Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aistrą boksui atradusi Justė Arlauskaitė-Jazzu: „Aukštakulnius keičia sportbačiai“

Dizainerio Roberto Kalinkino naujos laisvalaikio drabužių moterims ir vyrams kolekcijos pristatyme pasirodė būrys žinomų žmonių. Tarp jų – ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu. Bendraudama su Žmonės.lt atlikėja atviravo aistrą sportui atradusi visai neseniai, jos batų dėžėje aukštakulnius pamažu keičia sportbačiai.
Justė Arlauskaitė-Jazzu, Robertas Kalinkinas ir Donatas Ivanauskas
Justė Arlauskaitė-Jazzu, Robertas Kalinkinas, Donatas Ivanauskas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Naują laisvalaikio drabužių kolekciją „Robert Kalinkin x Audimas“ dizaineris Robertas Kalinkinas pristatė antradienio vakarą – būtį svečių pakvietė į Vilniuje įsikūrusią savo vardo parduotuvę.

Likus pusmečiui iki oficialaus pristatymo, drabužius nuolat testavo pats dizaineris su žmona Agne: „Mielai vilkėjom prototipus, stebėjom, ar patvarūs, ar leidžia kvėpuoti odai. Siekėme, kad jie būtų tokie, kuriuos norisi vilkėti kasdien.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Robertas Kalinkinas su žmona Agne ir sūnumi

Pats kūrėjas tikino įgyvendinęs svajonę – laisvalaikio drabužius sukūrė ir moterims, ir vyrams. Šia proga jo pasveikinti atskubėjo būrys garsenybių: Aistis Mickevičius, Indrė Stonkuvienė, Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rima Olberkytė-Stankus, Simona Nainė, Simona Burbaitė, Gabrielė Martirosianaitė, Vaidas Baumila ir kiti.

Žinomų žmonių gretose pasirodė ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku. Žmonės.lt ji pasakojo aistrą sportui atradusi neseniai.

„Pastarąjį pusmetį sportuoju dažniau – lankau Muay Thai boksą. Aišku, kai yra koncertai ar kelionės, ten nueinu rečiau, bet nepamirštu ir ketinu tęsti. Be to, vasarą atradau dar vieną sporto šaką – „wake-board“ lentas. Bet vasara baigėsi ir dabar nežinau, kur ją praktikuoti. Užtat planuoju kelionę į šiltus kraštus, kur yra tokių parkų“, – kalbėjo atlikėja.

Ji neslėpė, kad anksčiau sportuoti tikrai nemėgo: „Ilgą laiką bandžiau prisijaukinti sporto klubą, turėjau porą labai gerų trenerių. Tačiau sporto klubas yra visiškai ne mano dalykas. Daug metų su juo kankinausi – eidavau, po to vėl neidavau... Manau, sportas yra kaip muzika: reikia atrasti tai, kas patinka, kas miela tau ir tavo kūnui, tavo prigimčiai. Sporto klube man labai nepatiko. Niekas ten, ką tik pabandžiau, netiko. Matyt, man reikia jėgos sporto.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Paklausta apie sportinius laisvalaikio drabužius J.Arlauskaitė pasakojo pamažu renkanti jų „kolekciją“. „Sportiniai drabužiai tikrai nėra tie pagrindiniai mano spintoje. Turiu gal keturis komplektus, o štai Robertas Kalinkinas padovanojo penktą. Bet yra ir įdomesnis dalykas: anksčiau visada labai vengdavau sportbačių – atrodė baisiausia avalynė, kurios tikrai nenorėjau nešioti. O dabar juos labai pamėgau ir turiu labai labai daug. Jie sparčiai keičia aukštakulnius“, – šypsojosi ji.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Roberto Kalinkino ir „Audimas“ kolekcijos pristatymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Roberto Kalinkino ir „Audimas“ kolekcijos pristatymas

Dainininkė pasakojo, kad į treniruotę eina ne madų demonstruoti, bet prakaito lašus lieti: „Bokso treniruotėje graži nepabūsi, nors galima stengtis. Pavyzdžiui, visa mano įranga yra juoda, suderinta. Taip pat juoda ir apranga. Bet tai tik todėl, kad taip paprasčiau. Nėra taip, kad eičiau ir treniruotę ir stengčiausi būti graži. Galop, kad ir kaip stengčiausi, jau po pusvalandžio treniruotės būnu visiškai šlapia, ką jau kalbėti, kaip atrodau po visos jos. Geriau jau graži pabūsiu scenoje. O sportuojant man nėra svarbu, kaip atrodau – neateinu ten išsimaliavojusi ar su aukštakulniais.“

Užtat nori ar ne, madas pademonstruoja užsiimdama vandens sportu. „Vandens sporte mane žavi tai, kas anksčiau erzindavo: visi, kas atstovauja vandens sportui, nuolat atrodo labai stilingai. Skamba paradoksaliai, bet visi, apsivilkę hidrokostiumą, atrodo nerealiai gerai! O kur dar jei tie kostiumai spalvoti. Nori nenori atrodai stilingi“, – pokalbį su Žmonės.lt baigia J.Arlauskaitė-Jazzu.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Roberto Kalinkino kolekcijos pristatymo akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas

Beje, R. Kalinkinas turi progą švęsti ne tik oficialų kolekcijos pristatymą. Šią savaitę, po dviejų metų tylos, Strasbūro teismas priėmė dizainerio ir Žmogaus Teisių Stebėjimo Instituto pateiktą itin didelio atgarsio susilaukusią bylą dėl saviraiškos laisvės nagrinėjimui iš esmės. Europos Žmogaus Teisių Teismas teismas spręs, ar Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama R.Kalinkino renginio reklamą su meniniais personažais, kuriuos viena Lietuvos vyskupija prilygino Jėzui ir Marijai. Tai, pasak dizainerio, yra didelis žingsnis pirmyn ir didelė tikimybė sulaukti precedento neturinčio sprendimo dėl laisvės kurti tokį meną, kuris kelia diskusijas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Robertas Kalinkinas klausia Strasbūro teismo: kodėl Lietuvoje Jėzui draudžiama dėvėti džinsus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas