Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Airijos „ragana“ Bambie Thug atvyko į Vilnių: scenoje – burtai, „Eurovizijos“ hitas ir gitarų riaumojimas

Ketvirtadienio vakarą, klube „Vakaris“ nugriaudėjo „Eurovizijoje“ išpopuliarėjusios airės Bambie Thug koncertas. „Karūnuokite raganą!“ – su tokiu šūkiu šių metų „Eurovizijos“ konkurse daugelį žiūrovų bei muzikos kritikų maloniai nustebinusi atlikėja Bambie Thug tęsia Europos turą, kurio metu pirmą kartą koncertuos ir Lietuvoje.

Bambie Thug savo raganiškais kerais nusprendė užburti ir Lietuvą –klube „Vakaris“ ji surengė griausmingą koncertą, kuriame nuskambėjo garsiausi jos hitai.

Airijos Corko mieste gimusi alternatyviosios muzikos trikdytoja Bambie Thug laužo lyčių ir socialinius stereotipus, kad sukurtų epochą apibūdinantį muzikinį stilių, besiribojantį su pop, roko, elektronikos ir kt. elementais.

Bambie atstovavo Airijai 2024 m. Eurovizijos dainų konkurse su užburiančiu kūriniu „Doomsday Blue“ ir užėmė 6 vietą – aukščiausią tarp Airijos atlikėjų per pastaruosius 24 metus.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bambie Thug koncertas Vilniuje
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bambie Thug koncertas Vilniuje
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bambie Thug koncertas Vilniuje
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Bambie Thug koncertas Vilniuje

Jos kūrinys yra apie jausmus, aplinkinių nepastebėtą jūsų kūrybinį potencialą, tai lyg odė keistai ir kitokiai bendruomenės pusei. Skambėjimo kontekste ši daina perkelia klausytojus nuo ankstyvųjų Bambie Thug „raganiškų“ eilėraščių iki žudikiškų riksmų, pop chorų, netgi džiazo stiliaus standartų, o baigiasi sunkiojo metalo elektrinių gitarų riaumojimu. Tai puikiai atskleidžia skirtingus Bambie Thug kaip menininkės aspektus.

Atlikėjos vizualinis menas taip pat stulbinantis kaip ir muzikinė kūryba: raganiškai estetiški ir stiprūs kinematografiniai vaizdo klipai pavertė Bambie personažais iš anapus, lyg žiūrėtum filmus vampyrų tematika.

Įspūdingi pasirodymai buvo apibūdinti kaip „genderqueer, okultinio atspalvio, stulbinančiai teatrališki“ ir sulaukė garantuoto pasaulinio palaikymo iš tokių media gigantų kaip NME, Kerrang!, Rolling Stone UK, GAY TIMES, BBC Radio 1, Spotify, Amazon Music ir kitų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas