Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ali Gadžijevo džiaugsmai: maloni tėvystė ir laida „Gardu Gardu“

Viename sostinės pramoniniame rajone įsikūrusiame ceche intensyviai triūsia konditerijos ekspertų ir televizijos profesionalų komanda. Metalines duris puošia užrašas „Tylos. Vyksta filmavimas. Čia TV3 naujam sezonui ruošiasi konditeris Ali Gadžijevas, kurį žiūrovai išvys jau rugsėjį laidoje „Gardu Gardu“.
Renginio akimirka
Patricija Žuromskytė ir Ali Gadžijevas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Moderni virtuvė, apsupta daugybės filmavimo kamerų, fiksuojančių preciziškai susvertus, tam tikra tvarka išdėliotus šviežius vaisius, kvapnų šokoladą ir kitus viliojančius ingredientus – dabartinė Ali ir jo komandos kasdienybė. Naujame „Gardu Gardu“ sezone besifilmuojantis konditerijos meistras intensyviai dirba filmavimo aikštelėje. 

„Šis laidos sezonas nuo pirmojo, rodyto per TV8, skirsis tuo, kad į kepinių gaminimo procesą kaskart įtrauksime žinomą žmogų. Norime parodyti, kad gaminti yra tikrai lengva ir tą daryti gali visi“, – pasakoja Ali, kurio laidoje rudenį svečiuosis rodos, nieko bendra su gaminimu, neturinčios, įvairiose srityse garsios moterys.

Ar iššūkiai virtuvėje žinomų asmenybių negąsdina? „Svečius prisikviesti lengva. Visos viešnios nori dalyvauti. Vienintelė problema vasarą – atsakymai „Aš dabar atostogauju“, „Esu išvažiavusi“, – šypsosi pašnekovas. Kurios žinomos moterys pasirodys „Gardu Gardu“ laidoje, paaiškės jau rugsėjį.

Pats svarbiausias dalykas konditerijoje – tikslumas

Paklaustas, kas svarbiausia, gaminant desertus, Ali nė ne mirktelėjęs atsako: „Pats svarbiausias dalykas konditerijoje – tiksliai susisverti ingredientus pagal receptą. Negali būti vienas šaukštas, dvi stiklinės. Juk pas vieną stiklinė tokia, pas kitą kitokia. Turi būti matuojama gramais, jei gramais parašyta, litrais – jeigu recepte nurodyta litrais. Ir viskas pavyks. Taip pat svarbus eiliškumas. O su temperatūromis elementaru – grietinėlė negali būti kambario temperatūros, ji turi būti šalta. Pačios pagrindinės taisyklės, mano manymu, yra dvi: teisingas svoris ir teisinga temperatūra“.

Ali akys žiba ne tik kalbant apie konditeriją ir naują laidą, bet ir paklausus apie tėvystės džiaugsmus. Gegužės pabaigoje kartu su sužadėtine Patricija Žuromskyte žinomas vyras susilaukė sūnelio Ajaus.

„Viskas pasikeitė šimtu procentų. Visiems sakau, kad tas nėštumo laikotarpis yra pereinamasis laikotarpis ne tik būsimajai mamai, bet ir tėčiui. Mes kartu visa tai išgyvenome, augom. Ir jeigu aš būčiau tuos devynis mėnesius nedalyvavęs kartu ir bėgęs, kažką veikęs, mane būtų ištikęs didelis šokas, bet kai su tuo susigyveni, tai į daugelį dalykų žiūri kitaip. Atsirado dar didesnis atsakomybės jausmas ir prieš tam tikrus sprendimus darydamas tikrai pagalvoju, ko nedaryčiau jeigu būčiau vienas. Keičiasi daug kas, bet tik į gerą pusę“, – džiaugiasi naujas TV3 eterio veidas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos