Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir vėl nemalonumai: „Maneskin“ apkaltinti plagiatu dėl eurovizinės dainos

„Euroviziją“ laimėjusius italus „Maneskin“ ir vėl užklupo kaltinimai, šįkart – už plagiatą. Nyderlanduose jau kuris laikas gyvuojanti grupė nėra patenkinta, jų nuomone, ypač panašiu muzikos skambesiu, praneša „Newsbeezer“.
„Eurovizijos“ nugalėtojai
„Eurovizijos“ nugalėtojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo šių metų „Eurovizijos“ laimėtojų nesitraukia skandalai. Neseniai jaunuosius atlikėjus apkaltinus narkotinių medžiagų vartojimu, šįkart kai kurie mano, kad Europos širdis šiemet pavergusią dainą „Zitti E Buoni“ grupė nuplagiavo.

Apie tai prakalbo Nyderlandų grupės „The Vendettas“ narys Jorisas Lissensas, muzikantui konkurso laimėtojų daina priminė jo paties 1994-aisiais pasirodžiusį kūrinį „You want it, you have it“. Vyras „Eurovizijos“ hitą pavadino plagiatu.

„Maneskin“ eurovizinė daina:

VIDEO: Måneskin - Zitti E Buoni - Italy

Tiesa, daugeliui kliūva tai, kad „Maneskin“ nariai Nyderlandų grupės kūrinio pasirodymo metu dar net nebuvo gimę. Į tokią pastabą sureagavo ir pats J.Linssensas.

„Šiuo metu keliamas klausimas yra tas, ar čia yra plagiatas. Žinoma, kad šie jauni žmonės tuo metu dar nebuvo gimę, bet kaip pati jų grupė pasakė: rokenrolas niekada nemiršta“, – mintimis dalijosi atlikėjas.

Nyderlandų atlikėjų kurta daina:

VIDEO: The Vendettas You Want It, You've Got It

Tiesa, dalies melomanų toks Nyderlandų grupės kreipimasis neįtikino – daugelis atkreipė dėmesį į tai, jog įžangoje skambantys gitaros motyvai yra šio žanro neatsiejama dalis, o ne originalus kūrybinis vaisius.

Kaip manote jūs: ar „Maneskin“ daina – plagiatas? Savo nuomonę galite išreikšti apklausoje!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas