Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Pauliukevičius ryžosi iššūkiui – nesutrukdys net bulviniai blynai: pasakė, kaip reagavo šeima

Treneris Andrius Pauliukevičius šypsosi – kad ir kiek jo gyvenime sporto bebūtų, banglentei iki dabar vietos neatsirado. Visgi tik gavęs pasiūlymą dalyvauti naujame projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ jis sako neabejojęs – į avantiūrą nėrė iškart. Andrius bus vienas iš dešimties garsių žmonių, banglenčių sporto besimokysiantis naujame dirbtinės bangos baseine „citywave Vilnius“.
Andrius Pauliukevičius
Andrius Pauliukevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Kilęs iš ežeringos Ignalinos, Andrius Pauliukevičius su vandeniu draugauja nuo vaikystės. Treneris visada mėgo maudytis, plaukioti, o dabar sau mielais lietuviškos gamtos lobiais gali mėgautis dar dažniau, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

„Prieš metus įsigijau ir pradėjau renovuoti namą Palūšėje – dabar ir mano nuolatinė gyvenamoji vieta yra prie ežero“, – džiaugėsi A.Pauliukevičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Nors sportas ir treniruotės – neatskiriama jo kasdienybės dalis, projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ ant banglentės treneris stosis pirmąsyk. Anot jo, po treniruočių ir pasiruošimo varžyboms, jis vengia ekstremalių potyrių.

„Baigi treniruotę, padėkoji Dievui, kad esi sveikas, kad niekas nenutrūko, nenuplyšo ir iki kitos treniruotės nori gyventi be jokio adrenalino. Be to, treniruojantis varžyboms, kitam sportui, išskyrus pasivaikščiojimus ir pasivažinėjimą dviračiu, nebūna nei laiko, nei jėgų“, – sakė Andrius.

Jis džiaugiasi, kad su treneriu Roku Baksčiu galės bangas gaudyti saugiai ir profesionaliai – Lietuvos banglenčių sporto čempionui ant bangos pastatyti tokį patyrusį sportininką bus vienas malonumas.

Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Bakstys
Asmeninio archyvo nuotr./Rokas Bakstys

Į treniruotes sostinėje lapkritį duris atversiančiame dirbtinės bangos baseine „citywave Vilnius“ Andrių bent keliskart palydės ir žmona, trenerė, sveikos mitybos specialistė Ilka. Anot vyro, šeimoje su mylimąja jiedu vienas kito iniciatyvas palaiko be išlygų.

„Stengiamės, kad mūsų gyvenimas būtų įdomus, prasmingas – turėtume ir bendrą tikslą, ir savus tikslus kiekvienas atskirai“, – sakė Andrius.

Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Dėl dalyvavimo projekte „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ šeimai teks atidėti kelionę pas žmonos artimuosius į Namibiją. Ypač tėčio pasirodymų ant banglentės lauks ketverių metų dukrelė.

„Ji viską stebi, komentuoja. Šeimoje dėl dalyvavimo projekte jokio kompromiso ieškoti nereikėjo – ir žmona, ir dukra labai palaiko“, – džiaugėsi A.Pauliukevičius.

Paklaustas, kokia didžiausia jo silpnybė, treneris sakė, kad įprastai silpnybes yra įpratęs riboti.

„Ilgą laiką gebu nevalgyti ar nedaryti to, ko nereikia. Bet kai savęs riboti nereikia, mano silpnybė – visi bulviniai patiekalai: blynai, kugelis, vėdarai, cepelinai“, – šypsojosi Andrius.

Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius
Asmeninio archyvo nuotr./Andrius Pauliukevičius

Gyvenime jam tenka save riboti ir būnant ten, kur ne visada miela. Jei galėtų, bangą treneris gaudytų nuošaliame paplūdimyje – labai mėgsta vienatvė ir buvimą gamtoje.

„Man sunkiausia būti mieste ir ten, kur daug žmonių. Bet mano darbas verčia mane ten būti“, – sakė patyręs treneris.

Kantrybę, per sukąstus dantis atliekamą darbą ir gebėjimą nenuleisti rankų net tada, kai labai sunku, A.Pauliukevičius vadina savo didžiausia stiprybe.

„To išmokau sporte. Daug metų treniruojuosi be trenerio, todėl neprivalau atsiskaitinėti, ką padariau treniruotėje, ką valgiau, kada ėjau miegoti. Kitaip tariant, jokio spaudimo iš šalies neturiu – pats save spaudžiu ir pats sau atsiskaitau“, – kalbėjo A.Pauliukevičius.

Tiesioginis naujojo šou „LNK iššūkis. Pagauk bangą!“ atidarymas iš „Enefit arena powered by citywave“ – lapkričio 9-ąją, 19.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas