Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aušra Štukytė laikinai priglaudė naujagimius kačiukus, rastus kibire

Aktorė Aušra Štukytė (42) priglaudė ką tik gimusius keturis kačiukus. Jie buvo rasti miške, aukštame baltame kibire. Šiuo metu moteris mažuosius murklius kas dvi valandas maitina specialiu mišiniu, tai kol kas atstoja tikrą katę, tačiau tikisi, kad laikui bėgant atsiras maitinanti katė, kuri šias keturias gyvybes priims į savo globą.
Aušra Štukytė laikinai priglaudė naujagimius kačiukus
Aušra Štukytė laikinai priglaudė naujagimius kačiukus / Ievos Jūros Jūraitės ir asmeninio archyvo nuotr.

Keturis ką tik gimusius kačiukus su žmona bevedžiodamas šunį sekmadienį rado Aušros Štukytės kursiokas ir kolega Julius Žalakevičius. Kadangi sekmadienį nebuvo daug dirbančių veterinarijos įstaigų, Julius skambino visur, kur tik įmanoma, kol galiausiai susisiekė su Aušra – savo paskutine viltimi. Jie susitiko „8 Dramblių“ veterinarijos klinikoje, kurioje moteris perėmė kačiukus laikinai globai.

Aušra, kaip pati pasakoja, dažnai dalijasi įvairiais įrašais apie nuskriaustus ar pasimetusius gyvūnus, jai ši tema yra jautri ir svarbi. „Kai kačiukai yra tokie maži, vos kelių savaičių, sprendimą reikėjo daryti čia ir dabar“, – teigia aktorė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Štukytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušra Štukytė

„Dabar juos kas dvi valandas maitinu specialiu mišinuku, bandau imituoti mamos-katės rūpestį, žiūriu įvairius vaizdo įrašus, mokausi teisingai prižiūrėti. Kačiukai yra labai ramūs.“

Aktorė mano, kad kačiukams geriausia būtų surasti maitinančią katę. „Galbūt įvyktų stebuklas ir juos priimtų. Būtų visai kita auginimo kokybė“, – svarsto A.Štukytė.

Moteris augina šunį ir tris kates. Aušros teigimu, šuo yra išmintingas, todėl mažylius stebi iš šalies, o katės – užuodžia ir žiūri įtartinai. Artimai kontaktuoti su kačiukais ji savo gyvūnams neleidžia.

Asmeninio archyvo nuotr./Aušra Štukytė laikinai priglaudė naujagimius kačiukus
Asmeninio archyvo nuotr./Aušra Štukytė laikinai priglaudė naujagimius kačiukus

Tiesa, Aušros namuose kačiukai tik laikinai, kadangi daugiau gyvūnų pati priimti nebegali. Vis dėlto ji džiaugiasi šia trumpa kelione su mažaisiais. „Kačiukai man šildo širdį, džiaugiuosi, kad jie priėmė tą dirbtinį maitinimą. Tai – vienas svarbiausių dalykų“, – pasakodama šypsosi ji.

A.Štukytė įrašu apie rastus kačiukus pasidalijo ir savo feisbuko paskyroje. Dabar jiems ji ieško arba maitinančios katės, arba nuolatinio globėjo. Deja, kaip pati pripažįsta, kol kas dar niekas neišreiškė noro jų priglausti.

Žmogaus, kuris kačiukus paliko kibire, aktorė nepuola kritikuoti, bet yra įsitikinusi, kad jis galėjo paieškoti išeičių. „Aš nežinau jo aplinkybių ir jo istorijos. Bet, jeigu atsiduriate tokioje situacijoje, visada galite pasielgti kitaip.

Lietuva sparčiai žengia pirmyn gyvūnų teisių srityje. Dabar galima lengvai sterilizuoti savo augintinį, net ir neturint daug pinigų. Sterilizuotos katės yra apipintos mitais – sakoma, kad katė būtinai turi duoti bent vieną vadą.

Dabar suprantu, kad tai netiesa – mes su kaimyne savo kieme, Markučiuose, dalyvavome akcijoje Pagauk – sterilizuok – paleisk, kurioje kartu gelbėjome kates. Visos katės po to buvo tobulai laimingos, joms nebereikėjo rūpintis dauginimuisi. Vienintelis rūpestis buvo gerai leisti laiką“, – prisimena A.Štukytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas