Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus meras – apie praeitį už didžėjaus pulto: „Turėjau auskarų ausyse, liežuvyje, bamboje“

Alytaus miesto merui Nerijui Cesiuliui po truputį atsikratant skandalingojo gaisro nuotaikų, šis savo socialinių tinklų sekėjus pradėjo stebinti kiek malonesnio ir lengvesnio pobūdžio informacija. Tarp jo skelbimų nugulė ir daugeliui netikėta vyro nuotrauka, kuri, kaip pasirodo, slepia itin įdomių detalių apie politinio ir visuomeninio veikėjo praeitį. 15min vyras išsamiai papasakojo apie laikus, kai buvo žinomas Alytaus didžėjus, bei prasitarė, koks buvo jo tuometis įvaizdis.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

„20 metų atgal“, – taip savo jaunystės nuotrauką instagrame pristatė žinomas politikas. 15min N.Cesiulis pridūrė, jog daugelį sužavėjęs jo tuometis įvaizdis buvo daugiausia demonstruojamas 1997–1999-aisiais.

„Įsikėliau 1999-ųjų metų nuotrauką ir pažiūrėjau, kad šiek tiek žmonės keičiasi“, – juokėsi jis. Beje, miesto meras pranešė ir kiek netikėtą faktą – pasirodo, šis turėjęs tikrai ne vien tik nuotraukoje matomų auskarų.

„Aš turėjau auskarus abiejose ausyse, liežuvyje, bamboje“, – aksesuarus skaičiavo jis bei pridūrė, jog tai, matyt, jaunystėje būsią normalu. Taip pat jis patikino, jog nuotraukoje matoma jo spalvota akis – anaiptol ne efektas.

View this post on Instagram

20 metų atgal :) #twenty #years #ago #1999

A post shared by Nerijus Cesiulis (@nerijuscesiulis) on

„Nuotraukoje matote, kad mano viena akis yra spalvota, tai iš tikrųjų ji ir yra spalvota. Labai retai būna, kad žmonės turi dvi skirtingas akis, o mano pusė akies mėlyna, pusė žalia“, – įdomiais faktais dalijosi N.Cesiulis.

Tačiau visos šios pastangos 1999-aisiais suformuoti išskirtinį įvaizdį buvo tikrai ne veltui, mat, kaip 15min atskleidė Alytaus miesto meras, dideli auskarai bei pasišiaušę plaukai buvo tam tikra jo, kaip muzikanto, įvaizdžio dalis.

„Pats buvau didžėjus – tiesiog vesdavau įvairius renginius. Juk turėdavau kažkaip išsiskirti – būtent klausydamas kitokios muzikos, kitaip atrodydamas. Va taip atrodžiau kiekvieną dieną“, – portalui atskleidė jis.

Tiesa, pats N.Cesiulis užsiminė, jog tai iš dalies galėjo būti ir maišto forma. „Toks ir laikas buvo – buvo vadinamieji urlaganai, reveiriai. Nežinau, kas prisimena tą laikotarpį. Mes tai buvome tie, kurie buvo šiek tiek kitokie, klausėme kitokios muzikos, patys grodavome, patys organizuodavome renginius. Toje aplinkoje kažkaip turėdavai būti kitoks“, – teigė politikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis

Vis dėlto tuo metu, anot vyro, į provokuojamą išvaizdą ne visada buvo reaguojama teigiamai.

„Buvo labai blogas žmonių požiūris, būdavo įvairių situacijų ir pasistumdymų, ir apsižodžiavimų, neva, kodėl tu esi toks, o ne toks, kaip ir visi – pirmu ar antru numeriu apkirptas, apskustas“, – prisiminė jis.

Užkurdavo vakarėlius Alytaus miestui

N.Cesiulis pabrėžė, kad jų su draugais didžėjų grupės „Ufologai“ kuriama muzika buvo alternatyvioji. Kaip jis užsiminė, jo aplinkos jaunimas klausė „Scooter“ ir kitų, kurie tuo metu atrodė „kitaip“. Taip pat draugai tuomet stebėjo meilės paradus, kurie vykdavo Vokietijoje.

„Buvo muzikinių kanalų, kaip MTV, ir pan., kur ką nors galėjai žiūrėti. Juk tuo metu internetas dar nebuvo taip plačiai išvystytas. Tai kopijuodavai ar bandydavai stebėti, kaip atrodė žmonės užsienyje. Dabar gal šiek tiek juokinga, bet buvo tas laikas, buvo jaunystė, buvo toks noras būti šiek tiek kitokiam ir atrodyti šiek tiek kitaip“, – kalbėjo Alytaus miesto meras ir nusijuokė, išgirdęs komentatorių pastabas, esą jis primena „Backstreet Boys“ narį.

Vadovauji nuo scenos visam vakarėliui, o čia vadovauji iš tarybos posėdžių salės visam miestui – tai čia labai panašu. Turi suderinti muziką, kad visiems tiktų, ir turi priimti sprendimų, kurie irgi tiktų visiems, – juokėsi Alytaus miesto meras

Tiesa, net ir grojant alternatyviąją muziką N.Cesiuliui pavyko pasiekti šiokio tokio populiarumo, o ypač Alytaus mieste. Kaip pasakojo politikas, jo grupei tekdavo organizuoti vakarėlius, rasti nišą Alytuje, kuriame ji dar nebuvo užpildyta. O tai daryti jam sekėsi visai sėkmingai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis

„Buvo tokių kartų, kai 300 vietų salytėje šokdavo 800 žmonių ir dar likdavo laisvos vietos. Buvo laikas, kai užtekdavo platinti skrajutes. Ir tuo metu buvo net ir labai geri uždarbiai – mano tėvelis net ir per, tarkim, tris mėnesius neuždirbdavo tiek, kiek aš uždirbdavau per vieną vakarą“, – Alytaus muzikos žvaigždės gyvenimą prisiminė jis.

Žinoma, Alytuje būta ir kitų žinomų muzikantų, pridūrė N.Cesiulis. Tarp jų – ir tokie populiarūs didžėjai, kaip DJ Saga bei „Astraliniai maumai“.

„Nebuvome tokio populiarumo, kaip „Radistai“, bet Lietuvoje tų vadinamųjų andergraundinių vakarėlių lygmeniu buvom gana gerai žinomi. Mes, trys draugai, grodavome ir buvome kviečiami į įvairius renginius, vakarėlius ir panašiai“, – pasakojo jis.

Vis dar kviečia pasirodyti už pulto

Paklaustas, tai kaipgi gyvenime įvyksta tokie karjeros pokyčiai bei kaip juos vertina pats politikas, N.Cesiulis teigė, jog vadovauti vakarėliui ir miestui – iš esmės panašus darbas.

„Vadovauji nuo scenos visam vakarėliui, o čia vadovauji iš tarybos posėdžių salės visam miestui – tai čia labai panašu. Turi suderinti muziką, kad visiems tiktų, ir turi priimti sprendimų, kurie irgi tiktų visiems“, – juokėsi Alytaus miesto meras. Tai labai artimos sritys, juokauti galima, pridūrė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nerijus Cesiulis

Iki šių dienų alytiškiai gerų N.Cesiulio vakarėlių nėra pamiršę. Politikas užsiminė, kad būtent šioms Kalėdoms yra gavęs kvietimą vėl pasirodyti kaip muzikantas.

„Sako, būtų kieta – meras-didžėjus už pulto, – juokėsi jis. – Bet atsisakiau, Kalėdas noriu leisti su šeima.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas