Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kuriame Šveicarijos mieste ir kada vyks 2025-ųjų „Eurovizija“

Penktadienį paaiškėjo, kuriame Šveicarijos mieste 2025-ųjų gegužę įvyks „Eurovizijos“ konkursas. Po tris mėnesius trukusių diskusijų konkurso organizatoriai oficialiai paskelbė, kad konkursas vyks Bazelyje.
Nemo / Martin Meissner / AP
2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo

Liepos viduryje Šveicarijos nacionalinis transliuotojas SRG ir Europos transliuotojų sąjunga (EBU) paskelbė, kad dėl galimybės surengti 2025-ųjų metų konkursą varžosi du likę miestai: Bazelis ir Ženeva.

Šie miestai buvo atrinkti iš penkių miestų, tarp kurių buvo ir šalies sostinė Bernas bei didžiausias šalies miestas Ciurichas, sąrašo.

Dabar paaiškėjo, kad kitąmet „Eurovizijos“ gerbėjai plūs į Bazelį. EBU pranešime žiniasklaidai teigiama, kad gegužės 13, 15 ir 17 dienomis „Eurovizijos“ pusfinaliai ir didysis finalas vyks „St. Jakobshalle“ arenoje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Šveicarijos atstovas Nemo
Lukas Balandis / BNS nuotr./Šveicarijos atstovas Nemo

Konkurso rengėjai teigė, kad renkantis miestą, pagrindiniai kriterijai buvo tokie kaip miestų arenos ir jų užimtumas, viešojo transporto jungtys, tvarumas, laisvų viešbučio kambarių skaičius, saugumas, renginių patirtis, viso miesto įsitraukimas ir motyvacija rengti konkursą, taip pat daug kitų veiksnių.

Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo
Vida Press nuotr./2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas – Nemo

Bazelis trečias pagal dydį Šveicarijos miestas, įsikūręs šiaurėje, pasienyje su Vokietija ir Prancūzija. Jame gyvena kiek mažiau nei 180 tūkst. gyventojų, pagrinde kalbančių vokiečių kalba. Bazelis yra laikomas Šveicarijos kultūros sostine, mieste gausu muziejų, čia taip pat įkurtas ir pirmasis šalyje Bazelio Universitetas (1460), iš čia yra kilęs vienas geriausių visų laikų tenisininkų Rogeris Federeris.

Primename, kad 2024-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojo trofėjų į Šveicariją parvežė atlikėjas Nemo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas