Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Jagelavičiūtė apie savo kulinarinę knygą: tai – mano gyvenimas (nuotraukos)

Antradienį Vilniuje esančioje kavinėje „Lunch Lab“ įvyko buvusios televizijos laidų vedėjos Agnės Jagelavičiūtės kulinarijos knygos „Pasimatykime virtuvėje“ pristatymas. Jo metu moteris susirinkusiuosius vaišino savo gamybos sriuba, sumuštiniais bei pasidalijo knygos atsiradimo istorija.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasveikinti kulinarinės knygos autorės su debiutu atskubėjo ir jos mama Nijolė, bičiuliai laidų vedėjas Gediminas Jaunius, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, išskirtinių kelionių organizatorė Inga Bytautė ir kiti.

„Visi turime savo būdų brangiems žmonėms parodyti, kad juos mylime. Aš gaminu. O jūs?“ – tris mėnesius kurtos knygos pabaigoje klausia A.Jagelavičiūtė.

Gausiai iliustruotoje 208 psl. apimties knygoje visus receptus Agnė suskirsto į penkis skyrius: „Įspūdis“, „Pusryčiai ant žolės“, „Plėšrūnų vakarienė“, Fėjų arbatėlė“, „Sau“. Knygos autorė pastebi, kad kiekvienas skyrius yra tarsi mažas valgiaraštis, kuriame visi patiekalai puikiai dera tarpusavyje ir gali būti patiekiami šventėse, vakarėliuose.

Pirmasis iš 57 Agnės receptų pavadintas itin asmeniškai: „Oskaro šaltibarščiai, arba Aš tave myliu“. Prie recepto autorė pateikia ir trumpą istoriją, kaip ji savo mylimąjį, režisierių Oskarą Koršunovą kadaise nusivežė prie Žaliojo tilto, pasodino ant Neries kranto ir pavalgydino pačios gamintais šaltibarščiais su karštomis bulvėmis.

„Šaltibarščiai buvo labai skanūs, tačiau tikrasis patiekalo skonis atsiskleidė tada, kai Oskaras pagaliau pakėlė galvą nuo lėkštės. Prieš jį buvo milžiniškas užrašas „Aš tave myliu“, – savo knygoje atvirauja Agnė. Kulinarinėje knygoje ne tik gausu autorės atsiminimų, bet ir nuotraukų su bičiuliais, mama, mylimuoju. Buvusi laidų vedėja prisipažįsta, kad jai nėra jauku kalbėti apie savo jausmus, tačiau atspindėti juos knygoje yra visai kas kita. 

„Tai nėra kažkoks leidinys, kuris visur voliotųsi. Nejaukiai jaučiuosi apie tai kalbėdama, bet knyga yra visai kas kita. Viskas labai natūraliai toje knygoje atsirado ir aš daug negalvojau, ar iš to kils skandalas. Ši knyga – mano gyvenimas“, – teigė A.Jagelavičiūtė.

30 metų moteris teigia jaučianti didelį malonumą gamindama maistą ne tik savo draugams, mylimajam, bet ir pačiai sau.

„Aš siūlau, kad maistą žmonės gamintųsi vieni patys sau. Maisto pagalba galima pakeisti savo gyvenimą. Jeigu gaminčiau tik tada, kai kas nors ateina, o visą kitą laiką naikinčiau tai, kas yra šaldytuve, tai manau būtų nieko gero ir figūrai ir savigarbai“, – patikino A.Jagelavičiūtė.

Agnės teigimu, šioje receptų knygoje pateikiami lengvesnio maisto receptai, kuriuos ji pati buvo ne kartą gaminusi. Moteris prisipažino, kad buvo išties sudėtinga atsirinkti, kas turi pakliūti į receptų knygą, o kam vietos nebėra.

„Šioje knygoje yra daugybė istorijų iš mano gyvenimo, kaip vienas ar kitas patiekalas atsirado, kodėl aš jį į knygą įdėjau, kaip draugai į kurį nors patiekalą reagavo. Aš noriu tikėti, kad ši knyga bus įdomi ne tik kaip receptų knygą, ją smagią pavyko parašyti“, – pristatymo metu kalbėjo A.Jagelavičiūtė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais