„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Alyvuogių aliejaus pažinimo vakare – gurmaniška puota garsiems svečiams

Alyvuogių aliejus gali būti ne tik skanus, bet ir sveikas produktas – tuo įsitikino būrys kviestinių svečių. Ketvirtadienio vakarą Vilniuje buvo surengta paskaita, kurios metu jie mokėsi pažinti, suprasti ir ragauti alyvuogių aliejų. Vakaro metu buvo sugriautas ne vienas mitas apie šį bene kiekvienuose namuose esantį produktą.
Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Daiva Tamošiūnaitė ir Nijolė Statkutė, Kristina Kaikarienė
Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas, Daiva Tamošiūnaitė ir Nijolė Statkutė, Kristina Kaikarienė

Paskaitą vedė vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina. Moteris ne tik vadovauja itališko maisto mylėtojų parduotuvei „Itališko skonio gurmanai“, bet ir čia pat įsikūrusiai pirmajai Lietuvoje alyvuogių aliejaus mokyklai.

Vakaro šeimininkė – tikra itališko maisto žinovė ir mylėtoja, tad su didele aistra ir entuziazmu perdavė svečiams savo žinias.

Kristina Kaikarienė, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas
Kristina Kaikarienė, Kristina Tarasevičiūtė ir Martynas Vaidotas

Į paskaitą „Ogmios mieste“ atvyko balerina Kristina Tarasevičiūtė su aktoriumi Martynu Vaidotu, vedybų ir renginių planuotoja Kristina Kaikarienė, marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, laidų vedėjos Daiva Tamošiūnaitė, Daiva Žeimytė, valstybės tarnautoja Nijolė Statkutė, viešųjų ryšių specialistė Jurgita Klimaitė-Riebling su vyru Dirku Riebling, kulinarinės studijos „Čiop Čiop“ vadovė ir tinklaraščio apie maistą autorė Urtė Mikelevičiūtė.

Vakaro svečiai
Vakaro svečiai
Liana Davletšina, Nijolė Statkutė ir Daiva Tamošiūnaitė
Liana Davletšina, Nijolė Statkutė ir Daiva Tamošiūnaitė

Pakviestieji sužinojo, kaip yra gaminamas alyvuogių aliejus, susipažino su keliomis skirtingomis alyvuogių aliejaus rūšimis, degustavo šviežius itališkus skanėstus.

Burata
Burata

Svečiai ragavo kaštonų lapuose brandinto sūrio ir dvejus metus grapoje su vaisiais brandinto sūrio, taip pat sūrio su trumais. Svečiai taip pat degustavo sardinietišką duoną su anglimi, vytintus San Daniele kumpius, Neapolio saliamius, artišokus, pusiau saulėje džiovintus vyšninius pomidoriukus, alyvuoges iš Apulijos, Lacijaus ir Sicilijos. Vakaro puošmena tapo burata – šviežias sūris iš Apulijos.

Pasak alyvuogių aliejaus someljė L.Davletšinos, moksliniai tyrimai rodo, kad alyvuogių aliejus mažina širdies ligų riziką, mažina kraujo spaudimą, kraujo krešumą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Alyvuogių aliejuje yra medžiagų, kurios stiprina imunitetą, padeda išsaugoti gražią odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs