Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15 /21:16

Į „Eurovizijos“ pusfinalį pateko Beissoul ir Gabrielė Griciūtė, Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė bei „Timohi“, atrankoje susirungė dar aštuoni dalyviai

Ketvirtadienio vakarą LRT studijoje liepsnojo aistros – čia filmuota trečioji nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laida, kurią televizijos žiūrovai išvys jau ateinantį šeštadienį. Šioje „Eurovizijos“ laidoje pasirodė dar aštuoni dalyviai, šįvakar jie klausėsi komisijos narių įvertinimų.
Trečiosios „Eurovizijos“ atrankos dalyviai
Trečiosios „Eurovizijos“ atrankos dalyviai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filmavimo metu taip pat paaiškėjo, kurie trys antrosios atrankos dalyviai pateko į konkurso pusfinalį. 15min.lt primena skaitytojams, jog daugiausiai žiūrovų simpatijų antrojoje atrankoje sulaukė „Timohi“, Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė bei Beissoul ir Gabrielės Griciūtės duetas. Komisijos balsai, duoti konkursantams, iki šiol buvo paslaptis, tačiau atskleisti trečiosios laidos filmavimo metu.

Trečiojoje atrankos laidoje į sceną vienas po kito lipo skirtinguose televizijos projektuose jau spėję sušmėžuoti veidai. Žiūrovams pasirodo SOPHIE, Berta Timinskaitė, Eglė Jakštytė, „Eden“, „Multiks“, „Božolė“, Elvina Milkauskaitė, Neringa Šiaudikytė.

Vertino atlikėjus ne tik balsuosiantys televizijos žiūrovai, bet ir komisijos nariai – Ramūnas Zilnys, Zita Kelmickaitė, Sasha Song ir Deividas Zvonkus. Dar šešiolika komisijos narių panoro likti anonimais – kūrinius jie išklauso po laidos filmavimo. Jau kitą šeštadienį susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškės, kurie trys antrosios atrankos dalyviai pateks į atrankos pusfinalį. Tiesioginio balsavimo metu šį šeštadienį savo nuomonę pareikš žiūrovai.

Papildyta 19.51 val. Komisija atskleidė savo simpatijas: labiausiai jai patiko  Beissoul ir Gabrielė Griciūtė, Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė bei Giedrė Smolskaitė. Susumavus komisijos ir žiūrovų rezultatus, pirmu numeriu į pusfinalį patenka Beissoul ir Gabrielė Griciūtė, antru – Gabrielius Vagelis ir Ieva Zasimauskaitė, trečiu – „Timohi“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Grupė Multiks
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grupė „Multiks“

Papildyta 20:07 val. Pernai atrankos finale pasirodžiusi grupė „Multiks“ šįmet jėgas išmėgino su kūriniu „Crazy“. Kaip visada spalvingi ir kitoniški muzikantai šįmet neišdavė savęs – į sceną atsinešė akį traukiančius instrumentus, o žiūrovams dovanojo žaismingą kūrinį. Patiko ir komisijai – šioji gyrė vokalisto balsą ir tapatino muzikantus su latviais „Brainstorm“, bet į „Euroviziją“ pripažino nesiųsią.

Papildyta 20:16 val. „Give me the music“ – taip vadinasi Eglės Jakštytės atliktas kūrinys. Mergina scenoje tviskėjo seksualumu, jai talkino keturi šokėjai. Kūrinio būta klubinės muzikos stiliaus, pasirodymas žiūrovus stebino aktyvia choreografija. Komisijai labai patiko: vertintojai gyrė atlikėjos balsą, kritikos sulaukį tik šokėjai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos akimirka

Papildyta 20:31 val. Scenoje pasirodė ir grupė „Eden“ su kūriniu „War without end“. Pasirodymo būta itin išskirtinio – sunkiosios muzikos atstovai nesivaržydami riaumojo į mikrofonus, stebino įspūdingomis vizualizacijomis, matomomis už atlikėjų nugarų esančiuose specialiuosiuose ekranuose. Komisija įvertino dviprasmiškai: nors pasirodymas daugmaž patiko, į konkursą visgi nesiųstų.

Papildyta 20:42 val. „Closer“ – taip vadinasi atlikėjos Elvinos Milkauskaitės kūrinys, parašytas Raigardo Tautkaus. Dainininkei pasirodymo metu talkino trys pritariančiosios vokalistės, merginos žiūrovų širdis mėgino pavergti subtilumu ir elegancija. Komisija pripažino, kad „Eurovizijoje“ tokį kūrinį galėtų matyti, ir dainą išvadino konkursiniu standartu.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos akimirka

Papildyta 20:49 val.   Eurovizinėje scenoje pasirodė atlikėja SOPHIE, atlikusi kūrinį „Make it happen“. Pernai metų atrankoje mergina buvo pritariančioji vokalistė dainininko Beissoul pasirodyme, šįmet pirmąkart debiutuoja kaip solistė. Scenoje mergina atrodė išties įspūdingai: vilkėjo juodą gotišką suknelę, ryškų makiažą. „Graži, įtaigi, seksuali, romantiška, romantiška“, – konkrečiai pasirodymą apibūdino Z.Kelmickaitė.

Papildyta 21:00 val. Šeštoji scenoje pasirodė grupės „Naujosios pupytės“ narė Neringa Šiaudikytė, atlikusi kūrinį „Used to be“, taip pat paruoštą Raigardo Tautkaus. Merginai talkino trys šokėjai bei pritariančiosios vokalistės. Tranki klubinė muzika, seksualus įvaizdis ir aistringi šokiai – taip atrodė N.Šiaudikytės pasirodymas. Už šį pasirodymą komisijos nariai N.Šiaudikytei žadėjo aukštus balus ir tikino neturį prie ko prikibti.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Neringa `iaudikytė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Neringa Šiaudikytė

Papildyta 21:10 val. Savo pasirodymą pademonstravo ir dainininkė Berta Timinskaitė, padovanojusi žiūrovams kūrinį „Missing You, Missing Me“. Scenoje mergina pasirodė su trimis pritariančiosiomis vokalistėmis, pademonstravo paprastą, tačiau šarmingą pasirodymą ir nepaliaudama flirtavo su publika. Komisija itin gyrė atlikėją – ir balsą, ir elgseną scenoje, tikino, kad pasirodymas patiko tiesiog labai.

Papildyta 21:16 val. Paskutiniuoju numeriu pasirodęs „Božolė“ kolektyvas publikai padovanojo dainą „Happy and free“. Stilingi jaunuoliai atliko jaukų ir nostalgišką kūrinį, džiugino margaspalviu, užvedančiu ir energingu pasirodymu, užbūrusiu projekto komisiją.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai