Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sashai Song išsisukti nepavyko: už pasitraukimą iš „Eurovizijos“ – tūkstantinė bauda

Sashai Song paskutinės minutės pasitraukimas iš nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos nepraėjo be pasekmių – konkurso organizatoriai ne tik pašalino atlikėją iš atrankos, bet ir nusprendė skirti piniginę baudą.
Sasha Song
Dima Šavrovas-Sasha Song / 15min nuotr.

Sausio 23-iąją vykusiame „Eurovizijos“ filmavime į LRT Didžiosios studijos sceną turėjo lipti 12 dalyvių, tačiau paskutinę minutę paaiškėjo, jog pasirodys tik 11. Į filmavimus nepateikęs aiškios priežasties neatvyko dainininkas Sasha Song.

15min Audrius Giržadas patvirtino, kad atlikėjui už tokį poelgį išsisukti nepavyks. Jis atskleidė, kad Sashai Song bus paskirta kelis tūkstančius eurų siekianti bauda.

„Mūsų teisininkai turi daug darbo, tad dar atlikėjui nespėjome išsiųsti oficialaus rašto. Kai viskas bus oficialiai suformuota – paviešinsime. Jam skyrėme pagal atrankos taisykles numatomą baudą – 2000 eurų“, – 15min sakė A.Giržadas.

Delegacijos vadovas patikino, kad toks incidentas ateityje Sashai Song kelio dalyvauti atrankoje neužkirs.

Atrankos taisyklės aiškiai nurodoma, kad laiku į filmavimus neatvykęs atlikėjas privalo ne tik pateikti svarbią priežastį, bet ir ją pagrįsti.

„Jeigu atlikėjas nurodytu laiku neatvyksta į konkurso atrankinių turų ir finalo koncertų repeticijas, įrašus ar transliaciją ir nepateikia svarbią priežastį (ligą, artimojo netektį ar pan.) įrodančių dokumentų, LRT turi teisę pašalinti atlikėją iš konkurso ir skirti 2000 eurų baudą“, – skelbiama „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinės atrankos taisyklėse.

Ketvirtadienį 15min su atlikėju susisiekti nepavyko.

Sasha Song filmavimo dieną 15min sakė, kad dalyvauti negalėjo ne dėl savo, o kito žmogaus kaltės – laiku negavo tinkamos dainos aranžuotės.

„Išties gaila, tačiau turėjau pasitraukti dėl ne nuo manęs priklausančių priežasčių – sutartu laiku iš prodiuserio negavau tinkamos aranžuotės, ji nebuvo atlikta iki galo. Be to, muziką gavau tik su balsu, o pagal „Eurovizijos“ taisykles dainuoti su įrašytu balsu negalima. Tokiame svarbiame renginyje kaip „Eurovizija“ troškau dalyvauti ne tik sukurdamas šou, kuriam stipriai ruošiausi, bet taip pat norėdamas pateikti klausytojui aukščiausios kokybės muziką. Dalyvauti pateikiant tik vidutinį rezultatą, deja, nenoriu. Todėl teko pasitraukti“, – 15min situaciją komentavo atlikėjas.

Delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas tada sakė, kad Sasha Song apie pasitraukimą iš anksto neįspėjo, o filmavimo dieną į skambučius neatsakinėjo.

„Taisyklėse yra numatyta bauda – mes dabar turime precendentą, konkretų atvejį. Sasha apie pasitraukimą mūsų iš anksto neįspėjo, šiandien (filmavimo dieną – red.) iš viso neatsakinėjo į skambučius. Jis prašė mūsų laiko apsispręsti dėl dalyvavimo, sutikome palaukti – todėl mes kurį laiką visų dalyvių galutinio sąrašo ir neskelbėme. Ir še tau, kaip jis su mumis pasielgė“, – 15min sakė delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas