Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš lemiamą etapą Jurijus Veklenko pristatė savo pirmą albumą: jame – ir dainos apie buvusias

Prieš pat antrąjį „Eurovizijos“ pusfinalį Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko pristatė ilgai lauktą naujieną – savo debiutinį albumą „Mano sapnuose“. Tel Avive įvykusiame pristatyme atlikėjas pasakojo, kad šis albumas – viena didžiausių jo išsipildžiusių svajonių ir naujo kelio pradžia.
Jurijus Veklenko pristatė savo pirmą albumą
Jurijus Veklenko pristatė savo pirmą albumą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tel Avive šiandien Jurijaus laukia ne tik pasiruošimas antrajam pusfinaliui, šiandien pasirodo ir pirmasis atlikėjo albumas „Mano sapnuose“. Prie jo dirbo išties didelė komanda – prodiuseris Linas Strockis, Leonas Somovas, Gytis Valickas. 80 proc. dainų rašė pats Jurijus. Tiesa, albumas išleidžiamas tik muzikinėse platformose

„Mano širdyje dabar jaučiamas mažas pripažinimo jausmas. Kodėl mažas? Nes tai yra tik pirmas žingsnis. Žinoma, džiaugiuosi, nes tai yra kažkas, ką palieku po savęs. Albumas iš tikrųjų yra mano vaikas, kurį labai saugosiu, kuriuo labai didžiuojuosi. Tai yra mano pirmasis albumas, tad aš pagaliau oficialiai prisistatau kaip atlikėjas“, – pasakodamas, ką jaučia išleisdamas pirmąjį albumą, sako Jurijus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko pristatė savo pirmą albumą
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko pristatė savo pirmą albumą

Jo albume visos dainos yra lietuvių kalba, o taip nutiko neatsitiktinai. „Norėjau, kad šis albumas būtų artimas Lietuvai, skirtas lietuviams, nors ateityje tikrai bus ir angliškų kūrinių“, – sako Jurijus.

Šiame albume, žinoma, galima rasti „eurovizinį“ kūrinį „Run with the lions“, tačiau Jurijus taip pat išskiria dvi jam artimas dainas. Tai – pati pirmoji albumo daina „Sapnuose“ ir kūrinys „Mintys“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Strockis ir Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Strockis ir Jurijus Veklenko

„Aš pats šių dainų klausausi, todėl jas išskyriau. Jei pats kūrėjas negali klausytis savo dainų, tai nieko gero nežada, o aš klausausi ir man dar tikrai neatsibodo“, – juokiasi atlikėjas.

„Šis albumas yra mišinys tarp to, kas buvo mano gyvenime, nemeluosiu, yra ne viena ir ne dvi dainos apie buvusias. Nesakysiu, kurios tiksliai, bet tikrai noriu joms už tai padėkoti. Viskas, kas nutiko per pastaruosius kelerius metus, yra sudėta į jį“, – pokštavo Jurijus.

Pristatymo akimirkos – galerijoje:

Pristatyme taip pat dalyvavo šiuo metu Tel Avive viešintis muzikos prodiuseris Linas Strockis, nemažai prisidėjęs prie šio albumo. Ir nors daugeliui klausytojų jis žinomas kaip elektroninės muzikos kūrėjas, bendradarbiavimą su Jurijumi įvardijo kaip įdomią pažintį. Tiesa, albumą jie kūrė per atstumą – pirmą kartą jiedu gyvai susitiko ir susipažino tik šiandien.

„Džiaugiuosi, kad albumas yra Jurijaus kūrybinio pasaulio atspindys ir visi, kurie prisidėjo prie albumo, išpildė jo idėjas. Su Jurijumi galėjome eksperimentuoti, įdomiau pasižiūrėti į kai kuriuos dalykus, man buvo tikrai labai įdomu dirbti“, – pridūrė L.Trockis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Strockis ir Jurijus Veklenko
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Strockis ir Jurijus Veklenko

Šį albumą Jurijus kūrė dvejus metus ir pripažino, kad į jį pateko tik maža dalis kūrinių.

„Tai, kas nepateko, nebuvo blogos dainos, bet jaučiau, kad jos šiuo metu neatitiko manęs. Bet tuo muzika ir nuostabi, nes gali po pusės metų atidaryti stalčių, pažiūrėti, ką ten palikai ir vėl iš naujo džiaugtis atradimais“, – pripažįsta atlikėjas.

Paklausus, ar šį albumą jau spėjo išklausyti jo artimiausias žmogus – mama Svetlana, atlikėjas juokėsi, kad tai bus viena pirmųjų užduočių grįžus – reikės išmokyti mamą naudotis „Spotify“.

Pristatyti albumą Jurijus žada ne tik Tel Avive, bet ir gimtinėje – kol kas albumo pristatymo data nėra tiksli.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po repeticijos Jurijus jaučiasi karingai: „Belieka laukti rytojaus, kai sužinosime, kad esame finale“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito