Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apvogta Egidijaus Dragūno sodyba: turintiems informacijos siūlo 10 tūkst. eurų

Balandžio 16 d. apvogta skandalingu vadinamo Egidijaus Dragūno sodyba, esanti Molėtų rajone. Tai 15min patvirtino pats atlikėjas, teigęs, kad turintiems informacijos skirs nemenką atlygį.
Policija tikrina Egidijaus Dragūno sodybą
Policija tikrina Egidijaus Dragūno sodybą / Asmeninio albumo, 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min susisiekus su E.Dragūnu, jis pripažino, jog Molėtų raj. esanti sodyba buvo apšvarinta likus savaitei iki jo gimtadienio. „Tiesiog atvažiavau švęsti gimtadienio ir nėra nei kur atsisėsti, nei kur išsikepti mėsos. Tai ir tiek“, – nusivylimo neslėpė vyras.

Policijos darbas E.Dragūno sodyboje įamžintas galerijoje:

Anot jo, vienas brangiausių pavogtų daiktų – tai mažas traktoriukas-žoliapjovė, turėjusi ir didelę emocinę vertę.

„Pavogtas traktoriukas buvo nervų rinkėjas, net ne daiktai svarbu, kiek pats toks nemalonus dalykas. Suprantat patys – ten mano kaimas, ten mano senelių atminimas, ten pastačiau namą specialiai tam, kad atsiminčiau, kad žinočiau, jog aš ne iš Anglijos ar dar kur nors... Vėliava ten pakabinta, ten šventa vieta. Dabar man ten net nejauku vaikščioti. Atrodo, kad vaikštai per kažkokį mėšlą“, – sakė E.Dragūnas.

Asmeninio albumo nuotr./Pavogtas Egidijaus Dragūno traktoriukas
Asmeninio albumo nuotr./Pavogtas Egidijaus Dragūno traktoriukas

Kaip teigė atlikėjas, apvogtas buvo ne jis vienas – gauja apšvarino ir jo kaimynus. Vis dėlto vilties atgauti vertingus daiktus jis neprarandantis. Anot E.Dragūno, kriminalistai teigė, kad prie vagystės nagus prikišo kompanija, paimti pėdsakai.

„Norėčiau tiems žmonėms perduoti, kad vagystė nėra metodas uždirbinėti pinigus“, – tikino atlikėjas. Tiesa, kad ilgapirščius būtų surasti lengviau, E.Dragūnas sako suradęs motyvacinę priemonę – žinantiems informacijos apie vagystę jis žada 10 tūkst. eurų.

Asmeninio albumo nuotr./Policija renka pirštų atspaudus Egidijaus Dragūno sodyboje
Asmeninio albumo nuotr./Policija renka pirštų atspaudus Egidijaus Dragūno sodyboje

„Tai bus žinia žmonėms, kurie mane apvogė. Nors visa tai nekainuoja tokių didelių pinigų, bet tarp daiktų buvo ir kalvio iš Panevėžio darbas, buvo iškalti vienetiniai gražūs baldai ir kiti man brangūs daiktai. Aš negalvoju, kad tie baldai kažkur galės dingti. Juos vis tiek kas nors pamatys, ir jie atsiras. Žinau, kad man su tais žmonėmis bus akistata – anksčiau ar vėliau“, – ryžtingai tvirtino atlikėjas.

Kalbėdamas su 15min vyras užsiminė, jog šis darbas itin tiktų privatiems detektyvams. „Tai gera proga užsidirbti“, – teigė Egidijus ir pridūrė, jog viešumas padės atkreipti profesionalų dėmesį.

E.Dragūnas neslėpė savo emocinio ryšio, metams bėgant atsiradusio su sodyba. Už įsiveržimą į jo ramybės oazę vyras taip paprastai atleisti neketina.

Asmeninio albumo nuotr./Iš Egidijaus Dragūno sodybos pavogti lauko baldai
Asmeninio albumo nuotr./Iš Egidijaus Dragūno sodybos pavogti lauko baldai

„Man ta vieta šventa, čia aš pailsiu, čia yra ramybė, paukščiai, stirnos. Aš tas šiukšles surasiu“, – karčius žodžius vagims perdavė atlikėjas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, balandžio 16 dieną, apie 15 val., kreiptasi į pareigūnus dėl vagystės Molėtų rajone, Giedraičių seniūnijoje. Vagys sugadino 2 metrus tvoros, išnešė lauko baldus, pagrobė traktoriuką-žoliapjovę ir kitus daiktus. Iš viso padaryta žalos už 13 550 eurų. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas