Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anūkę į mokyklą atlydėjęs V.Matijošaitis: „Rugsėjo 1-ąją mane mama vesdavosi į ledų barą“

Rugsėjo 1-ąją Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis į Panemunės pradinę mokyklą atlydėjęs sūnaus Šarūno antrokę dukrą Urtę ir pats nuklydo į mokyklinius prisiminimus: „Norėčiau vėl sugrįžti į mokyklos suolą. O kokia graži rusų kalbos mokytoja buvo...“ Mokykloje praleistus metus jis vadina pačiais gražiausiais gyvenimo metais.
Anūkę į mokyklą Rugsėjo 1-ąją atlydėjęs Visvaldas Matijošaitis
Anūkę į mokyklą Rugsėjo 1-ąją atlydėjęs Visvaldas Matijošaitis / Beno Dragūno nuotr.

Penktadienio rytą dėl darbų gausos Kauno meras spėjo dalyvauti tik anūkės Urtės Rugsėjo 1-osios šventėje. Pernai pradinę mokyklą baigęs anūkas Ugnius šiemet pradėjo lankyti Jėzuitų gimnaziją.

„Kadangi mano mama buvo lietuvių kalbos mokytoja, Rugsėjo 1-osios šventėse dažniausiai dalyvaudavau vienas. Pamenu savo pirmąją dieną mokykloje. Atvedė mane į tuometinę 13-ąją mokyklą (dabar Šv. Mato gimnazija – aut. past.) ir paliko. Mokytoja skaitė mokinių vardus ir pavardes. Išgirdau: „Visvaldas Matijošaitis“. Kadangi nuo mažens mane visi vadino Valdu, ne iš karto sureagavau. Ir kai tik apsižvalgęs įsitikinau, kad niekas neatsistoja, supratau, kad apie mane čia bus. Juk pavardė ta pati“, – šyptelėjo Kauno miesto meras.

Vėliau jis baigė 7-tą vidurinę mokyklą, o labiausiai iš visų V.Matijošaičiui įsiminė rusų kalbos ir literatūros mokytoja Žydrė Nekrošiūtė.

„Ji ėmė mums dėstyti, kai buvome devintokai. Tokia tik ką mokslus baigusi jauna specialistė. Blondinė. Visi klasės berniukai iš karto ją įsimylėjo“, – prisiminimais toliau dalijosi meras.

Su kai kuriais klasės draugais jis iki šiol palaiko draugiškus ryšius. O štai su Jonu Audėjaičiu taip ir liko neišskiriami: „Aš jį ir įkalbėjau ateiti į miesto tarybą.“

Paklaustas, ar anūkai noriai eina į mokyklą, V.Matijošaitis patikino, negirdėjęs, kad jie kuo skųstųsi, juk metai, praleisti mokykloje – patys įsimintiniausi.

„Vakare gal eisime į kokią kavinę visa šeima pasėdėti. Pamenu, mama mane visad Rugsėjo 1-ąją vesdavosi į ledų barą Laisvės alėjoje. Reikia neužmiršti tradicijos“, – patikino V.Matijošaitis, pašmaikštavęs, jog laukia, kol antrasis sūnus – Dainius Matijošaitis, pralauš ledus ir padovanos jam anūkų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Godos Alijevos dukra Tėja – jau pirmokė: „Atrodo, pati ką tik ėjau į mokyklą“

TAIP PAT SKAITYKITE: Sūnų į priešmokyklinę grupę išlydėjusi Natalija Bunkė prisiminė savo Rugsėjo 1-ąją

TAIP PAT SKAITYKITE: Milana Jašinskytė dukrą Danielę palydėjo į pirmą klasę: „Kaip mama, labai jaudinuosi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas