Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 18 /15:36

Apie „kasiakus“ dainuojantys asmenys su pareigūnų uniformomis sukėlė audrą internete: pasisakė ir policija

Socialiniuose tinkluose paplitus vaizdo įrašui, kaip policijos pareigūnų aprangomis dėvintys asmenys atlieka populiarią lietuvišką dainą apie „kasiakus“, netruko kilti pasipiktinimas. Visgi, kaip 15min patvirtino policijos atstovai, tai – ne tikri pareigūnai, o performanso aktoriai.
Suktinė, policijos pareigūnas
Suktinė, policijos pareigūnas, asmenys su pareigūnų uniformomis / 15min ir socialinių tinklų nuotr.

Šiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasklido kontroversiškas vaizdo įrašas, kuriame pareigūnais persirengę asmenys atlieka populiarią lietuvišką dainą apie „kasiakus“. Kilus ir juokui, ir pasipiktinimui, Lietuvos policija patvirtino, jog klipe yra užfiksuoti netikri pareigūnai.

Anot Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, netradiciškai nusifilmavo ne kas kitas, o E.Vėlyvio filmo masuotės aktoriai.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

Anot R.Matonio, taip, kaip buvo elgiamasi vaizdo įraše, daryti nereikėtų. „Mano nuomone, tai nebuvo geras elgesys. Tai rodo, jog prodiuseriai nesugeba užtikrinti to, kad policijos pareigūnų įranga ir uniformos nebūtų naudojamos tikslams, nesusijusiems su filmu“, – 15min komentavo vyras.

Dėl aktorių elgesio policija papildomų veiksmų imtis neketina.

15min bandė susisiekė ir su E.Vėlyvio komanda, kuri pasidalijo tokiu situacijos komentaru.

„Atpažįstame žmones automobilyje, tai 2020 m. spalio mėnesį Plungėje filmuoto kino filmo „Piktųjų karta“ masinės scenos dalyviai. Dingusio žmogaus paieškos scenai buvo reikalingas didelis skaičius vyrų, galinčių atlikti policijos pareigūnų vaidmenį. Kadangi tuo metu daugelyje šalies miestų, tarp jų ir Plungėje, buvo pradėjusi siautėti pandemija, masinėms scenoms rinkome žmones iš aplinkinių miestų, asmenys registravosi internetu.

Su kiekvienu atrinktu ir į filmavimus pakviestu asmeniu buvo pasirašyta sutartis, draudžianti bet kokį atvaizdo ir informacijos skleidimą viešoje erdvėje, taip pat buvo numatytas draudimas ir savavališkai išeiti iš kino aikštelės, tačiau nebuvo draudžiama laisvai judėti vykdomų kino darbų teritorijoje. Darome prielaidą, kad asmenys savavališkai išėjo iš filmavimo aikštelės pertraukos metu, išvažiavę nuosavu automobiliu galimai nufilmavo šį vaizdo įrašą ir vėliau nepastebėti sugrįžo.

Labai apgailestaujame, kad tokiu vaizdo įrašu buvo kompromituojamas policijos įvaizdis, prodiuserinė kompanija labai apgailestauja dėl susiklosčiusios situacijos“, – 15min pakomentavo kūrybinė grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas