Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaudulys ir paskutinės repeticijos prieš pasirodymus: pasižvalgykite po „Eurovizijos“ užkulisius

Liko vos kelios savaitės iki akimirkos, kada visa Lietuva sužinos kas bus tas atlikėjas arba atlikėjai, atstovausiantys šaliai „Eurovizijos“ konkurse Izraelyje. Šeštadienį – pirmasis atrankos pusfinalis, jame kaunasi 12 atlikėjų. Likus paskutinėms minutėms iki pusfinalio pradžios, pasižvalgykite po užkulisius, kur dalyviai įtemptai repetuoja ir ruošiasi pasirodymams.
Justina Budaitė-Juna, Tomas Sinickis ir Migloko
Justina Budaitė-Juna, Tomas Sinickis ir Migloko / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesioginei transliacijai LRT Didžiojoje studijoje ruošėsi: grupė „Twosome“, Emilija Gogolytė, Migloko, Jurgis Brūzga, Cheri, grupė „Glossarium“, Justina Budaitė-Juna, Lukas Bartaška, grupė „Saulės kliošas“, duetas „Henry&Tommy Modric“, Edgaras Lubys, Monika Marija.

15min siūlo pasidairyti po finalo užkulisius. Čia netrūko veiksmo: vyko paskutinės repeticijos, muzikantams buvo kuriamas grimas, šukuosenos, čia buvo galima išgirsti ir visų atlikėjų kartojamas dainas.

Pasižvalgykite po užkulisius:

Lukas Bartaška portalui pasakojo, kad emocijos kol kas puikios – nesitikėjo pakliūti į pusfinalį, tačiau dabar jaučia azartą.

„Ruošiausi tikrai ilgai, tačiau vieną savaitę sirgau. Bet labai stengiausi, ieškojau, kas scenoje pagrotų kontrabosu. Man smagu, visas procesas paliko gerą įspūdį. Emocijos dabar geros – daug geresnės, nei tikėjausi, nes negalvojau, kad pateksiu į pusfinalį“, – kalba atlikėjas.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvis pripažįsta norintis keliauti toliau: „Dabar apėmė azartas – norėčiau patekti ir į finalą, nes įdėjau nemažai pastangų. Žmonės, kurie man padeda, taip pat įdėjo daug vilčių. Kažkaip norisi, kad tai pasiteisintų. Pasirodymas keisis vizualiai, pati daina daug nesikeis. Labai lauku žiūrovų palaikymo.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lukas Bartaška
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Lukas Bartaška

Pernai nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje jėgas bandžiusi Paula atskleidžia, kad pasiilgo eurovizinės scenos ir atmosferos.

„Labai smagu, nes visų labai pasiilgau. Jau susitikau su praėjusiais metais dirbusiais pritariančiaisiais vokalistais, operatoriais. Juos pamatyti smagu, užplūsta geri prisiminimai. Vaikščiodama šiais koridoriais jaučiu nostalgija, nes visas „Eurovizijos“ laikotarpis man kaip dovana“, – sako ji.

Justina Budaitė-Junà po repeticijos pusfinalio pasirodymui tikisi, kad pavyks gerai pasirodyti, nes nemažai dalykų jau patobulino.

„Po repeticijos man labai gera, nes tai, ką ruošiame ant scenos, puikiai persiskaito. Žinoma, yra visokių niuansų, kuriuos dar reikia patobulinti. Be to, yra dalykų, kuriuos dabar turiu susidėlioti galvoje – tiek dėl vokalo, tiek dėl judesio. Manau, kad gerai pasirodysime“, – portalui pasakoja atlikėja.

Pasak nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvės, dabar jauduliui nebėra vietos: „Tiesiog turiu susidėlioti akcentus, esu susikaupusi, žinau, ko negaliu sau leisti daryti. Tiek kvėpavimo prasme, tiek šokio, turiu būti stabili – bandau stabilizuoti kūną ir neleisti pagauti jauduliui. Tačiau, žinoma, yra tam tikra įtampa, bet tai natūralu.“

E.Blaževič/LRT nuotr./Justina Budaitė-Juna
E.Blaževič/LRT nuotr./Justina Budaitė-Juna

Jurgis Brūzga prieš repeticiją pripažino, kad jaučiasi gerai ir viliasi patekti į finalą: „Lūkesčiai patys didžiausi ir įvairiausi. Iš tiesų, tikrai norime patekti į finalą, o po to vėl tobulinsime pasirodymą ir darysime jį dar geresnį.“

Prieš repeticiją J. Brūzga išduoda dar keletą naujų pasirodymo detalių.

„Pusfinalyje pasirodysiu su šokėjais. Paruošėme choreografiją, iki dabar man skauda kojas, užpakalį, nes ilgai dirbome ir repetavome. Ant scenos pastatysime sofą, kuri paįvairins pasirodymą, taip pat būsiu apsirengęs žibantį švarką, kuris suteiks efektą. Visa kita – pamatysite“, – teigia jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgis Brūzga

Iš dvylikos dalyvių į vasario 23-ąją vyksiantį finalą keliaus tik keturi atlikėjai. Juos, kaip įprastai, renka netik komisija, bet ir žiūrovai - laimingieji paaiškės prieš pat vidurnaktį.

Šių metų „Eurovizija“ gegužės 14-18 dienomis vyks antrame pagal dydį Izraelio mieste Tel Avive.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento