Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ Andriaus Pojavio tėtis Petras Pojavis: „Į finalą, pamatysit, tikrai praeis“

Sekmadienio vakarą vykusio paramos Andriui Pojaviui koncerto metu ant scenos lipo ne tik pats „Eurovizijos“ atstovas bei šalies muzikos žvaigždės, bet ir A.Pojavio tėtis Petras Pojavis. Vyras koncerte užgrojo drauge su savo kapela, o užkulisiuose pasakojo niekada negalėjęs įsivaizduoti, kad sūnus tiek pasieks.
Andrius Pojavis su tėčiu Petru
Andrius Pojavis su tėčiu Petru / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sužinojęs, kad sūnus laimėjo nacionalinę atranką, P.Pojavis nestokojo nuostabos. „Padariau blogą dalyką sau – sakiau žmonai, kad jeigu Andrius laimės, tada kokius du metus visai negersiu alkoholio. Dabar turio šio pažado laikytis“, – juokėsi vyras, tačiau neslėpė: tęsėti pažadą jam visai nesudėtinga, bent kol kas.

Vyras prisipažino besigailįs, kad nestatė už sūnų kokioje lažybų kompanijoje – tiesiog nežinojo, kad Jurbarke, kur pats gyvena, tokių punktų yra, bet slapčia tikėjo, kad sūnus triumfuos.

Tačiau anksčiau sūnus ims muzikuoti ir taps scenos profesionalu tėtis niekad nemąstė. „Niekas apie tai niekada negalvojo“, – patikino jis.

Vis dėlto kad sūnus pasinertų į muziką tėtis norėjo.: „Pats groju akrodionu, jaunystėje – klavišiniais. Nuo pirmos klasės Andriu ėmė groti gitara – nusipirko ir grojo sau. Norėjau, kad grotų kokia armonika ar akordionu, bet jam tas netiko.“

Tačiau „Eurovizijos“ konkursas P.Pojaviui – svetimas. „Žmona daugiau žiūrėjo. Pasižiūrėdavau, žinojau, kas atstovauja – ar Sasha Song, ar Montvydas… Žinojau juos, pasiklausydavau“, – patikino vyras.

Konkurse palaikys giminės

Apie A.Pojavio dainą „Something“ P.Pojavis atsiliepia tik teigiamai. „Man patinka jo daina. Nors pats klausau liaudies muziką – esu nieko nebaigęs, net natų nežinau – bet jo daina man patiko nuo pradžių“, – sakė jis.

Paklaustas, ar pats ketina apsilankyti Malmėje, kur jau gegužės viduryje vyks „Eurovizija“, P.Pojavis tikino dar nežinąs, tačiau kad palaikymo komanda ten tikrai bus, faktas. „Žinau, kad Andriaus uošviai jau dabar ieško viešbučio ten. Gal čia ir paslaptis, bet gali būti, kad ir žmona su naujagimiu ten atvyks palaikyti“, – sakė jis.

Paprašytas paspėlioti, kaip sūnui pasiseks Švedijoje, P.Pojavis į kalbas leistis nenorėjo, tačiau patikino: „Į finalą pamatysit – tikrai praeis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai