Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Agnė Pačekajė pristatė saldainį humoro mylėtojams – detektyvą apie legendinę senmergę Zosę Ilganosę

Trečiadienio vakarą šmaikštumu stebinanti rašytoja Agnė Pačekajė draugams pristatė antrąjį romaną – humoristinį detekyvą apie legendinę senmergę Zosę Ilganosę „Dingusi jaunikio paslaptis“.
Orijus Gasanovas ir Agnė Pačekajė
Agnės Pačekajės knygos pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jaunikio ieškoti renginyje, vykusiame restorane „Untold“ rašytojai padėjo gausus būrys draugų: Simona Bandita, Saugirdas Vaitulionis, Orijus Gasanovas, Alfas Ivanauskas, Akvilė Kavaliauskaitė ir daugelis kitų.

„Humoristinius tekstus rašau todėl, kad mane kasdien ištinka kurioziškos situacijos. Apie tai, kad nuolat kažkur palieku ar pametu daiktus, jau nekalbėsiu. Esu pasiklydusi buvusios darbovietės garaže (du kartus!), palikusi automobilį plovykloje nakčiai ir vykusi namo taksi. Net įlipusi į svetimą automobilį, manydama, kad jis – mano. Jame sėdėjęs žmogus iš siaubo vos neapalpo!“ – apie nuotykius pasakojo Agnė, pridurdama, kad nors dauguma faktų knygoje – išgalvoti, kelios scenos iš romano pasiskolintos iš asmeninės patirties.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas

„Pavyzdžiui, veikėjos bandymas šokti pilvo šokį stebint akademinei rimtų teisininkų publikai, pasibaigęs baisiu fiasko ir nutrūkusiu sijonu, neišgalvotas, nors skaitant gali susidaryti įspūdis, kad gerokai perdedu. Arba bandymas įsigyti karalienės titulą – istorija neišgalvota, aš iš tiesų ieškojau, kas galėtų jį parduoti savo prašymais šokiruodama Lietuvos karališkąją bajorų sąjungą. Vyrai, kalbėję su manimi telefonu, vis perduodavo ragelį vieni kitiems, nes iš juoko nebegalėjo tęsti pokalbio. Tiesiog kiekvienas sutiktas žmogus ir kuriozas įjungia mano galvoje fantazijos mygtuką. Kas būtų, jeigu būtų. Tai startas, nuo kurio atsispyrusi aš kuriu.“

Romaną jau perskaitę Agnės bičiuliai tikina, kad visos rašytojos knygos primena filmo scenarijus, ir ne bet kokio – o intensyvaus veiksmo komedijos. Žurnalistas, komunikacijos agentūros vadovas Saugirdas Vaitulionis tikino, kad tai – saldainis humoro mylėtojams.

„Pirmąją Zosės nuotykių knygą perskaičiau vienu prisėdimu ir vis prigaudavau save besijuokiantį balsu. Antrąją rijau nebesivaržydamas ir kvatojau nuo pirmo iki paskutinio puslapio! Jei kasdieniai nesuvokiami poniutės nutikimai pirmoje knygoje dar dar tilpdavo į sveiko proto ribas, tai šitie jaunikio pažabojimo reikalai pranoko bet kokius kosminius lūkesčius.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas

Žurnalistė, rašytoja, žurnalo „Happy365“ redaktorė Jurga Baltrukonytė vertindama naująjį romaną teigė, kad tai viena tų retų lietuviškų autorių knygų, kuri priverčia juoktis, kvatoti ir kitaip pažvelgti į kasdienes problemas.

„Jokių moralų, jokių dietų, jokių sėkmės istorijų, nuo kurių jau dreba rankos. Kokia laimė, Zosei, kaip ir mums visiems, kartais nesiseka, o šioje knygoje jai nesiseka dar labiau nei mums. Kiekvienas knygos sakinys – tarsi komedija, kuri pamažu virsta detektyvu.“

Apie romaną „Dingusio jaunikio paslaptis“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnės Pačekajės knygos pristatymas

Pagrindinė knygos veikėja – senmergė Zosė Ilganosė, pirmame romane surado gyvenimo vyrą – pasiturintį psichologą Sugertuką, laisvalaikiu prekiaujantį antikvariniais dirbiniais. Tačiau vestuvinę ruošą ir kurioziškų situacijų kupinus bandymus įsilieti į kilmingą šeimą, netrukus pakeitė siaubas. Iki vestuvių likus mėnesiui, sužadėtinis, palikęs įtartiną raštelį, išgaruoja nuo žemės paviršiaus.

Zosė suvokia, kad turės dar kartą jį surasti. Ir greitai! Tik nuo ko pradėti? Panikos ištiktai Zosei į pagalbą skuba gyvenimo užgrūdinta valytoja ir kalbanti sužadėtinio papūga. Veikėjos net pačios nepastebi, kaip įsivelia į mįslingą, neįtikėtinų situacijų ir keistų sutapimų kupiną detektyvinę istoriją, privertusią jas kapstytis po tamsias Sugertuko šeimos paslaptis. Atradimai užgniaužia Zosei kvapą ir priverčia suvokti: ji nėra tik filmo „Graži moteris“ negraži veikėja. Ji yra viskas, ką turi jos vyras. Na, beveik viskas...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas