Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlandų delegacija sureagavo į Joosto pašalinimą iš „Eurovizijos“: „Esame šokiruoti“

Likus vos kelioms valandoms iki Malmėje vykstančio „Eurovizijos“ dainų konkurso finalo – gerbėjus pasiekė žinia, kad scenoje nebeišvysime Nyderlandų atstovo Joosto Kleino. Po griežto rengėjų verdikto sureagavo ir šios šalies delegacija.
Nyderlandų atstovas Joost Klein
Nyderlandų atstovas Joost Klein / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Įtemta situacija Malmėje vyksiančioje „Eurovizijoje“ prasidėjo dar penktadienį, pirmosios generalinės finalo repeticijos metu. Tuomet scenoje nepasirodė Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas.

Po kurio laiko konkurso organizatoriai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Joostas repeticijoje nepasirodė dėl incidento, įvykusio užkulisiuose. Kas tiksliai įvyko, nedetalizuojama.

„Šiuo metu tiriame incidentą, apie kurį mums buvo pranešta ir kuriame dalyvavo olandų atlikėjas. Kol bus gautas išsamesnis atsakymas, jis negalės repetuoti. Šiuo metu daugiau komentarų neturime ir vėliau pateiksime atnaujintą informaciją.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nyderlandų atstovas Joost Klein

Skandalui įgaunant pagreitį į tyrimą įsitraukė ir Švedijos policija, o šeštadienį „Eurovizijos“ rengėjai priėmė sprendimą, kad Nyderlandų atstovas konkurso finale nepasirodys. Po griežto verdikto pasisakė šios šalies delegacija.

„Atsižvelgėme į EBU diskvalifikaciją. AVROTROS mano, kad diskvalifikacija yra neproporcinga, todėl esame šokiruoti dėl šio sprendimo. Labai dėl to apgailestaujame ir prie to grįšime vėliau“, – socialiniame tinkle rašė Nyderlandų delegacija.

Žmonės.lt primena, kad likus vos kelioms valandoms iki didžiosios „Eurovizijos“ finalo, paaiškėjo, jog Nyderlandų atstovas Joostas Kleinas konkurso finale nepasirodys.

„Švedijos policija ištyrė vienos prodiuserių komandos narės skundą dėl incidento, kuris įvyko po jo pasirodymo ketvirtadienio vakarą vykusiame pusfinalyje. Nuspręsta, kad kol vyksta teisinis procesas, jam nederėtų toliau dalyvauti konkurse. Norėtume patikslinti, kad, priešingai nei teigiama kai kuriuose žiniasklaidos pranešimuose ir spėliojimuose socialiniuose tinkluose, šis incidentas nebuvo susijęs su jokiu kitu atlikėju ar delegacijos nariu. Mes laikomės politikos dėl nederamo elgesio mūsų renginyje ir esame įsipareigoję užtikrinti saugią ir patikimą darbo aplinką visiems konkurso darbuotojams. Atsižvelgiant į tai, Joosto Kleino elgesys su komandos nariu laikomas pažeidžiančiu konkurso taisykles. 68-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso didžiajame finale dabar dalyvaus 25 dainos“, – rašoma išplatintame organizatorių pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus