Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Andrius Pojavis paneigė savo galimai lenkišką kilmę

Po Andriaus Pojavio pergalės nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje iki tol nežinomą dainininką užliejo visuomenės dėmesio lavina: vieni džiaugėsi puikiu šalies atstovu konkurse, kiti priešingai - ieškojo prie ko prikibti. Bene didžiausiu apkalbų objektu internautų gretose tapo lenkiška A.Pojavio pavardė. Pats atlikėjas neigia savo „lenkišką kilmę“ ir pavardės sulenkinimą aiškina istoriškai.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Eriko Ovčarenko nuotr.

„Tikra, lietuviška, o ne sulenkinta Andriaus pavardė yra Pajaujis“, – 15min.lt redakcijai tvirtino skaitytojas Mindaugas. Pajaujų, anot skaitytojo bei interneto komentatorių, neva būta ir dainininko senelių bei tėvų.

15min.lt pasidomėjus, ar tokie komentarai pagrįsti, A.Pojavis pripažino, jog anksčiau šeimos pavardė iš tiesų buvo Pajaujai, tačiau istoriniai įvykiai lėmė, kad ši buvo sulenkinta.

„Tiesa tokia, kad mano seneliai yra iš Punsko (dabartinė Lenkijos teritorija, apie 20 km nutolusi nuo sienos su Lietuva, – aut.past.). Tame krašte nuo 1920 -ų metų imta išdavinėti lenkiškus pasus, ir mano senelių pavardė, nors jie ir lietuviai, buvo sulenkinta“, – pasakoja A.Pojavis.

Dainininkas patikina, jog pats esąs grynakraujis lietuvis ir jokio lenkiško kraujo savyje nė lašo nerastų. „Aš esu lietuviukas, grynakraujis. Tai istorija uždėjo štampą – aš prie to nieko neprisidėjau. Tik panelė istorija“, – šypsosi dainininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai