Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Rimiškis su žmona dukrą Lėją išlydėjo į pirmą klasę: „Tai beprotiškai svarbus žingsnis“

Dainininkui, 2005 metų muzikinio projekto „Kelias į žvaigždes“ nugalėtojui Andriui Rimiškiui šiemet Rugsėjo 1-oji – ypatinga. Judviejų su žmona Vaida vyresnėlei Lėjai – tai pirmasis skambutis, nuo rugsėjo 3 dienos dukra keliauja į pirmą klasę.
Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja
Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja / Algirdo Venskaus/15min nuotr.

Pirmadienio rytą visa Rimiškių šeima keliavo į Klaipėdos „Verdenės“ progimnaziją, kur vyko šventinė mokslo metų pradžią pažyminti ceremonija.

„Pirma klasė – beprotiškai svarbus žingsnis tiek Lėjai, tiek mums su žmona. Juk dukra pereis į mokyklinukės gyvenimą, taps šiek tiek savarankiškesnė, atsakingesnė. Ši diena šeimoje buvo labai laukta, todėl belieka tik džiaugtis – pagaliau į mokyklą“, – 15min pasakojo A.Rimiškis.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja

Lėją sutuoktiniai į mokyklą svarstė leisti jau pernai – dukrai sausį sueis 8-eri, todėl jau praėjusiais metais ji galėjo žygiuoti į pirmą klasę. Tačiau tėvai nusprendė neskubėti ir leisti dukrai ilgiau pasidžiaugti vaikyste, juolab kad mergaitė lankė paruošiamąją klasę.

„Ji prie mokyklos pratinosi ir pernai, ir dar anksčiau. Mano mama – pradinių klasių mokytoja, todėl su Lėja jau šiek tiek dirbo, o ir aš šiek tiek matematikos mokiau – ją visuomet labai mėgau. Gal todėl šiemet Lėja jaučiasi labai drąsiai ir su nekantrumu laukia, kad prasidės tikros pamokos“, – kalbėjo A.Rimiškis.

Jis pats iki šiol prisimena laikus, kai pats ėjo į mokyklą. Atmintyje svarbi išliko ir pirma klasė, ir paskutiniai mokslo metai, kai būdamas dvyliktokas jis į mokyklą vedė savo pirmokę seserį.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Andrius Rimiškis su žmona Vaida ir dukromis Lėja ir Andrėja

„Kadangi mano mama buvo mokytoja, mane dar iki pirmos klasės neretai nusivesdavo į mokyklą. Man ten patiko, daug laiko ten praleisdavau. Nors vyresnėse klasėse, pamenu, šiek tiek bijodavau Rugsėjo 1-osios, atrodydavo, kad mokslo metai bus labai ilgi, kad reiks daug mokytis... Labiau mėgau popamokinę veiklą“, – juokėsi A.Rimiškis.

Algirdo Venskaus/15min nuotr./Vaida Rimiškienė su dukra Lėja
Algirdo Venskaus/15min nuotr./Vaida Rimiškienė su dukra Lėja

Tačiau Lėjos kol kas tėvai būreliais apkrauti neketina. Mergaitė jau nuo 5-erių lanko sportinių pramoginių šokių pamokas, per savaitę turi net tris užsiėmimus, o kai tenka ruoštis varžyboms, laiko šokiams tenka skirti dar daugiau. Todėl artimiausiu metu, kaip sako A.Rimiškis, pakaks ir šokių, o vėliau, jei tik Lėja norės, tėvai apsvarstys ir kitas papildomas veiklas.

„Lėja kūrybiškos sielos. Jei bus noro būreliams, bandysime viską, o paskui dukra pati atsirinks, kas jai patinka“, – sako žinomas atlikėjas.

Jis džiaugėsi, kad mokykloje dukrai teks nešioti uniformą. Esą ji vaikus išmoko tvarkos, disciplinos, o ir gražiai atrodo.

Tuo tarpu mažoji, pusantrų metų Andriaus ir Vaidos dukra Andrėja šiais metais dar gali nesukti galvos – į darželį ją tėvai ketina leisti tik kitąmet.

TAIP PAT SKAITYKITE: Natalijos Bunkės sūnus Kristupas – jau pirmokas: į šventę atlydėjo ir tėtis Danielius Bunkus

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Kauną persikrausčiusi N.Pareigytė išleido dukrą į paruošiamąją klasę: „Prasideda naujas etapas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas