Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiai 15min.lt: kandūs ir šmaikštūs Manto Petruškevičiaus pasisakymai apie nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyvių stilių

Lietuviškuoju mados guru laikomas stilistas Mantas Petruškevičius, kalbėdamas apie tautiečių įvaizdį ir stiliaus pojūtį, nuolat stebina kandžiais ir šmaikščiais pasisakymais. Vieni jo kritikos bijo ir stengiasi išvengti, kiti – trokšta ir tikisi, jog stilistas atkreips į juos dėmesį. Artėjant nacionaliniam „Eurovizijos“ atrankos finalui M.Petruškevičius sutiko specialiai 15min.lt pažerti ekskliuzyvinius komentarus apie kiekvieno finalisto įvaizdį.
Nacionalinio „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyviai
Nacionalinio „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyviai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Mantas Petruškevičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Mantas Petruškevičius

M.Petruškevičius pabrėžia, jog jo komentarai yra tik apie dalyvių stilių ir jis jokiais būdais nenori įžeisti nė vieno finale pasirodysiančio atlikėjo. „Kalbu ne apie asmenybes ar pasirodymus, bet tik sarkastiškai pašmaikštauju apie jų įvaizdį“, – sakė stilistas. Jūsų dėmesiui, M.Petruškevičiaus atsiliepimai apie kiekvieno nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininko įvaizdį, pademonstruotą atrankų pusfinaliuose. 

Donatas Montvydas – stiliaus neturėjimas priverčia pasirinkti iš to, kas kabo vitrinose, ant manekenų ar parduotuvėse.

Beissoul – vakarykštis sūrio pyragas. Jo įvaizdis primena vakar dienos, jis panašus į tokį, kurį galima pamatyti Londono gatvėse. Toks pasirinkimas yra pakankamai atsibodęs.

„Bekešo vilkai“ – įvaizdis yra išėjęs iš mados ir „subobėjęs“.

Monika Linkytė – žavinga dainininkė, kuri gerą skonį perleidžia per skalbinių gręžimo aparatą.

Simona Milinytė – visiško kvailumo, jokios klasės savininkė.

Katažina – kam stengtis įvaizdžiui suteikti pikantiškumo, jei galima tiesiog užsisegti sijoną. Vieną baisų sijoną po kito.

„Alive Way“ – grupės įvaizdis yra toks kerintis, kaip nunešiotas sportbatis.

„Dar“ – grupė tamsoje ne tik šoka – ten pat ir rengiasi.

Greta Šmidt – ji kaip čigonė iš keliaujančio karavano.

„Vig Roses“ – šias atlikėjas sulyginčiau su dviem žirneliais pernelyg atsidariusioje ankštyje.

„The Independent“ – mano tikslas nėra įžeisti žmones, mano tikslas „nurašyti“ rūbus, kuriuos jie vilkėjo scenoje.

„Multiks“ – jų mados pojūtis iš puikaus virto apgailėtinu.

Paklaustas, ką reikėtų vilkėti nacionalinio atrankos finalo metu siekiant atrodyti nepriekaištingai, M.Petruškevičius išliko konkretus. „Norėčiau pabrėžti vieną konkretų dalyką: reikia imti pavyzdžius iš nepaprastų mados nepriklausomųjų“, – savo patarimu pasidalijo mados guru.

Išrinko stilingiausius

Apžvelgęs kone visų finale pasirodysiančių atlikėjų stilių, M.Petruškevičius ryžosi išskirti tris dainininkus, kurie, jo nuomone, scenoje atrodė geriausiai. „Šiame atlikėjų kontekste, mano nuomone, geriausiai atrodė Monika Linkytė, Beissoul ir „The Independent“. Savo balsą šiuo atveju skiriu būtent šiems dainininkams, nes jie atrodė įdomiai, jie stengėsi“, – sakė mados ekspertas.

Anot M.Petruškevičiaus, kiekvienas iš jo favoritų turėjo kažką ypatingo. „Kalbant apie „The Independent“ galiu pasakyti, kad nors jų drabužiai ir atrodė nutriušę, jie puikiai sužaidė su scenografija, kuri man labai patiko – ji paslėpė rūbus. Apie Moniką Linkytę galiu pasakyti, kad ji vilkėjo „lietuvišką Beyoncės sijonėlį“, kuris mūsų scenai tiko, tačiau didžiajai scenai – vargu. Jei ji ketina puoselėti šį stilių, turėtų sekti Beyoncę ir jai puikiai pavyktų. Na, o Beissoul man patiko, nes derino nesuderinamus dalykus – fraką ir aulinius batus. Gerbiu jį už drąsą ir už kitokį požiūrį“, – atviras išliko M.Petruškevičius.

Apibendrindamas visą nacionalinės „Eurovizijos“ scenoje matytą vaizdelį, M.Petruškevičius tikino, jog mūsų pretendentams į konkursą išties trūksta idėjos. „Stilisto sudėliota visuma kuria įdėją ir įvaizdį. Be stilisto sukurtos istorijos ir idėjos drabužiai, mano nuomone, tėra drabužiai. Tai puikiai apibendrina mūsų „Euroviziją“ – viskas tėra drabužiai, tačiau tai jokiais būdais ne įvaizdis, stilius, ar tuo labiau sceninis rūbas“, – teigė mados guru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito