Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min premjera – laida „Edvardas Žičkus. Be ribų“: atviras pokalbis su V.Čmilyte-Nielsen

Išsiilgtas TV veidas, žurnalistas Edvardas Žičkus po metų pertraukos grįžta į eterį darydamas tai, ką moka geriausiai – pasakoti išskirtinių žmonių istorijas. Sekmadienį 15min jis startuoja su laida „Edvardas Žičkus. Be ribų“. Premjeros viešnia – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Kviečiame žiūrėti.

Į 15min laidos filmavimo studiją 37-erių politikė atskubėjo iš gimtųjų Šiaulių, kur paliko keturis sūnus ir dešimtmečiu vyresnį antrąjį sutuoktinį, danų šachmatų trenerį Peterį Heine Nielseną. Nors parlamento vadovės šeima vis dažniau susimąsto apie persikėlimą į sostinę ir tai vadina vienu svarbiausių šių metų tikslų, tačiau Nielsenai dar pratinasi prie gerokai pasikeitusio gyvenimo. Juk vos per kelias valandas V.Čmilytė-Nielsen tapo valstybės saugomu asmeniu, kurį kiekviename žingsnyje lydi asmens sargybiniai.

„Abu jauniausi sūnūs į glėbį puola dar man nė nespėjus nusispirti aukštakulnių. Jie būna taip pasiilgę mamos, kurios nemato visą savaitę. Tie apsikabinimai – labai svarbus persijungimo iš politikės į mamos ir žmonos vaidmenį momentas“, – išskirtiniame interviu atskleidžia naujoji Seimo pirmininkė.

Ji sako, kad šachmatuose reikia numatyti kelis ėjimus į priekį, bet ten nėra blefo, kurio apstu politikoje. Tad 2005 m. patekus į politiką, geriausiai visų laikų šachmatininkei teko mokytis visai kitokių savybių – atlaidumo, pirmiausia. „Politika be konflikto ir karštų diskusijų yra neįmanoma“, – šiandien įsitikinusi Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ką reiškia gyventi su skandinavu vyru bei auginti keturis vaikus, kai didžiąją dalį laiko tenka praleisti sostinėje? Kaip pasikeitė jos gyvenimas tapus parlamento vadove? Apie visa tai ir dar daugiau – atvirame pokalbyje su Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Visą pokalbį žūrėkite E.Žičkaus laidoje:

VIDEO: V.Čmilytė-Nielsen – apie pokyčius tapus parlamento vadove: „Be tėvų ir vyro palaikymo viskas būtų kur kas sunkiau“

Nuo šiol Edvardas Žičkus su 15min skaitytojais susitiks kiekvieną sekmadienio vakarą 20 val. Žurnalistas žada ne skandalingas antraštes, o širdį virpinančias tikras istorijas. O jų, anot TV laidų vedėjo, eteryje trūksta ypač šiuo, visiems nepaprastai sudėtingu pandemijos laikotarpiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas