Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vedėju tapęs Andrius Rožickas iki šiol konkursą stebėjo norėdamas „pažvengti“

Šių metų nacionalinė „Eurovizijos“ atranka žiūrovus stebins ne tik dalyvių gausa ir pasikeitusiomis atrankos taisyklėmis, bet ir nauju atrankos veidu - šių metų atstovą didžiajame „Eurovizijos“ konkurse, gegužės mėsnesį vyksiančiame Švedijoje, žiūrovams padės rinkti atrankos vedėju tapęs Andrius Rožickas. Iki šiol pernelyg nesidomėjęs „Eurovizija“ vyras pripažįsta, kad anksčiau atrankas stebėdavo norėdamas pasijuokti, tačiau šįmet viliasi, jog Lietuva pasirinks teisingai, o atrankos dalyviai demonstruos laisvumą ir pasitikėjimą savimi.
Andrius Rožickas
Andrius Rožickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors pirmojo „Eurovizijos“ atrankos pristatomojo koncerto filmavimas vyks jau ketvirtadienio vakarą (žiūrovai koncertą išvys šeštadienį, jį transliuos LRT televizija), renginio vedėju tapęs A.Rožickas filmavimo išvakarėse pripažino nelabai žinąs, kaip tiksliai atrodys šių metų atranka. „Nieko nežinau, net nežinau taisyklių - kažkaip jos pasikeitė. Niekas man nieko nesakė dar, eisiu tiesiai, su viskuo susipažinsiu eigoje“, - sakė naujai iškeptas vedėjas.

Tačiau nors ir skendi nežinoje, A.Rožickas dramos nedaro: „Koks čia nusiteikimas… Pykšt, pravedei ir viskas - pristatei, „pažvengei“ su visais ir viskas, tiek dainų.“

Vedėjas pripažino iki šiol „Eurovizijos“ konkursu domėjęsis minimaliai, o atrankos dalyvius stebėjęs tik dėl noro pasijuokti. „Iki šiol „Eurovizija“ domėjausi tik kaip žiūrovas - kartais daugiau, kartais mažiau. Niekada nebalsuodavau, bet žiūrėdavau - gi smagu „pažvengt“. Ten visada susirenka gerų personažų, tad man smagu pasižiūrėti, kas pasirodo šįmet“, - požiūrio neslėpė A.Rožickas.

Vis dėlto vedėjas įsitikinęs, jog „Eurovizijoje“ svarbiausia nustebinti žiūrovą, o ne gerai padainuoti. „Manau, kad šiame konkurse svarbiausia yra stebinti. To visada reikėjo - kas labiausiai nustebina, tas ir laimi“, - sakė pašnekovas.

Vyras neslepia: į šių metų atrankos dalyvius jis deda dideles viltis ir tikisi, jog lietuvaičiai scenoje jausis laisvai. „Tikiuosi, kad šiais metais išvysime daug kolektyvų, kurie leis sau drąsiai, šmaikščiai ir laisvai pasirodyti - ne taip, kaip visi, bet kaip patys nori. Aš esu už laisvę - noriu, kad dalyviai būtų išradingi ir nekartotų, ką daro kiti. Pastebėjau tendenciją, jog mūsiškiai nuolat daro tai, ką jau padarė kiti, žodžiu, žengia žingsnį atgal. Norėčiau, kad būtų kitaip - kad žengtumėm į priekį, nustebintumėm. Juk turime gerų dainininkų“, - 15min.lt sakė A.Rožickas.

LRT eteryje nacionalinė atranka prasideda jau šeštadienį, spalio 20 dieną. Pirmus du šeštadienius išvysime visus atrankos dalyvius. Vėliau penkiuose atrankos turuose vertinsime jų „Eurovizijai“ pateiktus kūrinius. Geriausieji pateks į du pusfinalius, o gruodžio mėnesį jie susirungs finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai