Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19-ąjį gimtadienį švenčianti Iglė: „Dar niekada nesijaučiau tokia mylima ir mylinti“

Lapkričio 15-ąją Iglė Bernotaitytė švenčia 19-ąjį gimtadienį, nors sako labai norėtų, kad 18-ieji metai niekada nesibaigtų. Per juos įvyko tiek daug svarbių dalykų – ir meilę rado, ir mokyklą baigė, ir persikraustė į nuosavą butą sostinėje, ir pagaliau visą dėmesį gali skirti tik muzikai. „Gyvenu kaip pasakoje“, – šypsosi ji.
Iglė Bernotaitytė, Tadas Juodsnukis
Iglė Bernotaitytė, Tadas Juodsnukis / Asmeninio albumo, Gretos Kuliušaitės nuotr.

„Niekada nemėgau savo gimtadienių, tik kitų. Tiesą sakant, kai man padovanoja dovaną, aš nemoku nustebti, parodyti, kad man patinka, nors viduje žiauriai džiaugiuosi. Tada būna labai nejauki akimirka“, – juokėsi Iglė.

Visgi panašu, kad mylimajam Tadui Juodsnukiui ją nustebinti kaip reikiant pavyko – dainininkas gimtadienio išvakarėse padovanojo baltą sceninį pianiną.

„Instagram“ nuotr./Tadas Juodsnukis gimtadienio proga Iglei padovanojo sceninį pianiną
„Instagram“ nuotr./Tadas Juodsnukis gimtadienio proga Iglei padovanojo sceninį pianiną

Tačiau šventės kelti ji šiemet nežada. Praėjusiais metais Iglė išimtį padarė tik dėl to, jog sukako 18-a – visgi pilnametystė: „O dabar, nors kaip sakoma, paskutinis -nioliktas, jo nesureikšminu ir švęsti nežadu. Net nelabai noriu, kad man jau būtų 19 metų, man taip patiko 18-a... Šie metai taip greitai praėjo, nespėjau net pajausti.“

Per pastaruosius metus Iglės gyvenime įvyko išties daug – Iglė pradėjo visiškai naują gyvenimo etapą. Baigusi mokyklą, įžengė į vadinamąjį suaugusiųjų pasaulį, kai jau ėmė visiškai pati rūpintis savimi.

„Vienu metu atrodė, kad šie metai niekada nepraeis, nebaigsiu mokyklos. Laikas lyg sustojo, kiekvieną dieną keldavausi su mintimi, kada gi tai baigsis. Bet negaliu pasakyti, kad man buvo labai sunku. Dabar galvoju, kad viskas buvo kur kas paprasčiau, nei maniau, o ir mokyklą baigiau gana gerais rezultatais“, – prisiminė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė

Todėl pagaliau dabar, niekam netrukdant, ant pečių negulant jokiems papildomiems rūpesčiams, ji gali visą savo dėmesį skirti tik muzikai.

„Pastaruoju metu daugiausia koncertuoju privačiuose renginiuose, turiu pasirodymų ir su Sauliumi Prūsaičiu. Labai džiaugiuosi, nes po kelerių metų scenoje, jau išmokau bendrauti su publika. Anksčiau to nemokėjau, geriau rinkdavausi nekalbėti ir tik dainuoti. Dabar jaučiuosi visai kitaip, daug laisvesnė. Manau, kad tai yra labai didelis pliusas, – 15min tikino atlikėja. – Aišku, baimė nedingsta. Būna, kad drebu prieš pasirodymą, nenoriu su niekuo bendrauti, negirdžiu, kas ką sako. Bet dažnai to jaudulio išvis nebūna.“

Asmeninio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis, Iglė
Asmeninio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis, Iglė

Kalbėdama apie savo kūrybą, Iglė sako savęs nespaudžianti – žingsnis po žingsnio, niekur neskubėdama ji po truputį ruošia savo repertuarą.

„Manau, kad kiekvienas atlikėjas nori turėti kuo daugiau savo kūrybos dainų, nes jas atlikti yra visai kitoks jausmas. Šiuo metu esu kūrybiniame procese, kas gal ir juokingai skamba, nes dauguma šia fraze piktnaudžiauja patys iš tikrųjų nieko nedarydami. O aš supratau, kad visgi tai yra labai sunku ir gali ilgai užtrukti – skaitai poeziją, atsisėdi prie pianino, bandai kažką sukurti. Esu sau pasižadėjusi, kad kiekvieną dieną bent keletą valandų skirsiu melodijos ar žodžių rašymui. Neturiu tikslo čia ir dabar sukurti hitą. Kaip pasiseks – jei patiks, išleisiu į pasaulį, nepatiks – padėsiu į stalčių. Bet kuriuo atveju tai yra praktika“, – kalbėjo ji.

Albumas, koncertiniai turai – taip pat jos mintyse. Tik, kaip pati sako, viskam savas laikas. „Norėčiau, kad muzika išliktų pagrindine mano veikla, iš kurios aš gyvenčiau. Kol kas man tai pavyksta“, – džiaugėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis
Asmeninio albumo nuotr./Iglė Bernotaitytė ir Tadas Juodsnukis

O ir savarankišku gyvenimu ji tiesiog mėgaujasi. Dar metų pradžioje persikrausčiusi į Vilnių, ji sako šį miestą tiesiog dievinanti.

„Visą gyvenimą norėjau greičiau išvažiuoti iš tėvų namų ir pagaliau gyventi viena. Tiesa, mane iš pradžių labai gąsdino, kad bus sunku, bus baisu, bet nieko panašaus! Man labai gera. Man net patinka tvarkytis namus ir daryti visus buitinius dalykus. Dabar jau jaučiu, kad gyvenu. Visiškai išsiverčiu pati“, – šypsojosi ji.

Žinoma, dėl iš veido nedingstančios šypsenos kaltas ir mylimasis Tadas Juodsnukis.

„Man atrodo, kad gyvenime gali turėti viską, bet jei meilės nėra, tai ir laimė netikra. Aš šiuo metu esu tikrai labai laiminga, skraidžioju padebesiais. Gyvenu kaip pasakoje. Dar niekada nebuvau tokia mylima ir mylinti“, – neslėpė I.Bernotaitytė.

Paklausta, ko sau palinkėtų 19-ojo gimtadienio proga, Iglė sako, kad vis dar mokosi taip jautriai nepriimti kritikos.

„Atrodo, suprantu, kad sulaukti kritikos iš tam tikrų, šioje srityje nusimanančių žmonių, sveika. Bet vis tik tą suprantu tik po kurio laiko. Reiktų nepriimti taip skaudžiai į širdį“, – 15min pasakojo Iglė Bernotaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas