Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ organizatoriai iš konkurso pašalino Baltarusiją

Penktadienį „Eurovizijos“ organizatoriai pranešė, kad iš didžiojo konkurso jiems teko pašalinti Baltarusiją dėl pasirodymo, kuris neatitiko taisyklių.
A.Lukašenka, grupė Halasy ZMesta“
A.Lukašenka, grupė "Galasy ZMesta“ / „Scanpix“/AP nuotr/„Facebook“ nuotr.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) penktadienį paskelbė pareiškimą dėl Baltarusijos 2021 m. „Eurovizijos“ konkurso įrašo. Jie pranešė, kad Baltarusija visgi neatitiko konkurso taisyklių, nors prieš tai dėl to buvo įspėta.

Visgi net ir pakeistas Baltarusijos atstovų pasirodymas neišsklaidė „Eurovizijos“ organizatorių abejonės dėl to, jog su daina skleidžiama politinė žinia.

„Buvo padaryta išvada, kad naujasis pasirodymas taip pat pažeidė konkurencijos taisykles, užtikrinančias, kad konkursas būtų sąžiningas.

Kadangi Baltarusija per pratęstą laiko terminą nepateikė taisykles atitinkančio pasirodymo, deja, ši šalis nedalyvaus gegužę vyksiančiame 65-ajame „Eurovizijos“ konkurse“, – buvo rašoma pranešime.

„Facebook“ nuotr./Grupė „Galasy ZMesta“
„Facebook“ nuotr./Grupė „Galasy ZMesta“

BNS jau rašė, kad Baltarusija šiemet į „Eurovizijos“ konkursą turėjo siųsti Aliaksandrą Lukašenką remiančią grupę „Halasy ZMesta“ su daina „Ja nauču tebia“. Tačiau Europos transliuotojų sąjunga (ETS) tada nusprendė, kad Baltarusijos paraiška neatitinka konkurso sąlygų, ir neleido šiai dainai dalyvauti.

ETS nurodė, kad daina „verčia abejoti nepolitiniu konkurso pobūdžiu“ ir „gali pakenkti dainų konkurso „Eurovizija“ reputacijai“.

Asociacija informavo Baltarusiją, kad „daina dabartiniu jos pavidalu negali dalyvauti „Eurovizijoje“ ir kad neįvykdžius reikalavimų Baltarusijos atstovai gali būti diskvalifikuoti.

Situaciją tuo metu pakomentavo ir A.Lukašenka. „Mus jau pradeda iš visų pusių spausti. Net, žiūriu, „Eurovizijoje“. Ką ten tie vaikinai? Na, tik autoriteto jiems pridėjo. Kaip sakoma, geras „piaras“. Na, jeigu ką, tai dainą padarysim kitą. Ne problema“, – sporto komplekse „Raubičy“ po sporto šventės žurnalistams sakė prezidentas. Jį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas