Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 05 /15:51

TV3 sulaukė kritikos dėl rodyto filmo: jame – Ukrainoje žudantis S.Seagalo veikėjas

Prasidėjus karui Ukrainoje, lietuviškos televizijos iš savo programų tinklelių suskubo šalinti Rusijoje sukurtas programas. Vis dėlto šįkart ne vienam užkliuvo per TV3 televiziją transliuotas amerikietiškas filmas su Stevenu Seagalu. Negana to, kad šis aktorius ne kartą reiškė simpatijas Vladimirui Putinui, dabar rodyta juosta, kurioje netrūksta smurtinių scenų, be to, dalis jų filmuotos ir Ukrainoje.
Stevenas Seagalas, Vladimiras Putinas, Algirdas Gataveckas
Stevenas Seagalas, Vladimiras Putinas, Algirdas Gataveckas / Scanpix, 15min nuotr.

Vėlyvą pirmadienio vakarą TV3 televizija transliavo 2015 metų veiksmo trilerį „Samdomas žudikas. Nuodėmių atleidimas“ („Absolution“). Jame pagrindinį vaidmenį atlieka veiksmo filmų žvaigždė S.Seagalas.

„Veiksmo filmas, kurį režisavo ir scenarijų parašė Keoni Waxmanas. Juostoje nusifilmavo ištikimas šio režisieriaus bendražygis, kovų meistras S.Seagalas ir britas Vinnie Jonesas. Jie šiame filme – mirtini priešai, siekiantys tos pačios merginos. Samdomas žudikas Džonas netikėtai susiduria su įtakingo mafijos vado mergina Nadia. Ji bando išsivaduoti ir pabėgti, bet tai – nėra paprasta. Džonas nori apginti merginą, bet vadeiva – įtakingas, net neslepiantis ryšių su vyriausybinėmis organizacijomis. Ką pasirinks Džonas: į bėdą patekusią merginą, o galbūt svarbią, specialiai jam patikėtą vyriausybės misiją?“ – skelbiama minėtos juostos aprašyme.

VIDEO: SAMDOMAS ŽUDIKAS. NUODĖMIŲ ATLEIDIMAS - balandžio 4 d. anonsas

Šis filmas, kuriame netrūksta smurtinių scenų, susuktas keliose šalyse, tarp kurių – ir Ukraina.

Negana to, S.Seagalas jau kurį laiką vertinamas prieštaringai dėl savo bičiulystės su Vladimiru Putinu.

Būtent todėl TV3 televizija sukritikuota dėl filmo pasirinkimo dabartiniame Rusijos invazijos į Ukrainą kontekste. Tarp pasipiktinusių – ir žinomas menininkas Algirdas Gataveckas.

„Per TV3 rodo, kaip filme Stevenas Seagalas žudo Ukrainoje... Ok. Šiam vakarui man pakanka“, – feisbuke rašė jis.

Apie šią situaciją Algirdas Gataveckas sutiko papasakoti portalui Žmonės.lt.

Pirmadienio vakarą menininkas žiūrėjo TV3 televizijos žinias. Joms pasibaigus, jis neišjungė kanalo, ir pastebėjo, kad vakaro filme vaidina Vladimiro Putino režimą palaikantis aktorius Stevenas Seagalas.

„Pagalvojau – o čia dabar kas? Juk Stevenas Seagalas su Putinu – didžiausi draugai. Vėliau išgirdau, kad filme minima Ukraina, Odesa, ten vyksta žudynės, – su Žmonės.lt dalijosi A.Gataveckas. – Kaip turi reaguoti žmonės, kurie priėmė ukrainiečių šeimas? Kaip sureaguotų patys ukrainiečiai, jei pamatytų tokį filmą?“

TV3 televizijos pasirinkimu pasipiktinęs menininkas iškart išjungė kanalą ir apie tai parašė feisbuke.

„Tai – sąžinės klausimas, – sakė A.Gataveckas, įsitikinęs, kad minėta televizija pasielgė neatsakingai. – Į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams filmas, kuriame vaizduojamos Ukrainoje vykstančios žudynės, gali sukelti slogius jausmus ir prisiminimus.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Gataveckas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Algirdas Gataveckas

Jo nuomone, šiuo periodu turi būti laikomasi labai griežtos moralinės pozicijos. Algirdo teigimu, tsižvelgiant į dabartinę situaciją Ukrainoje ir S.Seagalo artimus ryšius su Rusija, tokio audiovizualinio turinio reiktų atsisakyti – jis tinka nebent Rusijai.

„Jei aš dirbčiau televizijoje, filmus su Stevenu Seagalu būčiau išėmęs dar tą pačią dieną, kai Rusija užpuolė Ukrainą. Gal tai atrodo smulkmena, tačiau ukrainiečius turime palaikyti visai įmanomais būdais. Juk esame šalis, kuri stengiasi kuo įmanoma daugiau jiems padėti“, – įsitikinęs menininkas.

Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Samdomas žudikas. Nuodėmių atleidimas“
Vida Press nuotr./Kadras iš filmo „Samdomas žudikas. Nuodėmių atleidimas“

15min dėl komentaro kreipėsi į kritikos sulaukusios televizijos Komunikacijos vadovę Justę Razbadauskytę. Priminusi, kad prasidėjus karui TV3 žiniasklaidos grupė atsisakė rusiškos produkcijos, kviečia prisidėti prie paramos Ukrainai ir transliuoja ukrainietišką žinių kanalą „Ukraina 24“, ji patikino, kad rodomo turinio kontrolė bus dar labiau sugriežtinta. Vis dėlto, ar ateityje ir toliau bus transliuojami filmai su S.Seagalu, televizijos atstovė nepakomentavo.

„Dėkojame žiūrovams už jų pastebėjimus – ateityje savo audiovizualinį turinį kontroliuosime ir dar labiau“, – atsiųstame komentare teigė televizijos atstovė.

Po minėtu A.Gatavecko įrašu į kilusį pasipiktinimą sureagavo ir TV3 kūrybos direktorius Arvydas Rimas.

„Ačiū, kad atkreipėte dėmesį. Kontroliuosim dar stipriau visą turinį ir jo galimą kontekstą“, – feisbuke trumpai pakomentavo A.Rimas.

15min primena, kad veiksmo filmų žvaigždė S.Seagalas 2016 m. gavo Rusijos pilietybę ir prieš karą viešai gyrė V.Putiną.

69-erių metų amerikiečių aktorius kartą pavadino jį „vienu didžiausių gyvų pasaulio lyderių“, tiesa, pastaruoju metu savo paramą Rusijos prezidentui sušvelnino.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas, Stevenas Seagalas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas, Stevenas Seagalas

„Žiūriu į Rusiją ir Ukrainą kaip į vieną šeimą ir tikrai tikiu, kad tai yra išorinis subjektas, išleidžiantis didžiules pinigų sumas propagandai, kad išprovokuotų abiejų šalių nesantaiką.

Aš meldžiuosi, kad abi šalys pasiektų pozityvų, taikų sprendimą, kad galėtume taikiai gyventi ir klestėti kartu“, – apie karą Ukrainoje „Fox News Digital“ sakė S.Seagalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas