Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tik 15min: Tel Avive aktyviai gyvenantis Jurijus Veklenko sportą atrado po stuburo lūžio

Šiandien – jau devintoji Jurijaus Veklenko eurovizinės kelionės diena, o iki pasirodymo didžiojoje konkurso scenoje liko visai nedaug. Vis dėlto nenumaldomai artėjant lemiamai akimirkai Jurijaus veide nei jaudulio, nei nuovargio nematyti. Kaip pats sako, šioje malonioje beprotybėje jam padeda keli dalykai – ausinės ir sportas. Tiesa, pastarąjį atlikėjas atrado po sunkios traumos – prieš 3 metus Jurijui Veklenko nešant šiukšles lūžo stuburas.
Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Jurijus Veklenko laisvu metu Tel Avive nepraleidžia progos apsilankyti sporto klube
Lietuvos atstovas „Eurovizijoje“ Jurijus Veklenko laisvu metu Tel Avive nepraleidžia progos apsilankyti sporto klube / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Visas karščiausias naujienas, vaizdo įrašus ir galerijas apie „Eurovizija“ 2019 konkursą sekite paspaudę čia.

Jau daugiau nei savaitę Tel Avive viešintis atlikėjas sako šalį pamilęs akimirksniu. Pirma priežastis – jam tiesiog patinka vaikščioti su marškinėliais, o čia šiuo metu kitoks variantas sunkiai įmanomas. Nuo ryto termometro stulpeliai siekia kone 17 laipsnių šilumos, dieną gali perkopti net 30 laipsnių ribą. Gal todėl atlikėjas, pripažinęs labiau mėgstantis šaltį, neretai laiką leidžia ne vaikštinėdamas po apylinkes, bet ramiai ilsėdamasis viešbutyje. Kita simpatijų Izraeliui priežastis – falafeliai, tačiau apie juos kiek vėliau.

„Bet jei galėčiau čia pakeisti kelis dalykus, tai pirmiausia atimčiau galimybę vietiniams garsiai rėkti, taip pat iš visų automobilių išimčiau garsinius signalus. Čia jie naudojami ne avarinių situacijų metu, bet visomis aplinkybėmis ir tikrai ne pagal paskirtį“, – juokiasi Jurijus.

Prie Raudų sienos – ypatingos emocijos

Per šį laiką šalies atstovas kartu su Lietuvos delegacija viešėjo Jeruzalėje. Ir nors ši eurovizinė kelionė išties kitokia nei kitos Jurijaus išvykos, esminiai dalykai liko nepakitę – jis tiesiog negali pakęsti suplanuotų ekskursijų ir ilgų pasakojimų, kaip pats sako, apie akmenį. Jurijus kelionėse vertina galimybę pačiam, be turistinių vadovų ar gidų, pažinti šalį, paklysti, atrasti.

Tiesa, vienas atradimas ir pačiam buvo netikėtas – lankydamasis šalia Raudų sienos Jurijus sako pajutęs ypatingą jausmą.

„Tai yra viena iš vietų, kurias būtina pamatyti bent kartą gyvenime. Tik atėjus užplūdo ramybė, net kalbėtis nesinorėjo, tiesiog ramiai pabūti, išgyventi akimirką“, – sako Jurijus.

„Nesu pats uoliausias krikščionis, bet tikiu, kad kažkas ten yra. Ir kartais pasikalbu su Juo, kaip ir visi, tikriausiai“, – priduria jis.

Prieš lipant į pusfinalio sceną – Eminemo dainos

Pabūti vienumoje atlikėjas stengiasi kaip įmanoma dažniau. Pats tokį bruožą jis vadina yda, tačiau pripažįsta, kad neretai nuo viso aplinkui esančio šurmulio jis pabėga užsidėjęs ausines ir pasinėręs į muziką. Neretai net ir pokalbio metu.

„Aš užsidedu ausines ir būnu vienas. Tai labiausiai erzina mano vadybininkus ir komandą, tačiau taip jau yra. Su manim dažniausiai būna sunku susikalbėti, nes aš tiesiog galiu pokalbio metu nusisukti, užsidėti ausines ir būti su savimi. Pabėgti nuo žmonių man reikia, nors suprantu, kad tai nėra labai geras dalykas“, – pripažįsta atlikėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive

Jurijaus grojaraštyje galima rasti daug skirtingų atlikėjų – nuo „AC/DC“, Arianos Grande, grupės „Blue“ ar Eminemo. Beje, būtent klausydamasis repo dainų atlikėjas ruošėsi nacionalinėms atrankoms, klausydamasis vieno kūrinio jis ruošiasi ir keliauti ir į „Eurovizijos“ sceną. Tai – Eminemo ir Dr. Dre kūrinys „Say what you say“.

„Keista, nes ši daina yra pikta daina, manyje sukelianti agresiją. Tačiau man patinka prieš lipant į sceną pasiruošti kovai, jaučiuosi tarsi į eičiau į mūšį. Galiausiai piktą jausmą aš perteikiu į pozityvią energiją“, – sako Jurijus.

Sportas atsirado po sunkios traumos

Sportas irgi vienas iš būdų išsikrauti, tačiau jį Jurijus atrado iš dalies ne savo noru. Vis dėlto pasakodamas apie nelaimingą nutikimą Jurijus pokštauja, kad, deja, dabar teks prisipažinti, kad traumą jis patyrė... nešdamas šiukšles.

„Labai norėčiau papasakoti puikią istoriją, kad stuburą susilaužiau šokdamas pro langą, kai gelbėjau mergaitę iš degančio namo, tačiau, deja, stuburą aš susilaužiau nešdamas šiukšles“, – juokiasi atlikėjas.

Kaip tai įmanoma? „Įmanoma, įmanoma. Jei tuo metu yra ruduo, o tu šiukšles neši su guminiais „crocsais“, viskas įmanoma. Nepaklausiau šimtmečio gerumo patarlės: „Nemesk kelio dėl takelio“ – užuot ėjęs per normalų kelią pasirinkau purviną takelį ir paslydau. Su tais pačiais batais aš vos kojos nenusikirtau, nes kapojant malkas neišlaikiau kirvio ir jis prakirto man koją, teko siūti. Kai jau dėl tų pačių batų stuburas lūžo, priėmiau galutinį sprendimą – batus išmečiau“, – šmaikščiai pasakoja Jurijus.

Jam skilo slankstelis ir lūžo visos dešinės pusės juosmeninės srities stuburo ataugos. Po įvykio laukė ilga reabilitacija, net tris mėnesius teko praleisti lovoje. Lengva tikrai nebuvo, sako Jurijus, tačiau tada išgelbėjo darbas iš namų.

„Nedaug kas žino šią istoriją, nes man nėra įprasta puikuotis tokiais dalykais. Arba kaip šiuo metu populiaru socialinėje medijoje, pasidžiaugti su visais pirštuką įsipjovus“, – sako jis.

Nors ir anksčiau Jurijus norėjo būti stipresnis ir tvirtesnis, po šios traumos pasirinkimo nebebuvo – jam iki šiol privalu stiprintis nugaros raumenis, aktyviai gyventi.

„Jei tik kelias dienas nepasportuoju, nepajudu, tada iš lovos turiu lipti keturiomis. Ši trauma tapo lengva paskata iki pat gyvenimo galo sportuoti ir būti padorios fizinės formos“, – pripažįsta Jurijus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive

Po treniruočių su kineziterapeutais, darbo su specialistais, Jurijus pratimų ieškojosi pats. Dabar atlikėjas sportuoja mažiausiai keturis kartus per savaitę, taip aktyviai jis gyvena ir Tel Avive.

Neretai išgirsi Lietuvos delegaciją pokštaujant, kad neradus atlikėjo jo reikėtų ieškoti 11 viešbučio aukšte įkurtoje sporto salėje. Kiek daugiau nei per savaitę Jurijus spėjo išbandyti ir dar vieną netoliese esantį klubą, sportavo apsilankęs paplūdimyje.

Bent 20 atsispaudimų Jurijus ruošiasi padaryti ir prieš lipdamas į konkurso sceną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurijus Veklenko Tel Avive

Atostogomis šios išvykos tikrai nepavadinsi, Jurijus sau tikrai neleidžia atsipalaiduoti. Kiekvieną rytą atlikėjas pradeda itin sveikais pusryčiais, tačiau pabrėžia, kad problemų viešbutyje tikrai nekelia.

„Man labai lengva valgyti viešbučiuose, nes žinau, kad čia visuomet bus kiaušinių, sūrio ir daržovių, taip pat – avižų ir jogurto. Taip sveikai dažniausiai maitinuosi, tikrai blogai nepasirinksi pusryčiams pasiėmęs kiaušinių, nes jie labai greitai virškinami, o avižos su jogurtu padeda pasikrauti energijos visai dienai“, – pataria atlikėjas.

Pasitaikius progai Jurijus užsuka paragauti ir vietinio maisto. Pirmą kartą Izraelyje apsilankęs balandžio mėnesį, kai Tel Avive filmavo savo atviruką, jis džiaugiasi atradęs falafelius. Keliomis geriausių falafelių rekomendacijos Jurijus pasidalijo ir su delegacija, neslepia, kad juos galėtų valgyti kasdien, restoranų, gaminančių falafelius, ieškos ir Lietuvoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Oranžiniu „Eurovizijos“ kilimu žengęs Jurijus atsisakė juodos spalvos: „Išsilaisvinau iš savo garderobo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito