Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbtas pirmasis „Eurovizijos“ dalyvis Bazelyje: atskleista, kas atstovaus Kiprui

Rugsėjo 1-ąją prasidėjus naujam „Eurovizijos“ startui, ilgai netrukus pasirodė ir pirmosios naujienos. Kipro transliuotojas paskelbė, kad į 2025 m. Bazelyje įvyksiantį dainų konkursą siunčia atlikėją Theo Evaną.
Theo Evanas
Theo Evanas / Instagramo nuotr.
Temos: 2 Kipras Muzika

Pirmadienio rytą Kipro transliuotojas CyBC patvirtino, kad į „Euroviziją“ Šveicarijoje siųs Theo Evaną.

Theo Evanas savo kelionę į muziką ir šokį pradėjo nuo 7 metų, kai Nikosijoje pradėjo lankyti šokių pamokas ir prisijungė prie mokyklos choro. Jis dalyvavo įvairiuose vietiniuose Kipro talentų ir teatro šou, už savo pasirodymus pelnė ne vieną apdovanojimą ir prizą.

Po angliškos mokyklos baigimo Nikosijoje, Theo persikraustė į Jungtines Amerikos Valstijas studijuoti muzikos ir atlikimo prestižiniame Berklio muzikos koledže Bostone. Puikiai pabaigęs studijas jis buvo tris kartus pakviestas kaip garbės svečias universiteto baigimo ceremonijoje, šalia tokių įžymybių kaip Missy Elliot, Pharrell Williams, John Legend ir 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse įspūdingą pasirodymą surengusiu Justin‘u Timberlake‘u.

Jo pirmoji daina „The wall“ (liet. „Siena“) pasirodė 2021-aisiais metais ir nuo tada jis padarė ryškią pažangą savo muzikinėje karjeroje. Labiausiai jį įkvepia Belgijos atlikėjo Stromae ir Michael‘o Jackson‘o darbai bei regetono stiliaus muzika, rašo eurodiena.lt.

Akyliausi žiūrovai galėjo pastebėti Theo populiariame HBO televizijos seriale „Euphoria“, kur jis pasirodė kaip antro plano aktorius.

Theo daina, kuri bus oficialiai išleista šiek tiek vėliau, bus keturiasdešimt pirmoji Kipro daina „Eurovizijoje“. Iki šiol geriausias šalies rezultatas buvo antroji vieta 2018 metais Lisabonoje, Portugalijoje, kuomet Elena Foureira sužibėjo su hitu „Fuego“.

Nuo tada į finalą pateko dar keturi dalyviai, paskutinį kartą tai pavyko padaryti 2024 metų atstovei Silia Kapsis, kuri atstovavo šalai su daina „Liar“. Atlikėja su energinga daina surinko 78 taškus bei pasiekė Kiprui penkioliktąją vietą finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas