai judėjo ir nesiliovė judėjusi net tuo metu, kai turėjo būti sustabdyta. Dėl to Senhit ir jos šokėjams teko nuo jos nušokti. Po šio incidento RTV oficialiai protestavo prieš EBU viešai išplatindamas pranešimą.

„Eurovizijos“ generalinės repeticijos metu, kai komisija priėmė savo sprendimus, per San Mariną atstovaujančios komandos pasirodymą nutiko labai rimtas įvykis, sukėlęs riziką Senhit ir jos šokėjų, kuriuos lydėjo amerikiečių reperis Flo Rida, fiziniam saugumui.

Planuojamu metu nebuvo sustabdyta besisukanti platforma, ant kurios koncertavo atlikėjai, o tai privertė juos šokti nuo dideliu greičiu judančios platformos ant žemės. Kadangi pati platforma iš tikrųjų yra kelių metrų ilgio metalinė plokštė, kuri greitai sukasi, pakyla kelias dešimtis centimetrų nuo žemės, nulipant nuo jos kyla intuityvi rizika, įskaitant galimybę atsidurti ant žemės, atsitrenkti ir būti nutemptiems“, – teigta viešai paskelbtame San Marino nacionalinio transliuotojo pranešime.

Transliuotojo atstovai pridūrė, kad šie trukdžiai neleido pasirodymo atlikti taip, kaip buvo suplanuota.

„Be kita ko, besisukanti platforma taip pat buvo pajungta per vėlai, todėl visi pasirodymo kadrai buvo iškraipyti (kitaip tariant, kai reikėjo parodyti veidą, buvo rodoma nugara ir pan.).

Nepaisant to, Senhit, Flo Rida ir šokėjai visapusiškai pateisino pasakymą „šou turi tęstis“, užbaigdami pasirodymą, kuris vis tiek buvo vertinamas (nežinoma, kiek daug nacionalinių komisijos narių balsavo, vis dar nebūdami informuoti apie įvykį)“, – pažymima pranešime.

Luko Balandžio / 15min nuotr./San Marino atstovė Senhit
Luko Balandžio / 15min nuotr./San Marino atstovė Senhit

Šis incidentas galėjo baigtis ir San Marino pasitraukimu iš finalo. Laimei, „Eurovizijos“ organizatoriai pažadėjo finalo metu užtikrinti maksimalų saugumą.

„Atsižvelgiant į įvykio rimtumą, San Marino Respublikos televizija suteikė galimybę komandai pasitraukti iš konkurso, nes akivaizdu, kad jų fizinis saugumas yra svarbesnis už patį konkursą, tačiau dėl pagarbos atlikėjai atsisakė šio pasiūlymo, taip pat – dėl galimybės, kurią vėlai vakare suteikė organizacija, pripažindama klaidą, leidžiant patikimam komandos technikui likusių pasirodymų metu dirbti kartu su „Eurovizijos“ transliuotojo darbuotoju, ko mūsų transliuotojas ir kūrybos direktorius kelis kartus veltui prašė kelis mėnesius iki renginio“, – rašoma San Marino nacionalinio transliuotojo pranešime.

15min primena, kad šeštadienio vakarą vykusiame 2021-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkurse paaiškėjo, kad pergalė atiteko Italijos atstovams, kurie iš viso surinko 524 taškus. Antroje vietoje liko Prancūzija su 499 taškais, o trečioje Šveicarija su 432 taškais. Tačiau San Marino atstovams mažiau pasisekė - jie surinko vos 50 balų ir užėmė 22-ąją vietą.

Šalies atstovė Senhit su kūriniu „Adrenalina“ ant scenos pasirodė paskutinė. Pasirodymo metu dalyviai šoko ant besisukančios platformos. Scenoje pasirodė ir pats Flo Rida. Jie su atlikėja Senhit bandė užkurti tikrą vakarėlį.

Senhit pasirodymą galite išvysti čia:

VIDEO: Senhit - Adrenalina - LIVE - San Marino

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos komisija daugiausia taškų „Eurovizijoje“ skyrė Ukrainai: paaiškėjo jos sudėtis

TAIP PAT SKAITYKITE: Jungtinei Karalystei „Eurovizijoje“ pelnius 0 taškų, arenoje pasigirdo triukšmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas