Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ organizatoriai: „Måneskin“ vokalistas atliks savanorišką narkotikų testą

Po didžiojo „Eurovizijos“ finalo ir jame kilusio skandalo, esą nugalėjusios Italijos atstovas tiesioginio eterio metu vartojo narkotines medžiagas, sureagavo ir dainų konkurso organizatoriai.
„Eurovizijos“ nugalėtojų „Måneskin“ spaudos konferencija
„Eurovizijos“ nugalėtojų „Måneskin“ spaudos konferencija / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienio vakare, iškart po to, kai grupės „Måneskin“ nariai pasidalijo teiginiais, jog nevartojo narkotikų, Europos transliuotojų sąjunga (EBU) paskelbė viešą pranešimą. Jame rašoma, kad italas Damianas Davidas atliks savanorišką narkotikų testą.

„Mes žinome apie spekuliacijas, susijusias su „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojų italų vaizdo klipu, užfiksuotu praėjusią naktį žaliajame kambaryje. Grupė griežtai paneigė įtarimus dėl narkotikų vartojimo, o namo grįžęs dainininkas savo noru atliks narkotikų testą. To grupė prašė dar praėjusią naktį, tačiau EBU negalėjo to iš karto suorganizuoti.

Grupė, jų vadovybė ir delegacijos vadovas mus informavo, kad žaliajame kambaryje nebuvo narkotikų, bei paaiškino, kad prie jų stalo buvo sudaužyta stiklinė ir dainininkas tai sutvarkė.

EBU gali patvirtinti, kad stiklo šukės buvo rastos atlikus patikrinimą vietoje. Mes vis dar atidžiai žiūrime filmuotą medžiagą ir sulig laiku pateiksime papildomos informacijos“, – rašoma EBU išplatintame pranešime.

Prieš tai grupės nariai socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo įrašu, kad jei reikės, ketina pasidaryti narkotikų testus.

„Tikrai šokiruoja kai kurių žmonių kalbos, kad Damiano vartojo narkotikus. Mes esame prieš narkotikus ir niekuomet nevartojome kokaino. Esame pasiryžę atlikti testus, nes neturime ko slėpti.

Čia mes atvykome tam, kad grotume savo muziką. Labai dėkojame visiems už palaikymą. Džiaugiamės savo pergale. Rokenrolas niekada nemirs. Mylime jus“, – socialiniame tinkle po kaltinimų vartojus narkotikus pasidalijo „Måneskin“.

Primename, kad kalbos apie narkotikus kilo po to, kai tiesioginio eterio metu buvo užfiksuotas daugybę klausimų keliantis momentas, kaip Italijos grupės vokalistas Damianas Davidas (22) paslaptingai palinko prie stalo.

Žinoma, kad toks atlikėjo elgesys neliko nepastebėtas – kaip mat buvo nuspręsta grupės neberodyti, o „Eurovizijos“ komentatoriai ir gerbėjai pradėjo spėlioti: ar ant stalo gulėjusi medžiaga tik nebus kokainas?

Visgi „Maneskin“ spaudos konferencijos metu neišvengė klausimo, ar grupės narys prie stalo kažką uostė. Pagrindinis atlikėjas patikino, kad tai buvo sudaužytos stiklo šukės.

„Aš nevartoju narkotikų. Nesakykite to, jokio kokaino“, – teigė jis.

Prieš pat baigiant nariui kalbėti, prabilo viena iš Italų delegacijos narių, kuri trumpai padėkojo ir taip pat pasidalino savo emocijomis. Tad pasinaudodamas proga, atlikėjas Damiano Davidas padėkojo visai delegacijai už pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas