Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

66-erių E.Sipavičius ruošiasi iššūkiui: „Užveda, kai esu ant ribos tarp komforto ir pavojaus“

Klausant, kaip scenos legenda Egidijus Sipavičius pasakoja apie savo planus, ima nuostaba. Penktadienį, spalio 4-ąją, jam suėjo 66-eri, tačiau metų bagažą dainininkas nešiojasi tik pase. Egidijus ruošiasi naujam nuotykiui – taps vienu iš dešimties garsių žmonių, besimokysiančių banglenčių sporto naujame projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“. Anot jo, mintyse jau dėliojasi planai atostogoms kraštuose, kur su banglente galės gaudyti vandenyno bangas.
Egidijus Sipavičius
Egidijus Sipavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Projekte čiuožti banglente Egidijus Sipavičius ir dar devyni garsūs lietuviai mokysis netrukus duris atversiančiame, „Enefit“ arenoje įsikūrusiame dirbtinės bangos baseine „citywave Vilnius“. Svajojantis apie šiltą vandenyną Egidijus sako žinantis, kad nenusivils – net darganotą rudenį čia galės mėgautis +26 laipsnių vandeniu ir didžiausia dirbtine banga Šiaurės Europoje, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Esu išmėginęs vandenlentes ir jėgos aitvarus – lentos ir pusiausvyros laikymas man nėra naujovė, bet ant banglentės lipsiu pirmą kartą. Tikiuosi, Rokas padės!“ – sakė E.Sipavičius apie projekto trenerį, Lietuvos banglenčių čempioną R.Bakstį.

Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Bakstys
Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Bakstys

Anot dainininko, banglenčių sporte jį žavi nuolatinis vaikščiojimas riba – balansas tarp čiuožimo ir išsimaudymo.

„Mėgstu sportus, kur reikia laikyti pusiausvyrą, mane labai žavi laviravimas ant nukritimo ribos, tai sukelia daug adrenalino“, – kalbėjo dainininkas.

Nors prisipažįsta, kad nėra ekstremalių pojūčių mėgėjas, E.Sipavičius yra tikras, kad banglentės ir treniruotės „citywave Vilnius“ suteiks nemažai stiprių pojūčių, o sportas puikiai tiks jo būdui.

„Stengiuosi viską daryti proto ribose, bet mane labai žavi balansavimo jausmas. Mane užveda, kai esu ant ribos tarp komforto ir pavojaus“, – sakė būsimas „LNK iššūkio. Pagauk bangą!“ dalyvis.

Egidijus šypsosi – treniruotės naujame dirbtinės bangos baseine Vilniuje bus tarsi išsigelbėjimas nuo jo didžiausios silpnybės. Jei mokytųsi savarankiškai, o ne padedamas čempiono Roko Baksčio, ko gero, atidėliotų viską iki paskutinės minutės.

Asmeninio archyvo nuotr./Egidijus Sipavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Egidijus Sipavičius

„Mano didžiausia silpnybė yra ta, kad mėgstu atidėlioti – ai, vakare, rytoj ryte, rytoj vakare ir panašiai. Ši savybė man dažnai pridaro bėdų. Čia turėsiu gerą trenerį, kuris mane laikys disciplinuotą – labai gerai. Laukiu treniruočių pradžios, nekantrauju pirmąkart pajausti, ką reiškia dirbtinė banga!“ – nekantravo E.Sipavičius.

66-erių dainininkas neabejoja, kad projekte jam seksis puikiai – visada užbaigia darbus, kurių imasi.

„Jei jau pradedu, tai padarai per kraują. Kabinuosi į viską dantimis ir tik kraštutiniu atveju pasiduodu“, – sakė jis.

Anot E.Sipavičiaus, pakviestas dalyvauti projekte jis sutiko iškart – ir anksčiau norėjo pamėginti gaudyti bangas ant banglentės, bet nebuvo sąlygų.

„Keliavau, esu matęs, kaip žmonės supasi ant bangų, tačiau iki „citywave Vilnius“ neturėjome sąlygų mokytis banglenčių sporto patogiai – juk Lietuvos pajūryje nepavyktų, ne tokios mūsų bangos“, – kalbėjo atlikėjas.

Egidijus jau planuoja kelionę į paplūdimius, kur galės projekte įgytas žinias panaudoti gaudydamas tikras vandenyno bangas.

„Aš tikrai išmoksiu valdyti banglentę. O po to važiuosiu kažkur gaudyti bangų – bus trečia mūsų šeimos kelionė. Dabar važiuojame slidinėti, linksmintis su jėgos aitvarais, o trečioji kelionė bus ten, kur didelės bangos!“ – džiaugėsi E.Sipavičius.

Tiesioginis naujojo šou „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ atidarymas iš „Enefit arena powered by citywave“ – lapkričio 9-ąją, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas