„Buvo šeima: gaidys ir višta. Višta nuėjo perėti, gaidys supyko, pradėjo bėgioti aplink namą, žiūrėti pro langus, ieškoti žmonių draugijos. Ir taip prisipratino, kad nešiojau jį ant rankų: miegodavo, net knapsėdavo. O kai višta pasirodydavo lauke, puldavo ją kult, daužė taip, kad net galva vargšei bumpsėjo. Prasidėjo toks smurtas šeimoje, o kai ji išperėjo šešis viščiukus, tas gaidys puolė ir tuos vaikus lupt“, – labai rimtai smurto protrūkio pradžią prisimena Audrius Rakauskas.
Laimė, dramos vyksta tik vištidėje. Audriaus šeimoje tvyro ramybė ir susiklausymas. Naujos knygos ir kino teatrus pasiekusio filmo „Gustavo nuotykiai“ kūrybos darbuose paskendęs legendinės laidos autorius už tą ramybę daugiausia pagyrų ir padėkos skiria savo žmonai Danguolei.
„Visu tuo laikotarpiu vienas niekaip nebūčiau išsisukęs. Man labai pasisekė, mano žmona ūkiška ir ji nė kiek nesibodi vyriškų darbų, kuriuos, kaip tikras šeimos vyras, turėčiau padaryti aš“, – neslepia pašnekovas, pridurdamas, jog be antrosios pusės supratimo ir palaikymo iš jo kūrybos būtų išėjęs šnipštas.
„Tiesiog nesu labai ūkiškas ir daugelio dalykų nemoku, – pusiau juokais, pusiau rimtai savo neūkiškumą teisina Audrius, neslepiantis, jog nuo vaikystės gyvena iliuzijų ir fantazijų pasaulyje. – Taip atsitiko, kad tas pasaulis manęs nepaliko ir dabar jis gyvuoja mano kuriamose laidose.“
Tačiau kas Audriui surentė namelį? Ir po tokio klausimo paaiškėja, jog visos jo kalbos apie neūkiškumą gerokai perdėtos – namelį, pritaikytą gyventi ir žiemą, pasistatė ir įsirengė jis pats.
Kulinarinės knygos autoriui ir „Gustavo enciklopedijos“ laidos itin populiaraus kulinarinio skyrelio vedėjui tiesiog privalu svečius nustebinti savo gaminamu patiekalu. „Tik šįkart nelaukite, kad paragavęs nukrisiu, kaip tai darau savo laidoje“, – juokauja šeimininkas.
Ką šįkart kepė Audrius? Ir iš kur jis semia savo receptų klodus? Linksmasis laidų autorius giriasi turįs netgi kvalifikacinį virėjo įvertinimą. Tiesa, kiek neįprastą šiam šimtmečiui. „Turiu virėjo išsilavinimą, nes kariuomenėje teko dirbti virėju. Ir kursus praėjau pusės metų, ir šimto žmonių kuopą maitinau. Gavau pažymėjimą, jo neišmečiau, ten rusiškai parašyta – esu ketvirtos kategorijos virėjas“, – savo kulinarinių gebėjimų šaltinius atskleidžia pašnekovas.
Apie talentus, apie iškalbos ir šmaikštumo nestokojantį laidos vaikams ir suaugusiems autorių ir vedėją Audrių Rakauską bei jo gyvenimą už ekrano – pasakojimas „Stiliuje“ jau šį šeštadienį, lapkričio 29 d., 19.30 val. per LRT televiziją.