Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvis Linas Adomaitis nusiteikęs rimtai: jis nori atstovauti Lietuvai

Nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje šįmet gausu dalyvių, tačiau žinomų veidų atlikėjų sąraše – vos vienas kitas. Bene geriausiai publikai pažįstamas atrankoje dalyvausiantis Linas Adomaitis – kartą „Eurovizijoje“ jau buvęs dainininkas norėtų ten sugrįžti ir šįmet, o klausytojams, kaip pats tikina, ruošia išties šaunų kūrinį.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šįmet sugalvojome šaunią idėją dainai, mes ja tikime. Surinkome puikią ir smagią komandą, su kuria malonu dirbti. Drauge norime pristatyti gerą gabalą“, – kaip sugalvojo ir vėl dalyvauti atrankoje 15min.lt pasakoja Linas Adomaitis.

Vis dėlto plačiau apie eurovizinį kūrinį dainininkas nenorėtų kalbėti – jis nelinkęs išduoti detalių ir dainą apibūdina glaustai. „Stilistiškai tai turėtų būti funk, electro stiliaus pozityvus reikalas“, – tepasako L.Adomaitis.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

Į atranką dainininkas keliauja išsikėlęs aukštus tikslus – nori ne tik Lietuvoje pasirodyti, bet ir į Malmę (Švedija), kur jau gegužę vyks didysis „Eurovizijos“ konkursas, nuvykti.

„Jei dalyvauji kur nors, tai ne tik tam, kad pasirodytum Lietuvoje. Žinoma, nežinau, kaip bus. Pamenu, kaip nutiko su kūriniu „Floating to you“ – atidaviau tą dainą paskutinę akimirką, o užpernai ji tapo antra – vos neišvažiavom į „Euroviziją“. Niekada negali žinoti, bet stengiamės padaryti geriausia, ką galime“, – svarsto dainininkas.

Žinomumas – ne kriterijus

15min.lt atkreipus dėmesį, kad dažniausiai publika linkusi balsuoti už žinomą ir pažįstamą atlikėją, o ne scenos naujoką, L.Adomaitis tikino taip anaiptol negalvojąs. „Tikiu Lietuvos žmonėmis, kad jie atsirenka, kas jiems patinka, ir nesivadovauja tuo, ar scenoje – žinomas žmogus. Svarbiausia, ką atlikėjas spinduliuoja scenoje, kokia jo daina. Manau, kad šįmet žmonės atstovą rinks pagal šiuos kriterijus“, – tikisi atrankos dalyvis.

Anot jo, net ir scenoje debiutuojantis atlikėjas gali nušluostyti nosis visiems popmuzikos grandams. „Netaikau

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pristatomojo koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pristatomojo koncerto akimirka

stereotipų. Kartais ateiną į sceną žmogus, pirmąkart matomas, ir visus nustebina – visi stovėdami ploja. Negali sakyti, kad va – šitas žinomas, bus gerai, ir negali sakyti atvirkščiai. Kol žmogus nepasirodo, tol negalima daryti sprendimų“, – įsitikinęs L.Adomaitis.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, atrankos dalyvių sąraše tiek nedaug žinomų dainininkų, L.Adomaitis prisipažino nežinąs, kodėl kolegos į konkursą eiti nenori. „Galbūt ne visi žinojo, kad šįmet kūrinį atrankai reikia registruoti taip anksti – spalio pradžioje? Negaliu tiksliai pasakyti, tačiau tikiu, kad įtakos tam galėjo turėti pasikeitusios taisyklės“, – svarsto jis.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos LTV eteryje startuos jau lapkričio mėnesį, savo atstovą didžiajame „Eurovizijos“ konkurse Lietuva išrinks gruodį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai