Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Aktorė Karina Stungytė nesėkmingai bandė laimę Londone: „Supratau, kad Lietuvoje – geriausia“

Iš serialų „Pasmerkti“, „Moterys meluoja geriau“, filmo „Redirected/Už Lietuvą!“ gerbėjams puikiai pažįstama aktorė Karina Stungytė atvira – po kelerius metus besitęsusios sėkmės televizijos ir kino ekranuose, aktorės karjeroje sekė ne tokie aktyvūs metai. Tai Kariną paskatino pabandyti laimės ieškoti Jungtinėje Karalystėje, tačiau ten ir vėl laukė nusivylimas.
Karina Stungytė
Karina Stungytė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Beveik 1000 – tiek aktorių atrankų teko dalyvauti į Londoną išvykusiai Karinai Stungytei. Reklamos, serialai, kino filmai – agento padedama Londone aktorė sėkmę bandė visuose įmanomuose žanruose.

„Tai buvo labai įdomi patirtis. Atrankos vyksta tokiu principu, kaip lankantis pas gydytoją. Ateini, paspaudi mygtuką, gauni numerį ir lauki atsisėdęs ant žemės. Aplink aktoriai, kurie dėl vaidmens pasiruošę padaryti viską. Jie tau gali įkišti akmenį į batą ar sugalvoti iškrėsti dar ką nors kvailesnio“, – apie aktorių atrankų užkulisius Jungtinėje Karalystėje 15min pasakoja K.Stungytė.

TV3 nuotr./Karina Stungytė
TV3 nuotr./Karina Stungytė

Aktorė sako, kad jai teko būti ir tokiose atrankose, kur vos atėjus jai būdavo prieš nosį uždaromos durys, o kartais atrankoje nepakakdavo ir penkių valandų.

„Niekada nežinodavai, ko laukti. Įeini, pabūni minutę, tau pasako: ačiū, viso gero. Buvau atrankose, kur sėdėdavau penkias valandas ir nieko nesuprasdavau, nei ką aš čia veikiu, nei ko jie iš manęs nori“, – sako aktorė.

Galiausiai Karina sulaukė pasiūlymų vaidinti, tačiau tai toli gražu buvo ne tie vaidmenys, apie kuriuos svajoja aktoriai. Dėl netinkamos anglų kalbos tarties jai skirdavo tik specifinius, charakteringus vaidmenis.

Andrej Vasilenko nuotr./Karina Stungytė komedijoje „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“
Andrej Vasilenko nuotr./Karina Stungytė komedijoje „Klasės susitikimas. Berniukai sugrįžta!“

„Tie vaidmenys buvo labai savotiški. Vaidinau arba Rytų europietę, mafijos atstovo žmoną su dviem sakiniais, arba rusų šnipę. Galiausiai pavargau ir supratau, kad prasimušti ten man nepavyks. Mes nesame britai ir niekada neturėsime tokio akcento, kaip jie“, – įsitikinusi Karina.

Vis dėlto, patirties Londone Karina nenuvertina, mano, kad tai jai padėjo iš arčiau pažinti kino ir televizijos gamybos užkulisius: „Pabandžiau, pamačiau virtuvę, suvaidinau epizodinius vaidmenis serialuose, reklamose, bet iki ko nors rimto neprisibeldžiau. Tačiau supratau vieną – Lietuvoje yra geriausia.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karina Stungytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Karina Stungytė

Tik grįžusi į Lietuvą Karina pradėjo vertinti tai, į anksčiau beveik nekreipdavo dėmesio. Ji pasakoja, kad gimtinėje visi aktoriai labai gerai sutaria ir pažįsta vienas kitą, todėl atrankų metu jokios konkurencijos nebūna.

„Lietuvoje esame ne konkurentai, o draugai. Visi esame skirtingų tipažų, todėl nekyla minčių varžytis dėl vaidmens, jeigu žinome, kad personažas labiau tinka kitam kolegai. Nėra ir tokios masės aktorių, niekas tokiais pulkais į atrankas nesiveržia“, – kalba K.Stungytė.

Lietuvoje šiuo metu aktorė filmuojasi TV3 seriale „Turtuolis vargšas“, taip pat įkūnija tam tikrus personažus TV šou „Dviračio žinios“. Artimiausiu metu laukia ir dar keletas naujų projektų, tačiau daugiau pasakoti šiuo metu apie juos aktorė negali.

Vido Černiausko nuotr./Karina Stungytė
Vido Černiausko nuotr./Karina Stungytė

„Nieko nepakeisi, tokia aktoriaus dalia – kartais būni labai užsiėmęs, turi daug darbų, o kartais to laisvo laiko trūksta. Man nepatinka, kai darbų būna per daug, nes tada neturiu laiko sau, jaučiuosi išsiblaškiusi“, – teigia aktorė.

Karina sako, kad jau kurį laiką renkantis darbus jai svarbiausia tai, kaip jai juos pavyks suderinti su laisvalaikiu. Dėl to dalies darbų, kad ir kokie jie įdomūs ar pelningų būna, tiesiog atsisako.

„Prisiėmęs daug darbų, visų jų nepadarysi šimtu procentų. Aš mėgstu viduriuką, kai nereikia savęs perplėšti pusiau ir aukoti savo privataus gyvenimo. Geriau jau turėti kelis projektus ir jiems atiduoti visas savo jėgas ir širdį“, – sako K.Stungytė.

Laisvą laiką aktorė išnaudoja savęs tobulinimui, emocinei savijautai gerinti. Daug sportuoja ir lanko jogos treniruotes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius