Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai išsirinko: į „Euroviziją“ siunčia atlikėją su daina apie protėvius

Po įtemptos nakties, kurios metu garsiausi šalies atlikėjai kovojo dėl kelialapio į Turiną, buvo išrinktas tik vienas laimėtojas – Ukrainai šių metų „Eurovizijoje“ atstovaus dainininkė Alina Pash su daina „Tini zabutykh predkiv“ („Shadows of Forgotten Ancestors“).
 Alina Pash
Alina Pash / Eurovision.tv nuotr.

Šeštadienio vakarą Kijevo nacionalinio aviacijos universiteto kultūros ir meno centre užvirė tikra kova – ant scenos lipo aštuoni finalininkai. Vis dėlto pirmą vietą užėmė jau nuo pat pirmųjų atrankų akimirkų į sceną žengusi Alina Pash. Ne tik komisijos nariai, bet ir patys dalyviai sakė, kad ji buvo viena stipriausių dalyvių šių metų atrankose. Jai nesunkiai pavyko įveikti tokius garsius šalies muzikantus kaip „Wellboy“ ir „Kalush Orchestra“.

Praėjusiais metais Ukrainos visuomeninis transliuotojas sumažino bendradarbiavimą su komerciniu kanalu STB, tačiau laida buvo panašaus formato kaip ir ankstesnės „Vidbir“ atrankos.

Alina Pash – „Tini zabutykh predkiv“:

VIDEO: ALINA PASH – Тіні забутих предків | Нацвідбір на Євробачення-2022

Atlikėjai dalį balsų skyrė komisijos nariai, kurie puikiai žinomi ir Lietuvoje – 2016 m. „Eurovizijos“ laimėtoja Jamala, 2006 m. „Eurovizijoje“ Ukrainą atstovavusi Tina Karol, režisierius Jaroslavas Lodyginas. Kaip ir įprasta, po kiekvieno pasirodymo buvo pateikti keli komentarai. O galiausiai žiūrovai nulėmė kitą dalį balsų.

Be to, grupei „Cloudless“ teko pasirodyti ir antrą kartą dėl kilusių techninių trikdžių. O vėliau neveikė ir balsus turėjusi parodyti švieslentė. Dėl to J.Lodyginas balsus surašė popieriaus lape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas