Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip reagavo Turino gyventojai, išgirdę dainą „Sentimentai“? Muzikinė apklausa

Artėjant pirmajam „Eurovizijos“ pusfinaliui gegužės 10-ąją, Lietuvos atstovės Monikos Liu daina „Sentimentai“ užburia vis daugiau klausytojų širdžių. Be abejonės, dauguma tautiečių jau spėjo ją išmokti mintinai, tačiau lankantis Turine pasidarė įdomu, ką apie kūrinį mano čia besilankantys žmonės. Todėl portalas 15min Italijoje atliko gatvės praeivių muzikinę apklausą.
Gatvės apklausa Turine: ką manote apie dainą „Sentimentai“?
Gatvės apklausa Turine: ką manote apie dainą „Sentimentai“? / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Gegužės 10-ąją, pirmo pusfinalio metu, Lietuvos atstovė Monika Liu į sceną žengs trečiu numeriu. Jos atliekama daina „Sentimentai“ jau spėjo užsitarnauti ne tik lietuvių simpatijas, bet ir užsienio atlikėjų. Pavyzdžiui, neseniai šį kūrinį perdainavo latvių atstovai „Citi Zeni“ ir teigiamai įvertino konkursą 2014-aisiais laimėjusi Conchita Wurst.

„Eurovizija“ šiemet vyksta Italijoje, Turino mieste. 15min žurnalistai aiškinosi, ką čia esantys žmonės galvoja apie mūsų šių metų dainą. To klausėme miesto centre vaikštinėjančių praeivių.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Apklausa Turino centre: ką manote apie dainą „Sentimentai“?
Lukas Balandis / BNS nuotr./Apklausa Turino centre: ką manote apie dainą „Sentimentai“?

Dauguma apklaustųjų „Euroviziją“ žiūri, tačiau buvo ir tokių, kurie teigė dar negirdėję nė vieno konkurse skambėsiančio kūrinio. Ta proga paleidome jiems „Sentimentus“ ir paprašėme sureaguoti.

„Neblogai. Nesuprantu nė vieno žodžio, bet ritmas visai geras“, – 15min sakė Turino centre vaikštinėjanti porelė.

„Man patinka, daina turi gerą ritmą“, – pritarė Olandijos naujienų portale operatoriumi dirbantis vyras, kuris pastaruosius 7–8 metus lankėsi „Eurovizijoje“.

Žmonių klausėme ir apie balsavimą. Nors dauguma jų teigė niekada nebalsuojantys, tačiau neatmetė galimybės šiemet balsuoti už Lietuvą.

„Taip, kodėl gi ne“, – šypsodamasi atsakė moteris, paklausta, ar balsuotų už mūsų šalį.

Turino centre sutikome ir mažą mergaitę, kuri pasiklausiusi „Sentimentų“ teigė, kad nuo šiol yra Monikos Liu gerbėja. O vienas vyras palinkėjo Lietuvai sėkmės.

Daugiau reakcijų – vaizdo įraše:

VIDEO: Ką Turino gyventojai mano apie Monikos Liu dainą: vieniems patiko, kitiems apsispręsti trukdė nesuprantama kalba

Primename, kad „Eurovizijos“ atidarymo ceremonija griaudėjo sekmadienio vakarą. Ji prasidėjo nuo visų konkurse dalyvaujančių atlikėjų eisenos. Valstybių atstovai ėjo vieni paskui kitus 200 metrų ilgio turkio spalvos kilimu link Venarijos karališkųjų rūmų.

Ši erdvė – vienas iš Turino turtingos karališkosios istorijos simbolių. 1675 m. pastatyti Venarijos karališkieji rūmai, garsėjantys puikia architektūra ir prabangiais sodais, buvo viena iš Savojos karališkųjų rūmų rezidencijų. 1997 m. jie buvo įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Renginį vedė Gabriele Corsi, Mario Acampa ir Carolina Di Domenico.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Monika Liu žengė turkio spalvos kilimu

Monika Liu ant turkio spalvos kilimo pasirodė 23-čia. Kartu su Lietuvai atstovausiančia atlikėja atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir šalies delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Prieš pat Monikos žengimą ant turkio spalvos kilimo Turine pradėjo lyti. Tačiau pasikeitusios oro sąlygos nė kiek nesumažino atlikėjos pozityvaus nusiteikimo ir šypsenos.

Lietuvos atstovė pasirodė pasipuošusi juoda suknele, auksinių kriauklių formos auskarais bei aukštakulniais.

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis – antradienį. Jame dainuos ir Monika Liu, kuri į sceną žengs trečia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas