Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: „Eurovizijoje“ šaliai turėjo atstovauti neregė J.Simonova

Dėl agresijos prieš Ukrainą teisę varžytis šių metų „Eurovizijoje“ praradusi Rusija, pasirodo, į Turiną planavo siųsti neregę dainininkę Jaroslavą Simonovą. Bent taip skelbia rusų žiniasklaida.
Jaroslova Simonova
Jaroslova Simonova / „Instagram“ (slaviasimonova) nuotr.

Rusijos interneto portalas „Super“ praneša, kad šalies TV kanalas „Rossija“ įvykdė uždarą atranką ir nusprendė į „Euroviziją“ siųsti 18-metę neregę atlikėją Jaroslavą Simonovą. Tą pačią informaciją skelbia ir portalas „gazeta.ru“, palaikantis oficialią Kremliaus poziciją.

J.Simonova – nuo vaikystės akla džiazo vokalistė, laimėjusi ne vieną konkursą ir dalyvavusi žinomų Rusijos džiazo muzikantų projektuose. Mergina negali skaityti natų, tad visas dainų partijas mokosi atmintinai.

Rusija į „Euroviziją“ atlikėją, turinčią negalią, bandė išsiųsti ne pirmą kartą. 2017-aisiais į konkursą Kijeve turėjo vykti prie neįgaliojo vežimėlio prikaustyta Julija Samoilova.

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) uždraudė Rusijos atstovei „Eurovizijoje“ atvykti į šalį, nes 2015 metais Julija nelegaliai kirto šalies sieną dėl koncerto Rusijos aneksuotame Kryme. 27-erių rusė neneigė, kad surengė pasirodymą Kryme.

Eurovision.tv nuotr./Julija Samoilova
Eurovision.tv nuotr./Julija Samoilova

15min primena, kad vasario 25-ąją Europos transliuotojų sąjunga (EBU) patvirtino, kad Rusija šalinama iš šių metų „Eurovizijos“.

„EBU Vykdomoji taryba tokį sprendimą priėmė vadovaudamasi ankstesnio „Eurovizijos“ dainų konkurso valdymo organo – Referencinės grupės – rekomendacija, remdamasi renginio taisyklėmis ir EBU vertybėmis.

Referencinės grupės rekomendacijai taip pat pritarė EBU televizijos komitetas.

Šis sprendimas atspindi susirūpinimą, kad, atsižvelgiant į precedento neturinčią krizę Ukrainoje, Rusijos kandidato įtraukimas į šių metų konkursą sukeltų konkurencijos reputaciją.

Prieš priimdamas šį sprendimą, EBU skyrė laiko plačiai pasikonsultuoti su savo nariais.

EBU yra nepolitinė transliuotojų organizacija, įsipareigojusi puoselėti viešųjų paslaugų vertybes.

Mes ir toliau esame pasiryžę saugoti kultūrinio konkurso vertybes, kurios skatina tarptautinius mainus ir supratimą, suburia publiką, švenčia įvairovę per muziką ir vienija Europą vienoje scenoje“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas