„Pyragų diena – tai saldi aukojimo tradicija. Vieni ją švenčia ragaudami gardumynus ir aukodami, o kiti – gamindami“, – šios dienos idėją priminė Kristina.
Vienas mėgstamiausių jos saldžių kepinių – obuolių pyragas, pagardintas varškės sūreliais. Jo receptu K.Ivanova ir pasidalijo socialiniame tinkle.
Pyragui reikės:
• 1 indelio kondensuoto pieno
• 1 kiaušinio
• 1 šaukšto grietinės (sodai užgesinti)
• 1 arbatinio šaukštelio sodos
• 7 šaukštų miltų
• 8 obuolių
• 3 varškės sūreliai
Gaminame:
Į stiklinę įdedame šaukštą grietinės, į grietinę šaukštelį sodos ir išmaišome, tada į dubenį išpilame kondensuoto pieno indelį, įmušame kiaušinį, grietinę (su soda) ir 7 šaukštus miltų, viską išmaišome.
Nulupame obuolius ir supjaustome gabalėliais, sumetame į dubenį su paruošta mase ir vėl išmaišome. Susipjaustome varškės sūrelius ir išdedame į sviestu pateptą formą (arba sviestinį popierių), tada išdedame jau paruoštą masę ir kepame 45 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.