Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Veryga pirmąkart atvirai: apie patyčias iš jo vaikų ir vietoje gėlių žmonai vežamus skalbinius

Retai apie asmeninį gyvenimą kalbantis 44-erių politikas Aurelijus Veryga padarė išimtį ir laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ prabilo apie niekam negirdėtas istorijas. Politikas papasakojo ne tik apie pomėgį konstruoti, bet ir skaudžiąją politikos pusę – neigiamus komentarus, į kuriuos pats nereaguoja, tačiau šeimai su tuo susidoroti yra kur kas sunkiau. „Tikrai vaikams nepavydžiu dėl to, ką tenka patirti, nes tai yra kaina, kurią reikia mokėti politikų šeimoms“, – sako jis.

A.Veryga kiekvieną savaitę vyksta į darbą Vilniuje, o jo šeima lieka Jonavos rajone, kur gyvena ramiau ir apsisaugo nuo perdėto dėmesio. Vis dėlto politikas pripažįsta, kad Seimo viešbutyje sunku pasijausti kaip namie, o pats yra ūkiškas žmogus, todėl sugrįžęs pas šeimą, mėgsta į rankas paimti ir plaktuką.

„Aš mėgstu konstruoti, turiu įrankių pilną sandėliuką. Daug darbų namie turiu padaryti pats ir man tai yra atsipalaidavimas. Aš net virtuvės baldus namie padariau, nors, aišku, buvo sunku. Tie, kurie moka, suprojektuoti užtrunka pusvalandį. O čia atsisėdi, pieši, skaičiuoji milimetrus, galvoji, kaip neapsiskaičiuoti... Kai surinkau pirmą komodą, ji buvo be proporcijų, siaubingo dydžio“, – šypsosi A.Veryga.

Grįždamas namo į Jonavos rajoną, A.Veryga žmonai veža ne gėlių, o nešvarių skalbinių, kadangi Vilniuje jų neturi kur skalbti.

„Negrįžtu su gėlėmis namo. Iš pradžių, kaip ir visiems būna, jų dažniau žmonai dovanodavau, o paskui tik retesnėmis progomis“, – pripažįsta politikas.

Dar studijų laikais su žmona susipažinęs A.Veryga šiuo metu augina tris vaikus. Paklaustas, kokia yra sėkminga santykių per atstumą paslaptis, politikas tikina, jog viskas priklauso nuo kiekvieno žmogaus, o bendros, visiems tinkančios formulės nėra.

„Mano žmona pripratusi prie tokio gyvenimo – aš jau iki politikos mažai namie būdavau. Eidavau vakarais skaityti paskaitų, važiuodavau į renginius, daug keliaudavau... Jeigu vaikai būtų mažiukai, gal tada būtų sunku, o dabar jie patys nueina į mokyklą, pavalgo, – sako politikas. – Vasarą stengiamės kartu leisti laiką, kur nors išvažiuoti. Mėgstame su kemperiu važiuoti į Kroatiją, bet kiekvieną vasarą nesinori. Tai būna ilgas kelias, daug vairavimo, todėl grįžęs sakai, kad daugiau jau nevažiuosi.“

A.Veryga yra laikomas vienu nemėgstamiausių politikų Lietuvoje, o jį kritikuoja ir kolegos, ir komentatoriai internete. Nors pats politikas į nemalonius žodžius nereaguoja, tai kur kas sunkiau išgyvena jo šeima.

„Žmona labai skaito ir žiūri viską, net komentarus – juokingesnius parodo man. Vaikai surinkdavo visus memus, atsiųsdavo man. Tačiau tikrai jiems nepavydžiu dėl to, ką tenka patirti, nes tai yra dar viena kaina, kurią reikia mokėti politikų šeimoms. Žinoma, kad jiems mokykloje visko būna. Gerai, kur gali pajuokauti, bet būna sunkių momentų. Mano mama labai pergyveno ir dėl to sveikatos problemų buvo atsiradę – viską priimdavo labai asmeniškai, o to nereikia giliai imti į širdį“, – sako A.Veryga.

Visą pokalbį su A.Veryga žiūrėkite įraše:

VIDEO: „Edvardas Žičkus. Be ribų“: apie asmeninį gyvenimą prabilęs Aurelijus Veryga: „Aš tikrai nepavydžiu savo vaikams“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas