Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį – pirmasis „Eurovizijos“ dalyvių mūšis dėl žiūrovų ir komisijos balsų

Kas bus pirmieji trys „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finalininkai? Tai nulems LRT televizijos žiūrovai, balsuojantys transliacijos metu šeštadienį nuo 21 valandos, ir ekspertų komisija. Žiūrovų balsavimo lentelė bus atskleista transliacijos pabaigoje, tačiau galutinis rezultatas paaiškės tik kitą šeštadienį, kai bus atsižvelgta ir į komisijos balsavimo lentelę.
Andrius Pojavis
Andrius Pojavis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Komisijoje šiemet, be ekrane matomų LRT laidų vedėjų Zitos Kelmickaitės ir Dariaus Užkuraičio, žurnalisto Ramūno Zilnio ir kompozitoriaus Deivido Zvonkaus (ateinančius šeštadienius jį pakeis kiti popmuzikantai ar atlikėjai), yra ir dar dvidešimt muzikos profesionalų, kurie pasibaigus koncertui atrankos dalyvius vertins pagal garso įrašą.

Dėl kelialapio į finalą šį šeštadienį susigrums aštuonios dainos: Vudžio ir latvės Samantos Tinos atliekama „Hey chiki mama“, Vincento Linkevičiaus „Dance the night“, Gabrieliaus Vagelio „Sacrifice“ , Ugnės Smile „Call to your mum“, „Saulės brolių“ „Loreen“, Valerijos Iljinaitės, arba Valery, „Taip noriu vėl“, Andriaus Pojavio „Something“ ir Julijos Jegorovos „I‘ll carry you“.

Kaip ir anksčiau, balsuoti bus galima išmaniesiems įrenginiams skirta programėle „Balsuok!“. Kiekvieno atrankos koncerto metu skambant atlikėjo dainai programėlės vartotojai gali atiduoti kiek tik nori balsų UŽ arba PRIEŠ. Pasibaigus dainai bus galima pamatyti bendrą visų programėlės „Balsuok!“ vartotojų UŽ ir PRIEŠ balansą. Galutiniam dainos vertinimo rezultatui programėlė įtakos neturės.

Pirmoji kova dėl žiūrovų ir komisijos simpatijų – jau šį šeštadienį 21 val. per LRT.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai