Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Arina gedi mirusio bičiulio, roko gitaristo D.Zaborskio: „Iki paskutinės sekundės tikėjome“

Antradienį Lietuvos muzikantų bendruomenę pasiekė skaudi žinia apie garsaus gitaristo Dmitrijaus Zaborskio mirtį. Su juo artimą draugystę daugiau nei 20 metų palaikiusi atlikėja Arina sako, jog Dmitrijus buvo tikras savo srities profesionalas, o žiniomis mielai dalijosi su savo mokiniais. Ji ir prisiminė paskutinį jųdviejų pasirodymą scenoje, kurį surengti paskatino žinia apie pablogėjusią gitaristo sveikatą.
Arina ir Dmitrijus Zaborskis
Arina ir Dmitrijus Zaborskis / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 3 Arina Mirtis Netektis

Žinia apie žinomo gitaristo, buvusio grupės „Rojaus tūzai“ nario Dmitrijaus Zaborskio mirtį palietė Lietuvos muzikos bendruomenę. Jo gedinti atlikėja Arina prasitarė, kad žinojo apie jo sveikatos problemas, tačiau iki paskutinio tikėjo, jog šis pasveiks.

„Žinojau apie jo sveikatos problemas, bet mes iki paskutinės sekundės tikėjomės, kad jis pasveiks. Buvo labai šiltas ir atviras žmogus, man labai sunku kalbėti…“ – Žmonės.lt sakė Arina.

Ariną su 56-erių Dmitrijumi siejo ilgametė draugystė. Gitaristas dar 1995 metais prisijungė prie Povilo Meškėlos įkurtos roko grupės „Rojaus tūzai“, su kuria aktyviai koncertavo ir scenoje bei užkulisiuose susitikdavo su gausybę kitų šalies atlikėjų.

Asmeninio archyvo nuotr./Arina ir Dmitrijus Zaborskis
Asmeninio archyvo nuotr./Arina ir Dmitrijus Zaborskis

„Jau net sunku prisiminti, kada pirmą kartą susitikome, pamenu, kad tuo metu tiek mano grupė, tiek Povilos Meškėlos kolektyvas, kuriame jis grojo buvo labai populiarus. Taip ir susibendravome, tačiau mūsų ryšis neapsiribojo tik scena. Mes artimai bendravome šeimomis. Tai mes į Alikantę nuvažiuodavome, tai jie pas mus“, – atviravo dainininkė.

Pasak Arinos, Dmitrijus aktyviai domėjosi muzikos istorija, skaitė kitų muzikantų biografijas ir studijavo įvairias technikas.

„Jis buvo labai žingeidus žmogus. Nepaisant tuo, kad tik grojo, jis labai domėjosi kitais grojančiais atlikėjais. Aš tikrai daugiau nežinau nieko, kas visko žinojo tiek, kiek jis. Iki pat paskutinės sekundės jis domėjosi muzikos istorija, muzikantų technikomis ir istorija. Taip pat nemažai bendravo ne tik su Lietuvos, bet ir užsienio muzikantais, gyveno muzika“, – teigė pašnekovė.

Paskutinį kartą Arina su Dmitrijumi kalbėjo prieš porą mėnesių, o į sceną drauge žengė prieš metus. Atlikėja atviravo, kad sužinojusi apie jo onkologinę ligą, labai norėjo kartu pasirodyti scenoje, todėl Alikantėje paskutiniu metu gyvenusį D.Zaborskį ji pasikvietė į Lietuvą.

Asmeninio archyvo nuotr./Dmitrijus Zaborskis „Beach Bike Fest“ Šventojoje
Asmeninio archyvo nuotr./Dmitrijus Zaborskis „Beach Bike Fest“ Šventojoje

„Sužinojus apie jo ligą, mes pasikvietėme jį į Lietuvą pagroti kartu su mumis. Šventojoje tada buvo „Beach bike fest“, tai buvo jo paskutinis pasirodymas mūsų šalyje, bet Ispanijoje jis turėjo savo grupę, koncertavo, turėjo ir savo mokinių. Jis spėjo į pasaulį išleisti labai daug gabių mokinių“, – Žmonės.lt sakė dainininkė.

Dmitrijui muzika buvo visas gyvenimas, todėl jai skyrė visą savo laiką. Lietuvoje jam teko dirbti ne tik su Arina ir P.Meškėla, bet ir su Gyčiu Paškevičiumi, aktyviai bendradarbiavo ir su Giedriumi Balčiūnu-Mr.Jumbo.

Paskutinis Arinos ir Dmitrijaus Zaborskio susitikimas scenoje:

2023.08.20 🖤 Zaborskij Dmitrij Arina Borunova

Posted by Jone Vaitkeviciute on Tuesday, August 13, 2024

„Muzika buvo jo visas gyvenimas – tiek darbas, tiek hobis. Kiek spėjo, tiek savo muzikinio gėrio atidavė mokiniams, kurie jį be proto mylėjo“, – šiltai draugą prisimena Arina.

Dainininkė Dmitrijų bičiuliškai vadino įvairiais mažybiniais vardais: Dimulka, Dimon, DonDimon ir kitais. Ji prasitarė, kad visi draugai mėgdavo sukurti po Dmitrijaus vardo versiją, o pats gitaristas tokius kreipinius šiltai priimdavo.

Skamba D.Zaborskio gitaros muzika:

VIDEO: Povilas Meškėla - Dar ne vakaras (Live, Acoustic)

„Jį visada visi vadindavo kaip nors mielai. Ispanijoje buvo gavęs DonDimon pravardę. Taip jau gaudavosi, kad kiekvienas žmogus jį vadindavo kaip nors skirtingai, vis sugalvodavo Dmitrijaus vardo analogą kitą“, – Žmonės.lt sakė Arina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas