Paskaitą vedė vienintelė Lietuvoje alyvuogių aliejaus someljė Liana Davletšina. Moteris ne tik vadovauja itališko maisto mylėtojų parduotuvei „Itališko skonio gurmanai“, bet ir čia pat įsikūrusiai pirmajai Lietuvoje alyvuogių aliejaus mokyklai.
Vakaro šeimininkė – tikra itališko maisto žinovė ir mylėtoja, tad su didele aistra ir entuziazmu perdavė svečiams savo žinias.
Į paskaitą „Ogmios mieste“ atvyko balerina Kristina Tarasevičiūtė su aktoriumi Martynu Vaidotu, vedybų ir renginių planuotoja Kristina Kaikarienė, marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, laidų vedėjos Daiva Tamošiūnaitė, Daiva Žeimytė, valstybės tarnautoja Nijolė Statkutė, viešųjų ryšių specialistė Jurgita Klimaitė-Riebling su vyru Dirku Riebling, kulinarinės studijos „Čiop Čiop“ vadovė ir tinklaraščio apie maistą autorė Urtė Mikelevičiūtė.
Pakviestieji sužinojo, kaip yra gaminamas alyvuogių aliejus, susipažino su keliomis skirtingomis alyvuogių aliejaus rūšimis, degustavo šviežius itališkus skanėstus.
Svečiai ragavo kaštonų lapuose brandinto sūrio ir dvejus metus grapoje su vaisiais brandinto sūrio, taip pat sūrio su trumais. Svečiai taip pat degustavo sardinietišką duoną su anglimi, vytintus San Daniele kumpius, Neapolio saliamius, artišokus, pusiau saulėje džiovintus vyšninius pomidoriukus, alyvuoges iš Apulijos, Lacijaus ir Sicilijos. Vakaro puošmena tapo burata – šviežias sūris iš Apulijos.
Pasak alyvuogių aliejaus someljė L.Davletšinos, moksliniai tyrimai rodo, kad alyvuogių aliejus mažina širdies ligų riziką, mažina kraujo spaudimą, kraujo krešumą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje. Alyvuogių aliejuje yra medžiagų, kurios stiprina imunitetą, padeda išsaugoti gražią odą.