Sportas gyvai

Alma Adamkienė. Atsisveikinimas su širdžių karaliene

Almos Adamkienės netektis Lietuvai turbūt prilygsta karalienės Elizabeth II – Didžiajai Britanijai. Kažin ar artimiausiu metu dar turėsime tokią širdžių karalienę – šį vardą pelniusią už gerumą, eleganciją, rafinuotumą, kuklumą ir išmintį, už stojišką laikyseną, už savo vertės pojūtį ir gebėjimą kiekvienoje vietoje būti lyg sau skirtoje.
Alma Adamkienė
Alma Adamkienė / Žurnalo „Žmonės“ viršelis

„Dariau viską taip, kaip jaučiau. Kaip sakė širdis“, – kukliai, santūriai, su jai būdingu ramumu į klausimą, koks tai darbas būti prezidento žmona ir pirmąja šalies ponia, tąkart atsakė ponia Alma Adamkienė (1927–2023). Šiuose paprastuose žodžiuose tilpo visas jos gyvenimas.

Daug gražiausių epitetų tinka poniai Almai. Ir vis tiek švelniausiai jos vardas visada skambėjo buvusio šalies prezidento Valdo Adamkaus lūpose. Prieš dvejus metus, rugsėjo 1-ąją, Alma ir Valdas Adamkai dar atšventė 70-ąsias vestuvių metines.

Ponas Valdas visada lenkdavo galvą prieš žmoną todėl, kad buvo metas, kai Alma išlaikė abu. Ar ji dėl to kada treptelėjo koja?

Ne, nors ir ne vieną ašarą nematant vyrui praliejo. „Žinojau... – prisipažino ponas Valdas. – Užtat mes savo padarėme, pasiekėme savus tikslus laikydamiesi vienas už kito, pasiremdami.“

Vaikystėje mažutė ir liesa Alma Nutautaitė (tokia pirmosios ponios mergautinė pavardė) buvo be galo aktyvi, visur norėdavo dalyvauti, patiko lengvoji atletika.

„In memoriam“ Almai Adamkienei, iki šiol negirdėti atsiminimai – naujausiame žurnale „Žmonės“ nuo ketvirtadienio ir portalo Žmonės.lt prenumeratoriams jau dabar: skaitykite čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius