Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Andrius Tapinas atsiprašo už padarytą klaidą „Auksinio proto“ metu: „Visi mes klystame“

Andrius Tapinas atsiprašo už penktadienį per LRT televiziją rodomo projekto „Auksinis protas“ metu nuskambėjusią klaidą ir teigia, kad laidos kūrėjai į tai sureaguos atitinkamai.
„Auksinio proto“ finalas
„Auksinio proto“ finalas / Eglės Sidaravičiūtės nuotr.

Penktadienį LRT televizijoje transliuotas „Auksinis protas“ kitą dieną socialiniuose tinkluose užvirė didžiules aistras. Akylesni nepraleido pro akis, kad laidos metu padaryta klaida, kuri galėjo nulemti vieno iš dalyvių likimą.

Ji nuskambėjo pasiekus jau vieną paskutinių etapų, kurio metu turėjo paaiškėti, kurie du dalyviai keliaus į finalą, tad kiekvienas teisingas atsakymas čia išties labai svarbus.

„Tema turbūt nėra labai paslėpta – kalbėsime apie šios kadencijos Seimą. Išgirsite 20 pavardžių ir turėsite pasakyti, ar yra toks Seimo narys, ar ne“, – užduotį paaiškino laidos vedėjas Andrius Tapinas.

Į klausimą, ar Valius Ąžuolas ir Birutė Vėsaitė yra Seimo nariai, laidos dalyvis atsakė teisingai. Po 2016-ųjų Seimo rinkimų B.Vėsaitės neliko Seime – ji nebuvo perrinkta dar vienai kadencijai. V.Ąžuolas Seimo nariu yra nuo 2016 metų ir priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijai.

Netrukus nuskambėjo ir trečia pavardė – Gintaras Steponavičius. Laidos dalyvis atsakė teisingai – buvęs švietimo ir mokslo ministras yra Seimo narys. Vis dėlto jo nuostabai A.Tapinas atsakė „ne“ ir patikslino, kad G.Steponavičius šiai kadencijai nebuvo išrinktas. Taip, pagal žaidimo taisykles, „sudegė“ visi trys dalyvio taškai.

Laidos akimirką išvysite žemiau:

Socialiniuose tinkluose pasipylė komentarai, sureagavo ir Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklausantis Vytautas Juozapaitis.

„Kaip ne diena – taip naujiena... Nei juoktis, nei verkti... „Auksinio proto“ stebuklai ribų neturi...“ – rašė V.Juozapaitis.

Apie padarytą klaidą žino ir laidos vedėjas. Susisiekus su Andriumi Tapinu, jis patvirtino, kad kūrybinė komanda informuota apie įvykusį nesklandumą, o apie tai supratę iš karto po filmavimo. Jo teigimu, laida nufilmuota prieš kelias savaites.

„Reikia suprasti, kad visi mes padarome klaidų. Vis dėlto mes tikrai sureaguosime ir netrukus išspręsime šį klausimą“, – 15min teigė A.Tapinas.

Eglės Sidaravičiūtės nuotr./„Auksinio proto“ finalas
Eglės Sidaravičiūtės nuotr./„Auksinio proto“ finalas

Jo teigimu, kūrybinė komanda susitiks pirmadienį ir nuspręs, ar ši situacija turėjo įtakos žaidimo baigčiai. Jei ne, niekas nepasikeis, o jeigu dėl šio nesklandumo dalyvis paliko laidą, tuomet jis bus pakviestas žaidime dalyvauti dar kartą.

„Jau yra taip buvę, todėl mes tiesiog pasiūlysime žmogui dar kartą atvykti į „Auksinį protą“. Kadangi patys dalyvius pažįstame neblogai, kai kurie iš jų dalyvauja ne pirmą kartą, problemų neturėtų būti. Vis dėlto tai reikia dar išanalizuoti“, – sako A.Tapinas.

Vedėjo teigimu, sunku pasakyti, kaip ši klaida galėjo būti padaryta. Kaip pats sako, tai situacija, kai kalbi apie Pietų Korėją, nors visi akivaizdžiai supranta, kad kalbama apie Šiaurės Korėją. Esą, visi kūrybinės komandos nariai iš karto supratę, kad tai klaida. Kodėl nenuspręsta perfilmuoti, nežinia.

„Mes pripažįstame savo klaidas ir jų neslepiame. Nežinau, kaip taip nutiko, nes tikrai žinau visus Seimo narius, bet turiu įtarimą, kad čia tiesiog peršoko vienas žodis, o kadangi žaidimas greitas, taip ir nutiko“, – mąsto laidos vedėjas.

Vis dėlto po dalyvio teisingo atsakymo, Andrius Tapinas atrėžė, kad G.Steponavičius nėra Seimo narys ir pridūrė:

„Ne, Gintaras Steponavičius savo karjerą su dėžutėmis ir „MG Baltic“, na, kaip čia pasakius... Ai, nepolitikuokime“, – rėžė A.Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas