Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Roop“ – simpatijos iš Rusijos: tapo internete surengtos „Eurovizijos“ nugalėtojais

Paaiškėjus, kad šiemet Roterdame turėjusi vykti „Eurovizija“ atšaukta, dainų konkurso gerbėjai iš Rusijos surengė alternatyvą renginiui ir balsuodami išsiaiškino jo nugalėtoją. Į daugiausiai balsų surinkusių atlikėjų trejetuką pateko Šveicarijos, Rusijos ir Lietuvos atstovai. Būtent mūsiškių „The Roop“ pasirodymas labiausiai patiko rusų publikai.
„The Roop“
„The Roop“ / Jurgos Urbonaitės nuotr.

Kaip rašo Metronews.ru, internetinė „Eurovizijos“ versija buvo surengta socialinio tinklo „VKontakte“ grupėje, skirtoje būtent šiam dainų konkursui. Suskaičiavus visus jos narių ir specialiai suburtos komisijos balsus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko „The Roop“.

„Mūsų „Eurovizijos“ versijoje laimėjo Lietuva – grupė „The Roop“ su daina „On Fire“, – sakė grupei socialiniame tinkle vadovaujantis Andrėjus Kožinas. – Ji surinko 593 balsus (358 skyrė komisija, o žiūrovai nepagailėjo 235 balsų).“

Pergale virtualiame konkurse džiaugėsi ir patys „The Roop“. Instagrame jie pasidalijo įrašu, kuriame rašė: „Wow, ačiū tau, Rusija! Mes esame labai laimingi, kad laimėjome online Rusijos versijos Euroviziją!“

Pasirodo, tokie balsavimai internetinėje erdvėje Rusijoje vyksta ne pirmą kartą. Kaip sakė Andrėjus Kožinas, internautai savo favoritus renka kiekvienų metų „Eurovizijos“ išvakarėse.

„Sprendžiant pagal atsiliepimus, mūsų pastangos nėra bereikšmės. Esame įsitikinę, kad tokį formatą puoselėsime ir ateityje. 1500 žmonių ir 205 komisijos nariai Dėkojame visiems, dalyvavusiems projekte ir tiems, kuriems patiko tokia „Eurovizijos“ versija. Bandėme atkurti konkurso atmosferą kaip tik galėjome. Viliamės, kad mums pavyko“, – tęsė jis.

Šiemet vykusiame balsavime antroji vieta atiteko Šveicarijos atstovui Gjon’s Tears, o trečia – rusams „Little Big“.

VIDEO: Gjon's Tears - Répondez-moi - Switzerland
VIDEO: Little Big - Uno - Russia

15min primena, kad nors „Eurovizija“ ir atšaukta, gegužės 16 d., kuomet buvo numatytas didysis dainų konkurso finalas, vyks speciali transliacija „Eurovision: Europe Shine a Light“.

Ji skirta visų šių metų dalyvių pagerbimui ir vienybei sustiprinti. Žinoma bus ir muzikos, kaip gi be jos! Transliacijos metu bus rodomos šių metų dalyvių pasirodymų ištraukos, bendroms dainoms susivienys gerbėjų iš viso pasaulio bei šalių atstovų, neturėjusių progos pasirodyti scenoje stebint visai Europai chorai.

„Eurovizijos“ dalyvių pagerbimo ceremoniją gegužės 16 d., šeštadienį, nuo 22 val. tiesiogiai transliuos LRT televizija ir LRT.lt portalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas