Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Užkalnis atidarė ne savo restoraną: itališko vakaro nepraleido „reikliausi valgytojai“

Darganotą penktadienio vakarą Andrius Užkalnis atidarė restoraną, kuris iš tiesų yra ne jo. Žinomų žmonių, mėgstančių gerą maistą, teismui buvo patiekti naujos italų virtuvės šedevrai.
Gabrielius ir Austėja Landsbergiai, Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė, Asta Stašaitytė
Gabrielius ir Austėja Landsbergiai, Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Andrius Užkalnis ir Fausta Marija Leščiauskaitė, Asta Stašaitytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Daug kas juokauja, kad turėčiau atidaryti savo restoraną ir leisti kitiems kritikuoti savo darbą, bet aš ne kulinaras ir negaliu nustebinti sumuštiniais ir omletu; aš tik valgytojas, patyręs valgytojas; užtat galiu parodyti, kas man skanu, tai ir padariau“, – sakė rašytojas ir maisto kritikas A.Užkalnis, sukvietęs, pasak jo, „patyrusius ir pačius reikliausius valgytojus“ į restorano „Renaissance“ atidarymą.

A.Užkalnis sako, kad labai maža dalis svečių yra maisto specialistai: daugumas pažįstamų veidų iš pramogų ar verslo pasaulio yra žinomi kaip mėgstantys bandyti įvairų maistą ir skiriantys tam daug dėmesio.

Tarp atvykusių – Justė Arlauskaitė-Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku, Simona Burbaitė su mylimuoju Matu, Asta Stašaitytė, Naglis Šulija su šeima, Gabrielius ir Austėja Landsbergiai, Jogaila ir Indrė Morkūnai, Beata Nicholson, Aidas Puklevičius, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Daiva Žeimytė, Rimvydas Valatka su žmona Ilma, Rasa ir Arūnas Starkai bei daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jogaila ir Indrė Morkūnai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jogaila ir Indrė Morkūnai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka

„Čia nebus tokių, kurie sako, kad jiems viskas skanu, kas sotu ir su majonezu“, – juokavo A.Užkalnis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Restorano atidarymo akimirka

Vakaro formatas labai netipiškas, sako jis: „nenorėjau jokių muzikantų, ledo raižytojų ar burbulų pūtėjų“. Čia, pasak jo, tik vakarienė, kur viskas apie maistą ir jo kūrėją. „Visas džiaugsmas čia lėkštėse.“

Restorano virtuvėje šeimininkauja Mickey Bhoite'as, kilęs iš Toskanos ir su didele tarptautine patirtimi, keletą metų vadovavęs kurorto „IDW Esperanza Resort“ virtuvei ir pateikinėjęs ten labiau tarptautinį meniu.

„Čia viskas alsuoja pietų Italija, ypač svarbiausias vakaro patiekalas, kurį norėjau parodyti visiems, nes mane jis išvertė iš koto – pasta su jūros ežių padažu. Tai lyg skystas pajūrio oras iš pakrantės miestelio; neapsakoma“, pasakoja A.Užkalnis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mickey Bhoite'as
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mickey Bhoite'as

Pasak jo, nors vakaro patiekalus jis parinko pats kartu su šefu, tai nebus vienkartinis specialiai suruoštas blykstelėjimas: visi ypatingojo vakaro ir atidarymo patiekalai yra iš pagrindinio valgiaraščio, ir juos galės paragauti visi restorano svečiai, rytoj ar po savaitės ar po mėnesio.

Vakaro metu su svečiais prie stalo sėdo ir juos kalbino ir Andriaus mylimoji, „Užkalnio“ žurnalo vyriausioji redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė. Kaip tik penktadienį žurnalas švenčia pirmąsias metines, tačiau, pasak Faustos ir Andriaus, šventinis vakaras naujame restorane yra tik malonus sutapimas. „Čia vakaras apie maistą, ne apie žurnalą“, – sakė jie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai