Kompetetingą komisiją ir visus susirinkusius savo kulinariniais kūriniais bandė papirkti Lidija Rasutis, Kristina Savickytė-Damanskienė ir Aleksandras Pogrebnojus. Prie darbastalio garsūs Lietuvos veidai stojo gaminti pakankamai skirtingų patiekalų.
„Tai yra paprasti dideli blyneliai, ant jų dedame sutrinto pelėsinio ir brinzos sūrio su žalumynais, o papuošiame kokiomis tik turime uogomis, kurios tuo metu auga po langu“, – komisijai savo pirmąjį patiekalą pristatė A.Pogrebnojus.
Tačiau daug didesnį susižavėjimą ir nuostabą dizaineris sukėlė pasiūlydamas vasarai ypatingai tinkantį skanėstą – ledus su... pelėsiniu sūriu.
„Tiesiog į indelį dedame vanilinių ledų ir smulkinto mėlynojo pelėsinio sūrio“, – kaip tradiciškiausią užkandį apibūdino menininkas, išleidęs kulinarinę knygą „Virtuvės kauko receptai“. Susirinkusieji nedrąsiai ragavo dizainerio pasiūlytą eksperimentą, tačiau nugalėjęs smalsumas neleido juo nusivilti.
Tuo tarpu L.Rasutis dėl vyriškų kerų savo patiekalą šiek tiek sugadino. Šalia savo kūrinį ruošęs gurmanas iš Prancūzijos Davidas Borgondo, anot Lidijos, privertė ją pamiršti degančią karamelę.
„Kai toks prancūziškas gražuolis sukiojasi šalia, tai ir užsimiršti...“ – su šypsena guodėsi buvusi kulinarinės laidos vedėja, gaminusi svieste apkeptas kriaušes su pelėsiniu sūriu ir karamele.
Nesudėtingą, bet vaikų labai mėgstamą užkandį pristatė aktorė K.Savickytė.
„Ant „barankyčių“ dedu saulėje džiovintą pomidorą, alyvuogę, riekelę mozarelos sūrio, pabarstau bazilikais ir trumpam pašaunu į orkaitę – mano dukros labai mėgsta šį greitą užkandį“, – tikino garsi moteris, pavergusi visus tuos, kuriems įmantrūs patiekalai virtuvėje – neįkandami.
Siekdamos skleisti gurmaniško sūrio ir jo patiekalų vartojimo kultūrą Lietuvoje, čempionatą antrąkart organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija ir „Vilkyškių pieninė“.