Nors daugelis pasakytų kad aistra maisto gaminimui – ne vyriška, tačiau ne vieną įsimintiną vaidmenį sukūręs M.Papinigis prisipažįsta mėgstantis gaminti ir pakankamai dažnai tą darantis.
„Aš gaminu pakankamai dažnai ir labai mėgstu gaminti lengvai padaromus patiekalus. Man ypač patinka tradicinė lietuviška virtuvė: kugelis, cepelinai, vėdarai, Kijevo kotletas. Apskritai, man labai patinka ir valgyti, ir gaminti“, – šypsodamasis pasakojo aktorius.
Nors šiuo metu M.Papinigis antrosios pusės neturi ir gyvena vienas, todėl kaip tikras viengungis galėtų mėgautis kavinėse gaminamu maistu, tačiau Mindaugas pripažino, kad šiuo metu jis stengiasi dažniau gaminti namie: „Namie gaminu dažnai, nes man labai patinka naminis maistas. Aš stengiuosi valgyti namuose. O jei jau valgau ne namuose, tada arba renkuosi kažkokį skanesnį, įdomesnį maistą, arba tik greitai užbėgu į kavinę ir kažką užkandu.“
Aktorius ir televizijos laidų vedėjas prisipažino labiausiai mėgstantis lietuviškos virtuvės patiekalus, tačiau nevengiantis ir galbūt brangiau kainuojančių, bet neabejotinai kokybiškų produktų ir patiekalų iš mažų krautuvėlių. M.Papinigis džiaugėsi neseniai atradęs Kaune įsikūrusią, gurmaniško maisto parduotuvėlę „The Meat Point“.
„Iš tikrųjų, aš nežinau kiek paprastose maisto parduotuvėse kainuoja produktai, nes aš einu ir nusiperku tai, ko noriu. O kai norisi save palepinti, tada keliauju į specializuotas parduotuves ir nusiperku kažką brangesnio, gurmaniškesnio – alyvuogių, įvairių sūrių, kumpio, kitų kokybiškų produktų. Labai mėgstu makaronus. Paruošiama pakankamai lengvai ir greitai, bet labai skanu. Ypač su įdomesniu padažu ar saulėje džiovintais pomidorais, baziliku“, – kalbėjo M.Papinigis.
Aktorius atskleidė mėgstantis eksperimentuoti ir noriai ieškantis naujų idėjų virtuvėje. Todėl jis gamindamas drąsiai naudoja gurmaniškus maisto produktus ir kartas nuo karto užsuka į išskirtiniais maisto produktais ir vynu prekiaujančią parduotuvėlę: „Aš nesu kažkoks ypatingas gurmaniško maisto specialistas, bet man visada įdomu paragauti kažko naujo ir gurmaniško.“
M.Papinigis atskleidė ir niekam nežinomą savo pusę. Dažniausiai tikrus blogiukus kine ir televizijoje įkūnijantis bei tradiciniu vyru save laikantis aktorius sako, kad jam labai svarbu estetiškas maisto patiekimas. „Man ilgai nebuvo svarbu maisto išvaizda, jo pateikimas, bet mano brolis mane išmokė, kad gražiai patiektas maistas yra skanesnis. Todėl dabar man svarbu kaip maistas patiektas. Ir tikrai gražiai patiektas, jis daug skanesnis“, – juokdamasis prisipažino jis.
M.Papinigis sutiko pasidalinti paprastais, tačiau ne prastais receptais, kurių dėka už nekarališką kainą galima paruošti tikrai karališką vakarienę.
Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais
Ingredientai:
- Makaronai
- Pesto padažas
- Bolonezės padažas
- Saulėje džiovinti pomidorai
- Parmezano sūris
Gaminimo eiga:
Išverdame makaronus, bet labai svarbu jų nepervirti. Kai užverda vanduo, makaronus reikia virti tik 6 minutes. Ant išvirtų makaronų dedame mums patinkanti pesto padažą, bolonezės padažą, pagardiname saulėje džiovintais pomidorais ir užtarkuojame parmezano sūrio
Pomidorų, mocarelos ir pesto užkandis
Ingredientai:
- Pomidorai
- Mocarelos sūris
- Pesto padažas
- Šviežias bazilikas
- Alyvuogių aliejus
- Traški sardinietiška duonelė
Gaminimo eiga:
Griežinėliais supjaustome pomidorus ir mocarelos sūrį. Šviežią mocarelą dedame ant pomidoro, ant viršaus dedame pesto padažą. Viską pagardiname šviežiu baziliku ir alyvuogių aliejumi. Šį užkandį skanaujame kartu su traškia sardinietiška duonele.
Olandiškas Matjes silkės užkandis
Ingredientai:
- Olandiška matje silkė
- Svogūnai
- Maži svogūniukai
- Artišokai
- Pipirai
Gaminimo eiga:
Silkę supjaustome gabaliukais ir pagardiname svogūnais, pakepintais grill svogūniukais, artišokais. Užberiame pipirų.
Kepinti smidrai su serrano kumpiu ir marinuotomis paprikomis
Ingredientai:
- Smidrai
- Serrano kumpis
- Marinuotos paprikėlės
- Sūris
- Kaparėliai
Gaminimo eiga:
Smidrus nuplikome verdančiu vandeniu, tačiau svarbiausia jų nepervirti, nes smidrai turi išlikti traškūs. Tuomet smidrus trumpai pakepinkite keptuvėje. Apkeptus smidrus apvyniokite serrano kumpiu, pagardinkite marinuotomis paprikėlėmis su sūriu ir kaparėliu.
Chorizo dešrelės su smidrais ir svogūnais
Ingredientai:
- Chorizo dešrelės
- Smidrai
- Svogūnai
Gaminimo eiga:
Dešreles kepame ant griliaus, tačiau jeigu jo neturite, tuomet tiks ir ant keptuvės. Smidrus nuplikome verdančiu vandeniu ir apkepame kartu su dešrelėmis. Viską pagardiname grill svogūnėliais, kurie puikiai tinka prie mėsos patiekalų!
Draugų užkandis
„Supjaustome viską ką turime namie ir laukiame atvykstančių draugų“, – juokdamasis savo šventišką meniu užbaigė M.Papinigis.